用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 想請問上午班既 mami...(上幼愛班)
樓主: lovelywinnie
go

想請問上午班既 mami...(上幼愛班) [複製鏈接]

原帖由 Cassiemui 於 10-11-2 09:53 發表
Hi all,

Cassie will have swimming class till 10:30am.  We will drive and should be there before noon.  

Hi lovelywinnie,

Nice to know that they are in the same group.  Do you know how many group  ...

我都唔知有幾多組,我只知有香蕉、西瓜、蘋果。我聽囡囡講過有大組同細組,不過唔知係唔係!

培正gathering - 歡迎繼續報名!
日期:14/11(日)
地點: 上水假日農莊
集合時間: 9:30AM
集合地點: 九龍塘MTR (稍後confirm上車地點)
農莊日營費用: 3歲或以上每位$50
交通費: 每個家庭約$100 包來回 (如有12個家庭一齊踏旅遊車!)

1) Sugarcream 2A2C
2) Shawnshawn 2A2C(自己去)
3) Lovelywinnie 2A1C
4) MirMir 2A1C  (自己去)
5) emeraldlam 2A2C
6) relaxma       2A1C
7) pigpigson 2A1C
8) Cassiemui 2A2B (自己去)
9) dondonchu 2A2B
10) evianh2o 2A2C (自己去)
11) shampoo77 2A1C
12) ncwinnie 2A2C
13) Poohmarlboro 2A1C (自己去)
14) 添德 2A1C
15) 梓禧 2A2C
16) 奕山 2A1C

Hi 各位 mami,

學校今日派左通告話有校服出售,但書局冇女生深藍色反領單襟絨西裝外套,其實係咪普通校褸呢?係九龍城有冇得買呢?

學校講個款係我地以前的大地牌校褸, 我自己無買過, 因為學校那件厚褸都好夠暖. 個時俾大女著兩件冷衫都ok... 朋友給了我一件都係在校服公司買的..

原帖由 lovelywinnie 於 10-11-3 08:35 發表
Hi 各位 mami,

學校今日派左通告話有校服出售,但書局冇女生深藍色反領單襟絨西裝外套,其實係咪普通校褸呢?係九龍城有冇得買呢?

大女25/7/04 細女25/3/07 2

温馨提示:

上星期六帶囡囡返學跳芭蕾舞時, 聽到有家長在佐敦的'寶寧街'有得買女同學的紅色羊毛襪. 如未買可以試下.

另馬莎都有得賣, 可能貴少少, 但耐穿及少脫色...

大女25/7/04 細女25/3/07 2

回覆 4# Sugarcream 的文章

i will go by myself too

原帖由 lovelywinnie 於 10-11-3 08:35 發表
Hi 各位 mami,

我都覺得買訂個件內裡紅色厚褸已足夠!

原帖由 emeraldlam 於 10-11-3 10:33 發表
學校講個款係我地以前的大地牌校褸, 我自己無買過, 因為學校那件厚褸都好夠暖. 個時俾大女著兩件冷衫都ok... 朋友給了我一件都係在校服公司買的..

...

Thanks!

Nice to meet you!

各位
我係萃翹媽咪,好開心係到同大家認識,期望14/11嘅旅行,謝謝曉樂媽咪嘅安排,

原帖由 ncwinnie 於 10-11-3 20:08 發表
各位
我係萃翹媽咪,好開心係到同大家認識,期望14/11嘅旅行,謝謝曉樂媽咪嘅安排,

唔駛客氣!
曉樂已經好期待個日同大家玩! 希望今次好天啦,唔好落雨, 如果唔係去個度玩就麻煩啦~~

交通費: 每個家庭約$100 包來回 (如有12個家庭一齊踏旅遊車!)

9) dondonchu 2A2B
14) 添德 2A1C
15) 梓禧 2A2C
16) 奕山 2A1C
17) 凱光 2A2C (自己去)

我剛才欲PM電話給你, 但不知為何PM不到, 你可否PM你的電話給我, 待我聯絡你呢?

原帖由 annpoon51 於 10-11-4 00:38 發表
我剛才欲PM電話給你, 但不知為何PM不到, 你可否PM你的電話給我, 待我聯絡你呢?

已pm你啦! :)

嘩今次報名好踴躍呀!好似學校搞既親子旅行一樣!好期待呀!真係好多好多謝曉樂媽既細心安排!
你地有冇留意好寶寶多左個貼紙呀?

冇呀! 我個女冇多到貼字喎, 緊係你個寶寶叻叻啦....你都要加獎佢啦....

我個個都係得一張咋! 佢琴日同我講香蕉組好叻, 個個都攞齊周老師講既野, 所以成組有貼紙wo! 而蘋果組就有兩個小朋友無攞, 所以無wo!

原帖由 Sugarcream 於 10-11-4 13:17 發表
我個個都係得一張咋! 佢琴日同我講香蕉組好叻, 個個都攞齊周老師講既野, 所以成組有貼紙wo! 而蘋果組就有兩個小朋友無攞, 所以無wo!

Hi heiheilamlam & Sugarcream,

原來係咁,等我番去讚下佢先!多謝報料!
!頭先女麻女麻帶囡囡買校服,點知體育衫d碼唔齊,要下個月先番貨,唯有買住一套著上去岩岩好既size先啦!不過下年就著唔番 lu!我想問下你地知唔知九龍城有冇得賣呀

9) dondonchu 2A2B (跟旅遊車)
14) 添德 2A1C
15) 梓禧 2A2C
16) 奕山 2A1C
17) 凱光 2A2C (自己去)

原帖由 lovelywinnie 於 10-11-4 14:00 發表

Hi heiheilamlam & Sugarcream,

原來係咁,等我番去讚下佢先!多謝報料!
唉!頭先女麻女麻帶囡囡買校服,點知體育衫d碼唔齊,要下個月先番貨,唯有買住一套著上去岩岩好既size先啦!不過下年就著唔番 lu!我想問下你地知唔知九龍 ...

體育服以前係九龍城無得買, 都係書局先有, 但唔知依家有無啦!

集合時間: 9:20AM
集合地點: 九龍塘MTR F 出口地面等, 會係理想酒店對面既森麻實道上車

交通費:  最後confirm旅遊車價錢$1100 (若有11個家庭每人預$100包來回啦!)

1) Sugarcream 2A2C (旅遊車)
3) Lovelywinnie 2A1C (旅遊車)
5) emeraldlam 2A2C (旅遊車)
6) relaxma       2A1C (旅遊車)
7) pigpigson 2A1C (旅遊車)
9) dondonchu 2A2B (旅遊車)
11) shampoo77 2A1C (旅遊車)
12) ncwinnie 2A2C (旅遊車)
3) Poohmarlboro 2A1C (自己去)
14) 添德 2A1C (旅遊車)
5) Edgar媽 2A2C (旅遊車)
16) 奕山 2A1C (旅遊車)
17) annpoon51 凱光 2A2C (自己去)
18) Civic1500 2A1C (自己去)

‹ 上一主題|下一主題