用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦!
樓主: ISISYAN
go

10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦! [複製鏈接]

遲來的報到II,
各位K1C家長你哋好,
我係陳景諾媽咪,企鵝組,
同昕愉同組嫁\(^0^)/,景諾坐昕愉左手邊^^
好開心可以搵番同一班同學仔相認,

其實我有件關於我哋班住任嘅事想講,但唔知方唔方便喺度講呢?

景諾同我講佢星期一至四嘅英語老師個名叫MR.粗毛--->唔知諾諾發音有冇錯呢? 但...我好衰囉! 因為我笑咗。
http://hk.myblog.yahoo.com/annietse0809/
諾諾@娘親

原帖由 嗅屎忽 於 10-9-29 01:18 發表
遲來的報到II,
各位K1C家長你哋好,

景諾同我講佢星期一至 ...

盈盈同我講個英文老師叫"mr.多毛", 我都忍唔住笑左
原來你囝囝都係勇班, 我地住好近架, 搵日湊左佢地上校車可以一齊食lunch.
班主任既事, 關於邊方面?  我好想知, send pm.

景諾MAMI你好呀! 昕瑜成日提起諾諾架, 佢話企鵝組有諾諾同埋靜霖! 好開心係到識到你呀!

英文老師星期一至四係MR. 粗毛呀, 星期5就係MS. LAWREEN. 其實我第一日聽到都笑左出黎^^

有咩關於班主任架? 講黎聽下! OR PM大家!

原帖由 嗅屎忽 於 10-9-29 01:18 發表
遲來的報到II,
各位K1C家長你哋好,

景諾同我講佢星期一至 ...

I want to know too.....

大家有冇好似我咁,上教育王國成日有毒?? 唔知點解我去親教育王國成日都話有毒,所以不如我哋轉個地方傾吖...交換E-mail或Facebook吖...我已經pm咗我嘅E-mail同Facebook比你哋嫁喇!

原帖由
大頭魚
10-9-30 00:30 發表

盈盈同我講個英文老師叫"mr.多毛", 我都忍唔住笑左
原來你囝囝都係勇班, 我地住好近架, 搵日湊左佢地上校車可以一齊食lunch.
班主任既事, 關於邊方面?  我好想知, send pm. ...

諾諾而家已經記得好多唔同組嘅同學仔名,其中一個就係卓盈,唔知諾諾所講嘅係咪就係你囡囡呢?
「多毛」...... 幫佢改埋名o忝...勁!!!
我同朋友講諾諾叫佢個英文老師叫Mr.粗毛,朋友就會即刻問我有冇幼毛
你住邊嫁!? 你又知我住邊嘅? 點解我一啲頭緒都冇嘅? 咁就搵日一齊食lunch啦! 你全職媽定在職媽呀? 我全職嫁!
班主任件事,我pm你吖...唔知可唔可以一次過pm晒咁多個媽咪呢? 我想大家一齊討論吓,睇吓大家有何高見?
其實我覺得喺度唔太方便講嘢,講啲公開嘢就無問題,大家有冇成日check嘅e-mail/facebook呀? 不如...交換吖! 我喺pm裡面打埋吖。

原帖由 ISISYAN
10-9-30 14:12 發表

景諾MAMI你好呀! 昕瑜成日提起諾諾架, 佢話企鵝組有諾諾同埋靜霖! 好開心係到識到你呀!

英文老師星期一至四係MR. 粗毛呀, 星期5就係MS. LAWREEN. 其實我第一日聽到都笑左出黎
^^

有咩關於班主任架? 講黎聽下! OR  ...

我諗昕瑜、諾諾同靜霖一定好好朋友,因為一齊坐^^不過...今日諾諾同我講昕瑜"meet"佢個鼻,我問佢痛唔痛,佢話唔痛,我諗昕瑜想同佢玩吓,不過...你唔好介意,我唔係有心告狀 XP~

原帖由 mic0355 於 10-9-30 19:27 發表
I want to know too.....

希望可以一次過pm晒你哋啦...好! 我而家去send pm先...

http://hk.myblog.yahoo.com/annietse0809/
諾諾@娘親

諾諾, 昕瑜有冇整親你呀, EE同你講對唔住呀! 我已經教訓左佢, 叫佢唔好蝦小朋友仔, 如果佢仲係咁, 你一定要講比EE知呀!

諾諾MAMI我諗我記得你, 最後一日係你帶諾諾番學既, 好YOUNG又SLIM既MAMI黎呀! 諾諾都好叻仔, 記得咁多同學仔, 昕瑜只係講到企鵝組既同學名比我知炸...

今個月開始課外活動啦, 唔知大家小朋友上得開唔開心呢?

陳景諾媽咪, 我是茼茼媽咪已pm 我的e-mail

尋日第一日返興趣班, 整左d三文治同蘋果粒比祐祐帶返去食, 點知佢完封不動拎返黎, 問佢仲乜唔食, 佢同我講"我飽啦肥ar", 問佢有冇ee提佢食野, 佢話無, 咁有冇其他小朋友拎野出黎食, 又係無, 都唔知真係無人叫定佢掛住玩唔食, 有冇媽咪知道情況係點?

我個女今日第一日番興趣班, 我比左一個面包加一盒維他奶佢, 一陣放學就知道有冇食‧到時問下佢情況係點, 再上黎講

原帖由 mic0355 於 10-10-5 13:26 發表
尋日第一日返興趣班, 整左d三文治同蘋果粒比祐祐帶返去食, 點知佢完封不動拎返黎, 問佢仲乜唔食, 佢同我講"我飽啦肥ar", 問佢有冇ee提佢食野, 佢話無, 咁有冇其他小朋友拎野出黎食, 又係無, 都唔知真係無人叫定佢掛 ...

THX
等你消息

原帖由 ISISYAN 於 10-10-5 14:47 發表
我個女今日第一日番興趣班, 我比左一個面包加一盒維他奶佢, 一陣放學就知道有冇食‧到時問下佢情況係點, 再上黎講

昕瑜飲左盒維他奶同食左半個包‧佢話呀羅老師係到睇住佢地食喎, 但係就要自己打開餐盒食, 冇人幫佢開喎 (但平時佢都慣左叫人幫手開, 唔知係未蝦我><) 如果冇人幫小朋友開餐盒, 可能大家要準備D小朋友開到既盒仔黎裝野食啦‧

原帖由 mic0355 於 10-10-5 20:50 發表
THX
等你消息

Hello, just notice this group recently.  My son 李文軒(Jaden) also in K1C. He is in dolphin group.

Hi 梓祐媽, I think Jaden is good friend with 梓祐.  He mentioned 梓祐's name quite often and said that he play 梓祐.

卓盈媽, 卓盈 is so smart and talkative.  She can tell you so many things happened in school.

Will any of you be at the 開放日 this Saturday?

thx 昕瑜 and 昕瑜媽
尋日準備左餅餅比梓祐, 佢終於有食啦, 但唔知係咪因為上完運動堂肚餓所以先食, 還是之前帶ge包包唔岩佢口味呢, 問佢又九唔搭八, 下下都要我估.
hi, Jaden媽, 開放日我會去ar, 睇下到時見唔見到大家.

茼茼媽
我是朗皚媽,星期一我帶囡囡返學校興趣班,在課室門口見到茼茼,佢當時唔認得我同老公,之後我同佢講琴日剛剛去完你家玩,茼茼之後即刻笑。真比你個囡激死
原帖由 peony1234 於 10-10-5 13:12 發表
陳景諾媽咪, 我是茼茼媽咪已pm 我的e-mail

唔駛客氣, 明天你會同祐祐去開放日呀? 我地都打算下午去, 唔知你地幾點去呢? 希望見到可以傾下計‧

見到通告話有2手校服賣, 唔知大家有冇興趣, 按上年D家長講, 一早上去先買到D岩心水既衫褲喎‧

原帖由 mic0355 於 10-10-7 18:52 發表
thx 昕瑜 and 昕瑜媽
尋日準備左餅餅比梓祐, 佢終於有食啦, 但唔知係咪因為上完運動堂肚餓所以先食, 還是之前帶ge包包唔岩佢口味呢, 問佢又九唔搭八, 下下都要我估.
hi, Jaden媽, 開放日我會去ar, 睇下到時見唔見到 ...

我地一陣食完早餐就去, 我諗朝早無咁多人, 到時見到再傾

原帖由 ISISYAN 於 10-10-8 14:36 發表
唔駛客氣, 明天你會同祐祐去開放日呀? 我地都打算下午去, 唔知你地幾點去呢? 希望見到可以傾下計‧

見到通告話有2手校服賣, 唔知大家有冇興趣, 按上年D家長講, 一早上去先買到D岩心水既衫褲喎‧

...

昕瑜病左, 已經4日冇番學了, 大家可唔可以UPDATE下我學校既情況呢? THANK YOU!

ISISYAN,

HI, 昕瑜媽, 昕瑜無事MA? 好返未?
呢排天氣時涷時熱,真係多左人病,岩岩學校出通告話多左學生出現流感徵狀,所以18/10開始要戴口罩返學. 另外仲有一張4/11去旅行GE通告, 但唔記得地點. 我係記得咁多, 溜左GE等其他媽咪補充.

謙謙今日都FEVER.冇返學, 真係好多小朋友病,希望他們快啲好番
仲有一張通告係INTRANET - LOGIN & PASSWORD 已貼在手冊內, 但我試過都唔得

唔該晒你地既UPDATE呀! 禽日昕瑜番學啦, 佢冇晒燒, 仲有幾聲咳, 我驚佢野比同學仔, 所以我要佢帶口罩番學校‧ 原來禽日開始所有同學仔都帶口罩, 唔怪得佢同我講今日都要帶口罩番學啦!

謙謙佢冇野呀嗎? 近期流感好利害, 我幾個朋友仔都中左招‧大家要小心呀!

親子旅行你地會去嗎? 我報左名, 希望到時見到你地啦!

禽日有張大小肌肉訓練既通告, 唔知岩唔岩我地既小朋友去上呢? 我見手冊寫昕瑜協調能力係"正方型", 可能要改善下...
‹ 上一主題|下一主題