用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

有冇K1朋友仔?? [複製鏈接]

0    0    0    0

HIHI~~~我仔都係k1呀 , 不過佢pm班....
你仔仔慣嗎?我仔就唔係幾慣喇

原帖由 Teddy^v^ 於 10-9-7 05:59 發表
仔仔剛入呢間讀k1

HIHI~~~咁啱ga , 我仔1A.PM呀~~~你仔仔呢?
佢無返N班呀~~~其實我都唔知咩原因 , 佢已經無訓晏覺好耐喇 , 問佢返學開唔開心又話開心 , 鍾意返學 , 鐘意老師 , 行梗返學都好開心架 , 但一去到課室門口就喊 , 喊得好犀利 , 死都唔肯入課室話要走 , 搞到老師叫我陪佢入課室 , 佢即刻唔喊 , 跟住我就靜靜雞走.....唉~~搞到我都好頭痛呀!!!!!
你仔仔係咪有返N班呀 , 如果係好快適應啦~~~

原帖由 Teddy^v^ 於 10-9-7 22:42 發表
仔仔又係PM,有冇返過N1呀?係唔慣冇午睡,還是唔慣返學?

原帖由 tingfeiwong 於 10-9-7 22:56 發表
HIHI~~~咁啱ga , 我仔1A.PM呀~~~你仔仔呢?
佢無返N班呀~~~其實我都唔知咩原因 , 佢已經無訓晏覺好耐喇 , 問佢返學開唔開心又話開心 , 鍾意返學 , 鐘意老師 , 行梗返學都好開心架 , 但一去到課室門口就喊 , 喊得好犀 ...

hi!! 我仔仔又係1A p.m架, 到呢個星期終於都適應d啦, 之前見親外藉老師都喊, 而家返學前都仲係好愁咁, 不過入到課室就無乜野~返到黎都唱好多歌仔比我聽, 見佢都應該開心既!

你講佢唔駛返學 , 都無咩安排架 , 同佢落街買完餸都4:00啦 , 跟住食小小野咪睇下vcd玩下玩具咁囉......
有時佢早起都會訓一陣晏覺ga.......

原帖由 Teddy^v^ 於 10-9-8 17:33 發表
不過佢冇午睡,時間怎安排?

hihi~~~咁平時都係你湊仔仔返放學嗎?如果係可能我地見過喎.....
我仔1A香蕉組架 , 你仔仔呢?
都好彩個外籍老師唔係紅鬚綠眼ja , 如果唔係又有排先適應喇 , 咁咪好囉 , 起碼你見倒你仔仔有進步開始適應呀 , 我仔返到宜家都仲係係門口大喊呀 , 如果你湊仔仔返學係門口見倒有個小朋友大喊唔肯入學校 , 果個就係我黎喇~~~

原帖由 liza.t 於 10-9-17 09:52 發表

hi!! 我仔仔又係1A p.m架, 到呢個星期終於都適應d啦, 之前見親外藉老師都喊, 而家返學前都仲係好愁咁, 不過入到課室就無乜野~返到黎都唱好多歌仔比我聽, 見佢都應該開心既! ...

原帖由 tingfeiwong 於 10-9-24 16:42 發表
hihi~~~咁平時都係你湊仔仔返放學嗎?如果係可能我地見過喎.....
我仔1A香蕉組架 , 你仔仔呢?
都好彩個外籍老師唔係紅鬚綠眼ja , 如果唔係又有排先適應喇 , 咁咪好囉 , 起碼你見倒你仔仔有進步開始適應呀  ...

hello!!哈~我仔仔都係香蕉組, 我諗我上個星期三見過你啦, 平時佢係麻麻湊返學放學架,,,日日都排第一果個...haha~~

哈哈 , 咁我知你係邊個mama喇 , 你個仔都好易認 , 佢好鬼qqqq , 今日都見倒佢返學 , 我仔一見倒你仔仔就走埋去say hi喇~~~~由初初見你仔仔返學喊住要嬤嬤到宜家無喊 , 好叻仔呀 , 佢都好快適應倒呀~~~好ok喎

原帖由 liza.t 於 10-9-27 10:55 發表

hello!!哈~我仔仔都係香蕉組, 我諗我上個星期三見過你啦, 平時佢係麻麻湊返學放學架,,,日日都排第一果個...haha~~

係呀,而家返學叫做ok無喊, 但今日又會見到mr. john, 唔知佢又可唔可以安然渡過呢?

係呀, 而家返學都叫做ok無喊, 但今日又見到mr. john, 唔知佢又可唔可以安然渡過呢?

係呀 , 今日都見倒mr.john係門口同小朋友消毒雙手 , 你仔仔見倒mr.john會喊?why呀?佢唔係鬼佬樣架喎~~~佢應該係華僑黎 , 中國人樣架~~~~

原帖由 liza.t 於 10-9-28 10:43 發表
係呀, 而家返學都叫做ok無喊, 但今日又見到mr. john, 唔知佢又可唔可以安然渡過呢?

我都唔知點解佢會喊, 開頭仲嚴重呀, 老師一講話"mr. john一陣入黎", 佢聽到即刻第一個喊定先la~~:;pppp:

咁搞笑~~~~咁老師有無話佢喊左幾耐呀 , 如果喊一陣好快收聲應該無問題GA........
你今日有無問佢有無見倒MR.JOHN呀!
不過你仔仔應該好快唔驚GA.......

原帖由 liza.t 於 10-9-28 14:33 發表
我都唔知點解佢會喊, 開頭仲嚴重呀, 老師一講話"mr. john一陣入黎", 佢聽到即刻第一個喊定先la~~:;pppp:

老師之前都有同麻麻講...話佢喊一陣囉,阿仔尋日話mr. john教佢地"C"喎..哈哈!
你仔仔點呀, 呢個星期係咪適應d啦?

係呀~~~咁佢都開始唔驚mr.john啦 , 佢都係可能突然轉變環境同人物先會喊.....我仔初初都係 , 老師話一去洗手間佢又喊 , 過一陣就無喊......好奇怪 , 不過小朋友d適應力好強ga.....我相信佢地好快就習慣!!!
係呀~今week教c呀 , 我仔返黎同我講C , C , cat~~~
我覺得佢係蝦我囉 , 尋日papa送佢返學 , 佢竟然無喊自己入去 , 仲同papa講byebye tim呀~~~

原帖由 liza.t 於 10-9-29 10:29 發表
老師之前都有同麻麻講...話佢喊一陣囉,阿仔尋日話mr. john教佢地"C"喎..哈哈!
你仔仔點呀, 呢個星期係咪適應d啦?
‹ 上一主題|下一主題