用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦!
樓主: ISISYAN
go

10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦! [複製鏈接]

祐祐冇事嗎? 我都未收齊校服, 下星期涷啦, 學校話可以著自己衫先

內聯網登入失敗

請問大家有無登入學校內聯網? 我嘗試過登入但不成功, 我是根據手冊第一頁頂的loginid & password登入的, 但沒有反應, 請問有無家長識點做呀? Thank you !

你試下個英文字母用大楷

回復 80# mic0355 的帖子

祐祐媽咪, 我都好耐冇上黎呢到, 祐祐佢個咀仔冇野呀嗎?
講開個聖誕吊飾, 我都有D亂, 之前果果係環保, 之後又有一個冇要求環保‧結果我又要整多一個交‧
再黎就係個聖誕主題報告啦, 都冇寫幾時交, 結果我係前日先比個女交番去‧ 問佢有冇出去講解, 佢又話冇喎, 祐祐有冇呀?

多謝咁多位姨姨關心, 祐祐佢嘴仔無事啦. 其實平時佢响屋企都坐唔定, 試過有一次食食下飯差D响張椅到跌左落黎, 好彩當時响佢隔離捉得佢住.
昕瑜媽, 乜要做兩個吊飾咩? 我淨係做左一個乍. 前幾日問祐祐知唔知個(聖誕樹)吊飾老師放左响邊, 佢話响上面, 問佢咁其他同學仔整D乜, 佢話無, 心諗, 唔係ma, 得我一個整.....原來佢講野仲未可信.....
"聖誕主題報告" 係乜黎ga? 係咪搵同聖誕有關ge圖片個份? 我無問佢有冇出去講解, 今晚問下先, 不過我估佢都唔記得
係bor, 你地d冬季校服齊未? 尋日打去學校問搵唔到負責個位老師, 只係問左職員話可以著其他褸但要淨色, 即刻頭痕邊到搵件淨色褸比佢, 唯有著返以前n班時ge校褸先啦.

有無同學仔2/16去旅行呀??

请问你地知唔知有没同学退学呢?因为我想考插班

我地報左名‧ 你地去嗎?

原帖由 rickyfkm 於 11-1-7 17:12 發表
有無同學仔2/16去旅行呀??

我無報名, 因為見佢都唔平, 又唔知到時得唔得閑, 所以無報lu

係呢, 祐祐佢上個星期本手冊老師比佢全部triangle, 我都好r頭, 放假前都只係得2個triangle, 其他全部circle, 過左2個星期無返學係咪真係咁進步神速ar, 好懷疑係咪老師比錯分. 你地小朋友又有幾多個triangle?

仲有, 上星期有張工作紙要家長寫感言, 都唔知係做D乜, 寫字條問老師又唔答, 結果到宜家都未做, 你地知唔知係做乜GA?

回復 1# mic0355 的帖子

是寫家長對聖誕節主題的感言.

回復 2# mic0355 的帖子

樂臻呢2個weeks都係全部三角型, 其實我都覺得佢唔會咁進步......不過又好難質疑, 佢哋係學校點樣我哋又唔知, 唯有信佢囉!!!

回復 4# ISISYAN 的帖子

去呀去呀!!! 一齊去啦......

各位好...

我係幼勇插班生...ho lam媽咪呀.

請多多指教. !!
一次過追晒 5板 Post,好開心有呢個 chat room俾我知多d幼勇班發生緊咩事 !!

peony1234、jaden媽咪、樂臻媽咪、謙謙媽咪、mic0355、(記唔晒咁多) ...請你地多多指教呀...

係呢,我想知有咩興趣班呀..老師話 email俾我...我等左好耐都未收到 !!

今日澔霖第1日返學,一上新校車就喊到七彩 @@
不過放左學又無事 lu. 仲同我講佢入左海豚組添呀 !!!

ho lam媽咪你好!

下學期開始, 盈盈話轉左去企鵝組, 你地囝囝囡囡有冇轉組別啊?

Hi Jaden mami

我個仔 (澔霖) 呢2日成日同我講住 Jaden lee,又問: 邊個叫 JAden Li 唔該舉手..

又成日提住 Anson....

大魚媽媽你好

ho lam 一時話自己企鵝組, 一時又話自己海豚組 @@

原帖由 littlegoldenpig 於 10-10-6 22:37 發表
Hello, just notice this group recently.  My son 李文軒(Jaden) also in K1C. He is in dolphin group.

Hi 梓祐媽, I think Jaden is good friend with 梓祐.  He mentioned 梓祐's name quite often and said t ...

樂臻好似話自己轉咗去章魚組, 不過我唔肯定係咪, 因為佢成日亂up !

大家有無去2/12旅行呀? 大棠渡假村都幾ok喎, 阿女第一次玩跳彈床勁開心呀!

Hi rickykfm

係啦.佢一時又話海豚、一時又話企鵝 @@
不過佢成日 up d 英文名, 又 Jaden, Anson

都唔知邊樣真 !!

係呢,你地小朋友有無 Join 興趣班架 ?
我幫阿仔報左 English Phonics, Monday,wed,friday ar

原帖由 rickyfkm 於 11-2-15 14:04 發表
樂臻好似話自己轉咗去章魚組, 不過我唔肯定係咪, 因為佢成日亂up !

大家有無去2/12旅行呀? 大棠渡假村都幾ok喎, 阿女第一次玩跳彈床勁開心呀! ...

回覆 3# 高齡牛師奶 的文章

Hi 澔霖媽咪,
Just saw your post.  Since there's not much activity recently so I haven't been to this website for a while.    Nice to meet you.  I have asked Jaden about 澔霖.  I think they are in the same group.  Jaden was in the 海豚組上學期.  Not sure if he has changed.  But, I know they do rotate.  

Jaden has joined two 興趣班, one is the English Musical playgroup on Monday and the other one is the 中華小墨寶 on Thursday.

大家多多交流

Hi jayden mami

多謝你回覆呀.我估澔霖好鍾意同 jayden玩.佢日日都會提下佢個名, 同埋 anson, 仲有一個叫孫婉琳嘅女同學..

我俾佢返1、3、5 phonics, 我估返埋3月我會轉返2、4 Only
因為我都想佢返小墨寶. 今次因為太 rush,無時間俾我唸.所以我好快咁報左 Phonics,之後其實又想佢學好d Putonghua.....

多多交換意見 !

牛師奶,

我個女阿臻臻返緊星期二既英語唱遊班, 因為我覺得佢英文唔係幾好, 其實我仲搵緊屋企附近上Phonics, 乜學校都有Phonics上咩? 我無留意喎, 如果有, 下次一定會參加

原帖由 高齡牛師奶 於 11-2-15 14:18 發表
Hi rickykfm

係啦.佢一時又話海豚、一時又話企鵝 @@
不過佢成日 up d 英文名, 又 Jaden, Anson

都唔知邊樣真 !!

係呢,你地小朋友有無 Join 興趣班架 ?
我幫阿仔報左 English Phonics, Monday,wed,friday ar

...
‹ 上一主題|下一主題