用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

德田補習舍兩個鐘,一至五小四要1500
原帖由 雪文 於 10-9-8 21:20 發表
2.

我收工都六點, 返到來又要煮, 洗.
loklok去補習社可以嗎
我家有對雙子公主

我同kitty 意見一樣,如果經濟OK,就當然係part-time job!

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-8 17:35 發表
想問妳們意見:
1.一份part -time job
2.九龍塘某大學temp jobs星期一-五9:00-5:30 & 星期六9-12:00.(20/9-5/11)

我應該去唔去面試第二份工作,因怕沒有時間回家教loklok做功課 ...

Good morning!

兩份都無訂,因為呀仔無時間睇。我屋企日日都買東方,如果佢想睇,都一定有報紙睇!

原帖由 雪文 於 10-9-8 21:17 發表
我訂咗星x, 亞仔要求訂, 我都話無咩時間睇報紙

早晨
今日早過雪文
尋日我大女話學校的飯好食了,因為食雞肶飯
我今日又同佢返學,見大排長龍的學生返油塘等小巴,我咪同佢講,你好好架la,可以在樓下返學,好多人都想讀呢間都派唔到,因為我隔離個女仔上年派左去北角一間band3 ,好辛苦先叩門讀tko,而家要好早出門,尋日放學時又見到佢婆婆,佢亞婆即刻話鄧我同我女開心,因為我地果度d人個個鐘意樓下
我家有對雙子公主

而家仲可以日日送完亞妹上校車再送佢,都好夾時間,因為今年架校車仲比上年遲左10mins ,而家日日都好鬆出門口
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

各位早晨 !

今日係我囡best friend YanYan的生日

祝佢身體健康, 開開心心, 快高長大, 成績進步 !

Yanma : 我想同你講幾日啦, 我仲唔係好接受我囡己經8歲呢個事實

醒目開學勳章

kitty : 我未訂過, 不過亞仔要, 由佢啦, 都係 2.5元, 希望佢睇報紙

原帖由 kitty 於 10-9-8 21:21 發表
你之前有冇訂過架?係咪同出面買的一樣?

醒目開學勳章

而家又食緊M記早餐, 肥C我啦.

雪文,
你唔係食麥皮咩?唉!我呢排都不停咁肥、肥、肥!要節制下先得!

原帖由 雪文 於 10-9-9 09:39 發表
而家又食緊M記早餐, 肥C我啦.

Thank you !

我都祝我女,生日快樂 ! 身體健康 !

時間真的過得很快, 都做人阿媽 8年啦 ...

昨晚吃左個魔鬼蛋糕  , 原來的小朋友不是很中意吃 ...

我女話的朱古力苦的 .... 下次都是買返雜果個的好 ...

昨晚終於同人借到本常識書啦 ....

原帖由 雪文 於 10-9-9 09:35 發表
各位早晨 !

Yanma : 我想同你講幾日啦, 我仲唔係好接受我囡己經8歲呢個事實 ...

醒目開學勳章

Sara : 啱打電話俾你......, 你可否打俾我

祝你囡囡生日快樂、身體健康、學業進步、越大越聽話!

原帖由 yan02 於 10-9-9 10:24 發表
Thank you !

我女話的朱古力苦的 .... 下次都是買返雜果個的好 ... ...

醒目開學勳章

Yan02 : Happy birthday to your daughter !!!!

Thank you !

我女話的朱古力苦的 .... 下次都是買返雜果個的好 ... ...

醒目開學勳章

Sara : 呢排我腸胃唔多好, 成日好容易肚痛. 前二次食麥皮都"痾", 加上呢排6點幾起咗身我會再瞓返, 都無時間煮.

原帖由 sara11 於 10-9-9 10:10 發表
雪文,
你唔係食麥皮咩?唉!我呢排都不停咁肥、肥、肥!要節制下先得!

醒目開學勳章

魔鬼蛋糕 >> 係我仔鐘意食, 佢今年仲點名叫呢隻.

我都心大心細自己生日要天使定芒果脆脆, 天使上年得我同我媽鐘意食.

Thank you !

醒目開學勳章

同 Sara and kitty 一樣.

經濟允許的, 會 chose 1 , 不過 你可以去面試下先啦........

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-8 17:35 發表
想問妳們意見:
1.一份part -time job
2.九龍塘某大學temp jobs星期一-五9:00-5:30 & 星期六9-12:00.(20/9-5/11)

我應該去唔去面試第二份工作,因怕沒有時間回家教loklok做功課 ...

你仔今年幾點上校車?
我仔今年遲左,架車55分先到,不過我地習慣40分出門。今年開學呀仔又想我送佢返學搭車!送完佢返到屋企坐一陣就送妹妹,妹妹架車反而早左好多!所以我8點半左右就返到公司附近。

原帖由 雪文 於 10-9-9 10:31 發表
Sara : 呢排我腸胃唔多好, 成日好容易肚痛. 前二次食麥皮都"痾", 加上呢排6點幾起咗身我會再瞓返, 都無時間煮.

醒目開學勳章

upup...
咁大個字你都睇唔到 ???

原帖由 雪文 於 10-9-9 10:27 發表
Sara : 啱打電話俾你......, 你可否打俾我

原來你地兩個小朋友差幾日咋,
姨姨都祝yan妹妹生日快樂,身體健康!

雪文,
原來你也有呢個感覺呀,我都成日唔係好接受我的仔女咁大個,覺得時間好快!

原帖由 雪文 於 10-9-9 09:35 發表
各位早晨 !

Yanma : 我想同你講幾日啦, 我仲唔係好接受我囡己經8歲呢個事實 ...
我家有對雙子公主

再訓返好易訓過龍,小心!
原帖由 雪文 於 10-9-9 10:31 發表
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題