用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 Cambridge Starters course
go

Cambridge Starters course [複製鏈接]

收到學校的通告有得報 Cambridge Starters course, 請問有冇 U3 或畢業生家長可以分享, 這課程有用嗎? 學的內容是什麼? 與外面的 cambridge courses 有何分別? 可以報外面的 cambridge course 代替嗎? (因為我們的家離學校很遠, 星期六返去上課真有點費時...)

謝謝!
   1    0    0    0

原帖由 phpyma 於 10-9-6 13:43 發表
收到學校的通告有得報 Cambridge Starters course, 請問有冇 U3 或畢業生家長可以分享, 這課程有用嗎? 學的內容是什麼? 與外面的 cambridge courses 有何分別? 可以報外面的 cambridge course 代替嗎? (因為我們的家 ...

請問閣下之小朋友是那一個班別?? k1??

今年是 L2

原帖由 ck07hk 於 10-9-6 14:16 發表

請問閣下之小朋友是那一個班別?? k1??

我都有報, 小女都讀L2, 我地住得遠, 星期六返都幾煩, 但我地為呢個COURSE先讀YORK, 因校長講到平均成績咁好, 一定有一套特別的方法既, 如果考得好就趕得切明年K3報心儀既小學啦, 老師話我個係細女, 所以明年考時未夠5歲, 要返大陸考, 唔知其他媽咪有否經驗分享下呢?

回覆 1# abinayams 的文章

是呀

原帖由 pandaso 於 10-9-9 13:40 發表
請問這個班是否要到L2才開始讀架??

小女雖然今年就讀 N1, 但都想知多o的 cambridge course o既資料, 請問有冇好心媽咪可以e-mail o個張notice 給我.
my e-mail address : judylamss@yahoo.com

原帖由 abinayams 於 10-9-9 19:59 發表
是呀

我想問下費用大概幾多??

L3 = K3?
And yes, I do want to know the cost for Cambridge course, any mammy can help?

我個女今年升L2,因較早前放棄咗嗰個多元智能課程,此課程內包括staters,其實我選擇呢間學校都係因為有呢個課程讀,但因要返星期一至五時間實在太長﹗
請問你的小朋友今年讀緊L2?9月升L3?此課程淨係星期六上堂?時間?價錢如何?
多謝你的分享﹗
人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)

我個女讀緊K2, 剛回大陸考左劍橋英, 之前在YORK讀左三期, 兩期是星期六,每期約十二堂, 每堂2個鐘, 每期約$3000幾, 最後考試前有一個應試班, 下午回校上的, 千多元左右

回覆 11# abinayams 的文章

我想問下星期六幾點開始嫁, 係唔係由十月份開始讀呀, 唔該??

原帖由 abinayams 於 11-4-27 13:54 發表
我個女讀緊K2, 剛回大陸考左劍橋英, 之前在YORK讀左三期, 兩期是星期六,每期約十二堂, 每堂2個鐘, 每期約$3000幾, 最後考試前有一個應試班, 下午回校上的, 千多元左右 ...

So the kid has to start learning from K1, then have exam about end of K2 (June?) and take exam. And in between K1 and K2, there will be三期, and you have mentioned 兩期是星期六, so how about the 3rd one(三期)? after school or also on Sat?

Also, as "最後考試前有一個應試班, 下午回校上的, 千多元左右", but my baby get p.m. offer for PN, so how can he attend that 應試班"

So, total is about $3000 x 3 phases + $1xxx = aprox. $11000 for whole course, am i right?

Thank you so much for your advice!

我個女k2插班, 所以只讀了一年, 劍橋兩期+應試前準備班, 所以以是三千幾+三千幾+千幾, 第一期好像是十月中至十二月, 第二期是一至三, 星期六早上9:30-11:45, 最後的應試班是下午四點幾, 應是放學後的時間. 香港考要夠5歲(7月考), 我個女是細女就要3月番大陸考,如果唔係就趕唔切報小學

想問吓,咁如果讀咗多元智能班,仲駛唔駛報cambridge course?

老師話多元智能班已包括劍橋英的

原帖由 abinayams 於 11-4-28 11:19 發表
我個女k2插班, 所以只讀了一年, 劍橋兩期+應試前準備班, 所以以是三千幾+三千幾+千幾, 第一期好像是十月中至十二月, 第二期是一至三, 星期六早上9:30-11:45, 最後的應試班是下午四點幾, 應是放學後的時間. 香港考要 ...

thank you so much for detail information. Luckily my sun is born on late Jun, so should be able to be 5Yr just before July for exam.

Thanks again.

原帖由 Grace1010 於 11-4-24 14:11 發表
我個女今年升L2,因較早前放棄咗嗰程個多元智能課,此課程內包括staters,其實我選擇呢間學校都係因為有呢個課程讀,但因要返星期一至五時間實在太長﹗
請問你的小朋友今年讀緊L2?9月升L3?此課程淨係星期六上堂?時間?價錢如何?
多謝 ...

oh, there is another Course called多元智能課程? which include Cambridge starters. So what is the difference, I mean what kind of extra courses in addition to Starters for this Course, and it requires "返星期一至五", really too long time wor, and my son is in p.m. session, how can he take this course? And how how much for this Course? Much more expensive than having Cambridge starters only? and do mammys think it is worth for paying more for this course?

Thank you very much.

Abinayams,多謝你詳細的資料,等我仲以為唔報多元智能就無Cambrige Starters讀潻...............

Momo627, 多元智能課程由8/2011至6/2012, Mon to Fri, 1:30至4:30, 通告內容很豐富,除劍橋外﹑戶外觀摩﹑小一1面試培訓﹑繪畫手功﹑小食製作﹑普通話教唐詩﹑功課輔導等,至於你小朋友如果讀下午班,或者會改為上午此課程,詳情都係問吓學校好啲...............
原帖由 momo627 於 11-4-30 00:27 發表

oh, there is another Course called多元智能課程? which include Cambridge starters. So what is the difference, I mean what kind of extra courses in addition to Starters for this Course, and it require ...

Sorry, 仲有$$$$$$係$3950(學費+茶點+午膳費)per month.............[quote]原帖由 Grace1010 於 11-5-4 16:40 發表
Abinayams,多謝你詳細的資料,等我仲以為唔報多元智能就無Cambrige Starters讀潻...............

Momo627, 多元智能課程由8/2011至6/2012, Mon to Fri, 1:30至4:30, 通告內容很豐富,除劍橋外﹑戶外觀摩﹑小一1面試培訓﹑繪 ... [/q
‹ 上一主題|下一主題