用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 10 - 11年 1A班家長請進
go

10 - 11年 1A班家長請進 [複製鏈接]

:) :) 小兒是1A班的, 請問有無1A班家長呀?
   0    0    0    0

我小兒都是1A班

hi, nice to meet u. 我仔叫Aidan, 你囝囝叫咩名呀?

原帖由 chunchun11 於 10-9-8 18:48 發表
我小兒都是1A班

我仔叫Justin呀!

中文同英文dict都出了範圍了, 大家都要努力溫習喇!

回覆 4# chunchun11 的文章

阿仔叫Bryan都係1A班。因星期五病了無返學,中文及英文Penmanship唔知寫咩字。有無家長可以幫忙,可致電61410600。謝謝!

亞仔返了學校, 等佢放了學我問問佢再call你.

原帖由 ttbma 於 10-9-11 00:20 發表
阿仔叫Bryan都係1A班。因星期五病了無返學,中文及英文Penmanship唔知寫咩字。有無家長可以幫忙,可致電61410600。謝謝!

回覆 7# duke1208 的文章

大家好
我係Marcus 媽媽,以後請大家多多指教.....^^

請問大家溫了英文默書未呀?

還未溫習英文默書, 不過一想起中文默書就更加頭痛.....

原帖由 duke1208 於 10-9-13 14:39 發表
請問大家溫了英文默書未呀?

係呀, 中文真係有點難度.......

原帖由 9841 於 10-9-13 14:48 發表
還未溫習英文默書, 不過一想起中文默書就更加頭痛.....

hello, I am Ryan's mum......nice to meet all of you...
i would like to know,is it all student need to select one of  musical class
in school?

我都唔知呀, 上星期六仔返了學校做測試, 結果俾左佢雙黃管, 佢同爸爸講佢好唔想學樂器, 但又話如果一定要學就學住一年先, 出年再算.

原帖由 rymi 於 10-9-14 23:50 發表
hello, I am Ryan's mum......nice to meet all of you...
i would like to know,is it all student need to select one of  musical class
in school?

回覆 1# duke1208 的文章

thanks.............
請問你哋仔仔有冇回家告訴你們今日默英文啊..................?我唔記得同佢溫書...真係內疚都爆...........

1A班的家長, 請問你們有否報讀興趣班?另外那個GIFT EDUCATION的測驗是有什麼意思........是否只是TEST學生的IQ...或有其它目的..............

唔係一定要學樂器架.
原帖由 duke1208 於 10-9-15 09:48 發表
我都唔知呀, 上星期六仔返了學校做測試, 結果俾左佢雙黃管, 佢同爸爸講佢好唔想學樂器, 但又話如果一定要學就學住一年先, 出年再算.

我見佢有個"1人1樂器計劃書", 所以報了. 咁學住半學期先啦, 如果佢真的不喜歡, 下學期就唔學.

原帖由 eileenycm 於 10-9-25 23:39 發表
唔係一定要學樂器架.

報了法文. "GIFT EDUCATION的測驗" 我諗是IQ TEST. 個report如果over130, 即代表小朋友是gift child, 你可以把report 交給學校, 到小3 時有資優課程, 學校用作揀選學生用.

原帖由 rymi 於 10-9-25 12:53 發表
1A班的家長, 請問你們有否報讀興趣班?另外那個GIFT EDUCATION的測驗是有什麼意思........是否只是TEST學生的IQ...或有其它目的..............

回覆 1# duke1208 的文章

Thanks Adian mum, Ryan also take the French lesson.  see you later......

Hi! my son, Adrian Chan is also in Class 1A.  I would like to ask everyone.  Have you got the GE Note Page 1 -7, as my son did not get it from the beginning.  Please help to make a copy of these pages and email to me : [email protected].

Thank you!
‹ 上一主題|下一主題