用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我今日食粥加腸粉.

係囉, 好似做賊俾人當場捉到咁. 條友仔好心扮睇唔到啦, 仲同我傾計...

原帖由 yan02 於 10-9-15 12:55 發表
我就是怕呢個場面, 同埋影時好像做賊甘, 心惊膽跳 所以有時真的寧愿自已平時慳的 ,買一本新的給他做 , 都是幾拾元,一定可以在第2度慳到的 ....

...

雪文,
我今朝又去左東莞做野,因為有野趕住寄,所以而家返左公司。 你得閒就 我啦!

原帖由 雪文 於 10-9-15 12:08 發表
Sara : 你個電話又飛咗去邊呀 ?  成朝揾你唔到.

醒目開學勳章

Sara : 我而家趕住開會, 今晚又要食飯, 我有時間再call你傾.

等陣check PM please

原帖由 sara11 於 10-9-15 16:42 發表
雪文,
我今朝又去左東莞做野,因為有野趕住寄,所以而家返左公司。 你得閒就 我啦!

醒目開學勳章

我仔兵兵球好C 拍都未識渣 奧數班我無收通知喔,你收到啦
原帖由 雪文 於 10-9-15 12:19 發表
LKV : 我囡話昨日你仔無參加乒乓球選拔 但拔咗又點呀, 選中咗又係星期四訓綀, 同奧數相沖.

Good morning!

醒目開學勳章

各位早晨 !

LKV : 我哋上星期都收到通知了.  
唔緊要啦, 叫仔仔再努力, 下學期有機會.

原帖由 lkv945 於 10-9-15 17:37 發表
我仔兵兵球好C 拍都未識渣 奧數班我無收通知喔,你收到啦  

醒目開學勳章

昨日又俾仔氣到半死

昨日大家知放 2點半, 2點9到屋企, 4點半-6點半去補習社.

咁我10點返到屋企, 見佢瞓係地下睇電視, 涼又無沖.  咁我都算數, 那那聲叫佢沖涼我簽完手冊都快11點.

今早佢一早起身, 我又跟住起身, 一睇佢係到做功課 , 個時先係6點15分, 之後閙二句我又返去瞓啦.  6點9起身, 仲係到抄緊中文抄寫. 火就來埋......條友仔留返幾多功課今朝做呀, 做唔晒又點.

返學幾日咋, 中英都欠交過功課, 我就來俾佢 啦.

欠交功課既原因係炒漏手冊定係做唔切?如果炒漏,有無同班同學既家長電話,唯有日日幫佢對手冊(不過唔好俾佢知,癈事佢依賴),如果發覺炒漏就罰佢,但係都好過欠交。小五個操行成績好緊要,要管得佢緊D!
另外點解你仔咁夜訓都咁早起身?我囝係要訓好多既人,準時10點訓(基本上入房5分鐘內就訓著),第二朝7:15am 先起身都厭唔夠!你仔訓咁少唔會唔唔夠精神上堂,所以聽漏功課。
你要平心靜氣同佢傾下問題所在,大家商討一個解決辦法。

原帖由 雪文 於 10-9-16 10:49 發表
昨日又俾仔氣到半死

昨日大家知放 2點半, 2點9到屋企, 4點半-6點半去補習社.

咁我10點返到屋企, 見佢瞓係地下睇電視, 涼又無沖.  咁我都算數, 那那聲叫佢沖涼我簽完手冊都快11點.

今早佢一早起身, 我又跟 ...

請問各位媽咪, 油塘基法的小一入學宗教分, 是否一定要中華基督教會, 我係基督教, 但唔係佢地的教會, 唔知計唔計, 如果計, 就有20分啦

要罰啦, 不可以手軟 , 我女又是日日想睇電視 ,

功課不認真 , 昨天的常識功課派回來 成版答錯晒

根本不睇題目 ,亂甘答 , 唉......  

昨日又俾仔氣到半死

可能果條友都有咁做又有仔女,想同你傾下姐,以前我細妹幫我扲去公司影囉
原帖由 雪文 於 10-9-15 13:11 發表
我今日食粥加腸粉.

係囉, 好似做賊俾人當場捉到咁. 條友仔好心扮睇唔到啦, 仲同我傾計...
我家有對雙子公主

咁又真係.......會唔會佢忘記做先朝早做呀?
昨日又俾仔氣到半死

我家有對雙子公主

唉!我個女由於老師好嚴,佢日日都好認真,做好耐..好煩,又要我CHECK喎,又多,我又屎,用計數機又計唔到,日日攪到好耐都只做一科,之後果D又要做得好好,跟本都冇哂時間,佢太認真了 有D又要用電腦整,整左幾鬼耐之後叫我print ,個printer又未set番好,之前因為壞左電話,唉!攪左我成幾晚,因為不嬲c6整開,最後原來我都識set 既 不過我唔鐘意下下自己黎囉,我覺得好煩呀!
原帖由 yan02 於 10-9-16 14:10 發表
要罰啦, 不可以手軟 , 我女又是日日想睇電視 ,

功課不認真 , 昨天的常識功課派回來 成版答錯晒

根本不睇題目 ,亂甘答 , 唉......  
我家有對雙子公主

雪文,
我大女小六時有個男仔先選入泳隊,
仲扲埋獎添呀!
佢小五選過入唔到呀!
因為佢只有體育叻,其他樣樣都冇參加架
我家有對雙子公主

尋日去hotpot ,佢地居然問我大女有冇9歲 反而細女又唔問,
佢地話因為9歲以下平d,咁我地都照講佢幾歲,好尷尬囉,亞妹唔問問家姐

好耐冇去過了,都ok ,不過而家好似小左野食咁既?
我家有對雙子公主

我大女間學校又幾好喎,
開左一些興趣班,
本來我想報日文同整蛋糕甜品班,
8/80 一堂$10  材料費$5x
但一見要放成6:00 pm
即刻唔報了
我家有對雙子公主

呢樣我就唔清楚la ,最好打去學校問好d
原帖由 維尼熊pooh 於 10-9-16 13:48 發表
請問各位媽咪, 油塘基法的小一入學宗教分, 是否一定要中華基督教會, 我係基督教, 但唔係佢地的教會, 唔知計唔計, 如果計, 就有20分啦
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

Kitty : 我仔問咩叫半件底衫 ??

鄔主任話四, 五年級唔准著半件底衫.
佢咁問時, 我以為佢俾鄔主任閙

點知
我仔話雖然佢自己好清楚佢唔會著半件底衫, 但係佢唔明白咩意思wor.  好笑

醒目開學勳章

係基督教就有加分啦.
有20分放心好多

原帖由 維尼熊pooh 於 10-9-16 13:48 發表

醒目開學勳章

香港學界體育聯會九龍東區小學校際游泳比賽
成績 紀 錄 Records
【直至2009 – 2010年度】
男子甲組50米自由泳陳宥全香港培正小學28.76 1997-98
4 x 50米自由泳接力  2:05.81

男子乙組50米自由泳黃俊堯馬頭涌官立小學(紅磡灣) 31.25 2004-05

4 x 50米自由泳接力2:13.30
‹ 上一主題|下一主題