用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 Songs & recitation
go

Songs & recitation [複製鏈接]

仔仔小一,輪到阿女K1
與KV再續前緣,呵呵

阿女話今日教咗首歌:
(旋律:打開蚊帳)

打開雪櫃,打開雪櫃
有橙汁,有橙汁
快d攞佢出黎,快d攞佢出黎
飲咗佢,飲咗佢

then
.........有蛋糕,有蛋糕
.........食咗佢,食咗佢

以前阿仔都有唱過,好懷念!

0    0    0    0

心血來潮,搵番多年前自己開嘅topic,可能仲用得著:)
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1166034&extra=page%3D27&page=6

多口一問, 請問你仔仔去了邊間?? 大抽獎定自行收生???

樓主, 我個仔今年升K3, 個女就出年升K1, 我未幫女女報K1, 都會揀返KV, 請問, 有哥哥讀KV, 是否會比較容易收呢? 有乜心得? 洗唔洗帶女女多D出入KV 做準備??

MANY TKS

cautionchan,
我仔仔好彩去咗TSL.

dlmcdlcl,
如果哥哥標青,唔多唔少有啲幫助掛.
帶女女多D出入KV 係個好做法,起碼到時冇咁怕生/怯場.
平時叫哥哥講下KV啲開心嘢,等阿女恨步哥哥後塵,面試時都落力啲

原帖由 hccw 於 10-9-7 00:56 發表
心血來潮,搵番多年前自己開嘅topic,可能仲用得著:)
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1166034&extra=page%3D27&page=6

呢D歌仔我個女n班時都學了... 普通話版 . 依家學廣東話版? 但她返左2日學都話好開心. 真好.

no so important

原帖由 dlmcdlcl 於 10-9-7 11:58 發表
樓主, 我個仔今年升K3, 個女就出年升K1, 我未幫女女報K1, 都會揀返KV, 請問, 有哥哥讀KV, 是否會比較容易收呢? 有乜心得? 洗唔洗帶女女多D出入KV 做準備??

MANY TKS ...

No so important to take your kid, but more so that the teachers can recognise you.

Also, if your elder kid do well and is well behaved then your younger kid has a very good chance.  Otherwise...

回覆 4# dlmcdlcl 的文章

In interview, you need to tell KV teacher your's son was a K3 student. He was like KV very much and so happy in KV's life. To up chance KV accept your minor one..Thats very importment.
‹ 上一主題|下一主題