用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 【2010-11年度】K1 檸檬組家長報到處
go

【2010-11年度】K1 檸檬組家長報到處

我囡囡今年入讀k1,被編入檸檬組,各位家長請多多指教!

在三日親子日裏,我只去了一日,大家的小朋友玩得開心嗎?
我囡囡話好開心呀!
有空的話,大家不妨多多交流!

Hi, 我個囡都係檸檬組喎!
佢都好開心!

你小朋友有搭校車嗎?

佢在上週五同今日返學都冇喊,但佢話好多小朋友一邊喊一邊叫媽媽。

我囡囡唔係咁喜歡同唔識的小朋友講嘢,我擔心佢識唔到朋友仔呀!

我個囡就坐1號車!

回覆 4# betty10 的文章

HELLO!我個女都係呀 :) 多多聯絡... 小朋友話劉老師,張老師,修女,小朋友好好玩... 我都笑C... 但返學後時間充實D.
[img align=right]http://bd.lilypie.com/LdY5p8.png[/img]

我囡囡只係提到她好鐘意鍾老師和游老師,佢話今天玩了紅色滑梯呀!

回覆 1# betty10 的文章

我囡囡無搭校車呀,工人姐姐接送... 路程十五分鐘 (囡囡步速計)早上天氣OK的...
我囡囡又講不出今日返學做過的事...
你地係上午OR下午班?
[img align=right]http://bd.lilypie.com/LdY5p8.png[/img]

k1 檸檬組家長報到處

我個細仔都是k1檸檬組,大家多多指教!細仔坐12號校車

我個仔都係檸檬組, 不過就冇坐校車, 係我自己揍返學同放學架.

你就好啦,可以自己揍。我係全職mama,平日係工人送佢搭校車和放學。

今日收到通告,22號要預備一個月餅及一包膠羹呀。

係呀!
K1 就係一包膠羹, 好似K2 就係紙碟, K3 就係膠叉
我個囡日日都好開心! 你地呢? 如何呢

我囡開生日會收到相架,好靚呀!
我囡仲成日唱太陽伯伯,你哋嘅囝囝囡囡最like唱邊首歌?

點解我個囝冇相架嘅??????  佢都成日唱"太陽伯伯"o架.

佢今期生日嘛(8月及9月生日的小朋友),是Minnie相架。

相架內有兩張囡囡照片,一張單人,一張同4個同學仔一齊影!

喔.....原來生日的小朋友先有, 明白晒, Happy Birthday to your child!!!!!!

原來生日嗰個月有相架,
我個囡仲係唱中秋節歌喎, 都唔覺佢唱太陽伯伯嘅!

但係佢尋日同我講, 老師同佢佢照鏡介紹眼睛,鼻,口..

我個囡唔識講呢D呀! 你個囡好叻呀!

最近,我囡囡愛唱放學歌。

放學歌我又無聽我個囡唱, 不過佢呢排就唱"我的坐位那兒"

o我...完全明白晒...成日聽到阿仔唱歌..."快樂快快樂...[我的坐位在那兒]...歡樂真歡樂...[我的坐位在那兒]<-依句我之前完全唔明佢唱咩...