用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有冇大埔KV同學搭NANNY BUS的呢?
go

有冇大埔KV同學搭NANNY BUS的呢? [複製鏈接]

我想問, 朝早幾點要上車?

因小兒K1 & K2 都係返下午. 又唔記得左保母車姨姨講幾點上車. 暫時未搵到佢. 所以上來問下.

MANY TKS
   0    0    0    0

温太校車, 大埔至九龍塘, Tel: 94960869

TKS

其實我仔仔已經係搭緊溫太車嫁喇. 只係有時打比溫太搵唔到佢. 又心急想知大埔上車, 大約幾多點囉.

原帖由 Titus 於 6-9-2010 12:09 AM 發表
温太校車, 大埔至九龍塘, Tel: 94960869

回覆 3# dlmcdlcl 的文章

太湖花園, 7:40am 上車

我係住太湖, 0740 上車, 不過我今個月應該唔搭住,
自己帶, 50 分鍾都返到學校, 仲要係阿女自己慢慢行個隻

你地仔仔女女讀乜野班
我個女, k1b

我個仔K3J

我住新峰. 好似要早小小, 印象中7:30AM.

我都好掙扎, 因為我唔洗返工, 但又唔想DAY DAY 帶出去又再去接,  計過, 唔搭的話, 都係遲半小時出門口. 所以NANNY BUS 就方便D!

其實半個小時已經對小朋友來講好好多架啦, 不過無都所謂既~ 我呢家個女7 點起身, 食早餐,換校服, 梳頭, 7點十出門口都得, 最遲米8 點出問口~ 有時佢唔知醒有D 走盞嗎,

請問你個仔係出面讀了什麼英文COURSE 呢?
你又會幫他報邊間小學呢

你都住大埔??

其實我同老公商量過, 一係唔好搭nanny bus, 朝早果轉就老公送, 放學就我接. 但我老公平時訓到10點先起身返工, 佢變左要咁早起身帶返學, 好似好辛苦咁. 但乜都要等搭左幾次, 睇下係咪真係太早, 太早就自己接送.

我個仔響summer holiday 去左學劍英starter, 因為我見佢學既同kv 都似, 都係train listening & 串字. 所以我完左冇再續

見esf 新一term的時間岩, 就報左. 明天開始.

我個仔報左YW, KTS
將會報 DBS, SFA, APS, ST. JO (KLN BAY) & TSL

原帖由 cautionchan 於 7-9-2010 10:03 AM 發表
其實半個小時已經對小朋友來講好好多架啦, 不過無都所謂既~ 我呢家個女7 點起身, 食早餐,換校服, 梳頭, 7點十出門口都得, 最遲米8 點出問口~ 有時佢唔知醒有D 走盞嗎,

請問你個仔係出面讀了什麼英文COURSE 呢?
你 ...

回覆 6# cautionchan 的文章

cautionchan,

My son is Ryan Yeung, 1B Am, Dorset Rd.

yes 呀
我係住大埔架

esf d course 好似無甘細個既cambridge course

ryan 媽媽好

你個B 係唔係細仔呀???

原帖由 cautionchan 於 10-9-8 20:25 發表
ryan 媽媽好

你個B 係唔係細仔呀???

Ryan 2007年6月出世, 你女女怎稱呼? 她也是Dorset Rd K1B?

我唔係join cambridge course 呀. 我只係join english programme

另外, cambridge, 我仔都上左3個月, 我響大埔上, starter, 我覺得同kv 的課程差唔多, 我唔想放咁多心機幫佢溫習, 所以stop左了. (因為kv 都要串字, english exam 都有listening, 所以我覺得oral 係弱, 所以報esf 比佢當壯膽, 唔怕見到西人)

原帖由 cautionchan 於 8-9-2010 08:21 PM 發表
yes 呀
我係住大埔架

esf d course 好似無甘細個既cambridge course

我都是住大埔, 個仔讀K1 PM, 其實想問大埔那裹有好的英文 course?

原帖由 dlmcdlcl 於 10-9-8 22:12 發表
我唔係join cambridge course 呀. 我只係join english programme

另外, cambridge, 我仔都上左3個月, 我響大埔上, starter, 我覺得同kv 的課程差唔多, 我唔想放咁多心機幫佢溫習, 所以stop左了. (因為kv 都要串字,  ...

我都是住大埔, 個囡讀K1C AM, Dorset street,
Nice to meet you!!!

RYAN MAMA:
my daughter is studying at kent road

今日我又送個女返學佢竟然識自己行入房再搵埋自己個位, 同佢BYE BYE , 佢就將自己個書包放入DRAWER,
我係到想, 只係4 天, 老師就可以將D 學生教到甘自律既

出來個時, 見到校車到, 竟然D K1 學生會自己手拖手行入房, 無老師帶架, 因為KENT ROAD 只係得K1, 我真係好覺得佢地好叻

定係呢家D 細路我真係唔可以低估佢地呢

DLMCDLCL:

我見ESF D 英文COURSE 係星期六多數
星期六佢呢經安排左好多野
問過ENOPI, 佢話3 歲入去唔係唔得, 不過唔想我浪漫金錢( 又會倒自己米) 佢話最好係小朋友識執筆先入, 我同佢講, 我個女識啦BOR, ( 因為以前英藝已經要執筆) 甘佢就話, 或者3 歲半呀~ 呢家學佢真係未必吸收甘好, (唔通真係甘好生意, 係到趕客甘) 我又唔想去公交式,又係死做爛做, 唔知大家對KUMON, KWIK, 同ENOPI 有乜意見
3 間係大埔都有, 仲有問題想請教, 你個仔既CAMBRIDGE 係大埔邊間學???

其實我想我個女學英文, 係因為以前英藝已經學左d basic, 所以想搵D 西人教學既英文COURSE 等佢KEEP 住下聽同講

CAUTIONCHAN

我仔仔報的ESF 英文班響平日的, 但響MOS 上堂.

ENOPI 我仔都係3歲幾開始, 因為可能我一早已經教佢加減數, 所以入學評估時話佢可以唔洗由寫1~100開始. 你可以CHECK 多幾個CENTRE先.

CAUTIONCHAN

我都想搵英文COURSE 比呀仔, 我地係KENT RD PM 班, 請問你有什麼可介紹給我, 謝謝

dlmcdlcl
你好, 我都係住新峄, 請問你呀仔有冇學游泳

你好 ^^

我仔未開始學游水呀, 因為佢唔係太LIKE. 打算遲一步先比佢學.

原帖由 vivilamma 於 11-9-2010 10:48 AM 發表
CAUTIONCHAN

我都想搵英文COURSE 比呀仔, 我地係KENT RD PM 班, 請問你有什麼可介紹給我, 謝謝

dlmcdlcl
你好, 我都係住新峄, 請問你呀仔有冇學游泳
‹ 上一主題|下一主題