用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 德望校車服務已改善, 問題已解決..
樓主: YuChing0731
go

德望校車服務已改善, 問題已解決.. [複製鏈接]

在下19號校車學生,以為行走回清水灣道一天都光了,怎知道還是要先接tko廣場,走到那個工業村堆田區入口,花了久時間...所以跟行走砰石差不多...= =在下坐太平門(三人位)

井顏樹的同學都開始不滿,他跟我們說你們每天都等這麼久的嗎?須知19號校車不夠人數井顏樹被接過我們校車井顏樹可憐!

原帖由 YuChing0731 於 10-9-16 22:34 發表

點解井欄樹的同學不滿呢   可否說明

井欄樹放學一向在1時20分就能夠上車,我們40分上車等5分鐘才能夠開車抱怨都來得及啦~

TKO廣場我想比5A最多清水灣果度比我地
早放時5a個保姆好鬼遲!葉太(10)當然冇仲好早走
我們個死人司機每日都遲黎你吾好下世都吾好黎??!!
原帖由 Wallwini 於 10-9-20 20:56 發表
囡囡話今日19號校車多咗個站,但又講唔出多咗邊個站, 已經遲嫁啦, 仲要加多個站, 佢哋有沒有問題?

加咗井顏樹cut咗砰石呀!不夠人數
原帖由 YuChing0731 於 10-9-20 11:10 發表
以下是PTA向我的回覆:

"Your message has been passed to School Bus Mr. Cheung. He awares of the current situation.  He explained because the school time has a bit of conflict with the kindergarden scho ...

咁多英文姐係点呀?pta比咩我地呀

今日番學吾知佢邊度出事,司機話就話係新,睇住我地番學兩日,行錯路兩次?!兩次!!!之後變咗25分番到,点知又塞車!30分都番吾倒去!!!遲到呀媽都認吾得我地!!!miss咗茵怡去咗怡心u番去,接完二期turn右變左,過兩個燈位又u番個去,我在場條氣都好熱咩事呀呃????!!!

原帖由 Loihei 於 10-9-22 14:15 發表
[點解成日換司機, 保母, 路線, 但又不會通知家長呢?]

保母換兩次,司機都換兩次,司機咩名又吾講,保姆第三個先有講!

都吾知道点解我地架校車咁鬼多問題
我想問yuching(語晴)0731(7月31日)對嗎?您是誰啊?語晴還是她的家長?

原帖由 YuChing0731 於 10-9-29 22:02 發表

好肯定一句, 是 , 個女同我講, 今日因為坪石有交通事故, 導致19號校車因為要接載第一轉(當然指學校來回坪石), 而遲哂大到返回學校接第二轉學生(返將軍澳嘅學生), 今日個女4:30至返到屋企,  ...

是每天都要車兩次^ ^

原帖由 YuChing0731 於 10-9-29 22:02 發表

好肯定一句, 是 , 個女同我講, 今日因為坪石有交通事故, 導致19號校車因為要接載第一轉(當然指學校來回坪石), 而遲哂大到返回學校接第二轉學生(返將軍澳嘅學生), 今日個女4:30至返到屋企,  ...

所以天天都遲,今天spea遲
5號校車都係學校大門口有冷氣等
我地係ug企係度冇冷氣咁等!!
放學都可以車兩次我服!

我番到學校比人笑呃...笑我做咩坐架咁既車咁可憐呃??!!
係井蘭樹度5Acha一声係快線超越我地!
上年係我地cha一声快過5A(仲要係新車)今年5A架車已經換車舊咗
仲要慢過佢十倍有冇搞錯

德望精神,
遲鈍過人.
拍2拍3拍4拍2
原帖由 Rhapsody2 於 10-10-4 11:15 發表
Hi 小柔2010,

你好,  你說你是5B班學生, 又有一妹在幼稚園讀書, 請問你是林寶渝嗎?

第一,林寶渝的妹就讀小學二年級
第二,我沒有說我是5B班學生, 又有一妹在幼稚園讀書
第三,你認識林寶渝嗎?還是你就是林寶渝吧?!
第四,為什麼要估我的身份呢

個保母冇經驗5吾知 要問邊個人吾跟車,完全吾知邊個吾跟車,今日到學校先問趕吾倒記低個名,仲話要我提!!! 你吾好話接我地都要我提!!你係吾係保母黎架!

德望精神
遲鈍過人
(遇上)安順旅運
正一衰運!
拍2拍3拍4拍2

yuching媽只係想學校好姐!如果全部家長吾出声,咁學校咪吾知錯?!咪作出吾倒改善?做錯野就知道會比人話架啦!我做錯野都會比我呀媽話啦!吾通我做錯野就要我呀媽去忍?其實原本這事只是好少事,只不過係比學校化大,吾讀會吾會太(過)呢?

原帖由 BallBallMaMa 於 10-10-28 09:39 發表
我不是貴校家長, 不過都忍不住要出聲:
間間學校都是先放校車, 然後褓姆車, 再來才到家長接送, 因這樣才能令最多的小朋友在最短時間內回家,
自行接送的家長明知要遲些才能接到小朋友, 何不索性遲些才到校, 便不用阻 ...

相信不用第一句都知道你不是我們校吧!
你知道嗎?我們學校是全新的
有5條梯
保姆車行苦梯,我們校車行A,B梯,老師行c,d梯
所以保姆車和校車一起行
保姆車都不會"狙"我們放學
所以不要把其他學校的意見加進我們的題目
最了解本校的還是我們德望學生^ ^

家長接送都是用苦梯,完全不狙
你有你行,我有我行.和我們題目好像無關......

家長点解咁早黎到?!校方之前係比家長接送走先架!
而家換黎換去 早点黎係最好既啦!
好明就係校方問題啦!

‹ 上一主題|下一主題