用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校服縮水問題 [複製鏈接]

請問各位家長校服有冇縮水呢?我小朋友件校服已經係手洗,但洗第一次已經縮水,連新取的一件都縮,我已經問過楊小姐,佢話聯絡左校服可以更換,請問各位家長有冇合樣的問題呢?
   0    0    0    0

通常我第一次洗前都會先浸一晚冷水,這樣可以把問題減到最少~
棉質會浸水很正常的

間校服公司好有問題!遲交貨(校服)不特只,又交唔齊! 最重要係貨唔齊又唔出聲,等家長收貨時才發現! 果位負責人王先生態度甚差,唔休做甘!

最奇怪就係學校位楊小姐,乜都冇理,尤得校服公司點就點! 冇諗過轉用其他校服供應商!?

原帖由 cindy1227 於 10-9-7 22:58 發表
請問各位家長校服有冇縮水呢?我小朋友件校服已經係手洗,但洗第一次已經縮水,連新取的一件都縮,我已經問過楊小姐,佢話聯絡左校服可以更換,請問各位家長有冇合樣的問題呢? ...
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

原帖由 cindy1227 於 10-9-7 22:58 發表
請問各位家長校服有冇縮水呢?我小朋友件校服已經係手洗,但洗第一次已經縮水,連新取的一件都縮,我已經問過楊小姐,佢話聯絡左校服可以更換,請問各位家長有冇合樣的問題呢? ...

通常買返黎既衫,第一次洗都會縮一縮水,所以我買大左一個碼,就算縮都唔係太大問題!!

原帖由 hlbaby2004 於 10-9-8 20:29 發表
間校服公司好有問題!遲交貨(校服)不特只,又交唔齊! 最重要係貨唔齊又唔出聲,等家長收貨時才發現! 果位負責人王先生態度甚差,唔休做甘!

最奇怪就係學校位楊小姐,乜都冇理,尤得校服公司點就點! 冇諗過轉用其他校服供應商!?

...

唉.....學校唔會唔理既,只不過我諗,如果佢地要轉用其他校服供應商,都要搵啦!!俾d時間佢地啦!!我相信佢地都想做到最好既:)

校方無理由讓佢地那麼亂來的,真係要打去清楚校方會點處理.

我覺得呢間校服公司又唔係好差, 我上去shop攞衫, 見佢地其他學校的貨都好齊, 又任你試身.  縮水我又預左會縮, 所以ok.
佢專做int"l school 的校服, d外藉人仕要求仲高, 如果佢都做得住, 應該ok的.

我諗因為我地係新校, 人數又少, 上面d廠係要有某一個數量先接order, 否則就算接左都唔會first pirority車衫, 所以咪攪成咁law.

反而我覺得校車食水深, 元朗市來回都收$400.

反而校車收得貴我就預左! 因之前有3間校車公司都縮沙,話我地學生人數少!

原帖由 小豆媽 於 10-9-9 13:51 發表
我覺得呢間校服公司又唔係好差, 我上去shop攞衫, 見佢地其他學校的貨都好齊, 又任你試身.  縮水我又預左會縮, 所以ok.
佢專做int"l school 的校服, d外藉人仕要求仲高, 如果佢都做得住, 應該ok的.

我諗因為我地係 ...

校方說已知道發生了問題,正在和供應商跟進

原帖由 hlbaby2004 於 10-9-10 00:31 發表
反而校車收得貴我就預左! 因之前有3間校車公司都縮沙,話我地學生人數少!

我去訂校服時,校服公司的職員有提我要買大些少,因為校服會縮水.......

對灰色校服襪好容易脫色,你地果D係唔係??

有書包喇!今日去買校服有埋書包呀!都唔錯,但運動褲同帽就仲未有囉!!!
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

我的那些第一次有~~~之後情況好似唔多覺了

原帖由 mansiu 於 10-9-24 09:36 發表
對灰色校服襪好容易脫色,你地果D係唔係??

我囡條PE衭到宜家都重未有貨!

原帖由 竹葉青 於 10-9-26 02:12 發表
有書包喇!今日去買校服有埋書包呀!都唔錯,但運動褲同帽就仲未有囉!!!

係呀,我問個PE褲帽都未有,運動衫就啱啱冇我仔SIZE.

原帖由 hlbaby2004 於 2010/9/27 23:30 發表
我囡條PE衭到宜家都重未有貨!

2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS

有咗書包了咩?我都想去公司換校服。

原帖由 竹葉青 於 10-9-26 02:12 發表

有喇!上星期六我去面校服,佢地話上午到左書包所以剛好買到.

原帖由 TanWong 於 2010/9/28 23:43 發表
有咗書包了咩?我都想去公司換校服。

‹ 上一主題|下一主題