用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才的旺角校舍, 空氣質素是否可以接受? ...
go

優才的旺角校舍, 空氣質素是否可以接受? [複製鏈接]

各位優才的家長:

優才的旺角校舍有很多小巴包圍, 空氣質素是否可以接受?
因為小女氣管不好, 擔心會影響健康呢...
請分享一下, 謝謝!
   0    0    0    0

個度晚上就好多小巴同人,5時前都OK.

對面新大廈都起好了,起個時我個小朋友都了唔知對面打"裝"

原帖由 ABB 於 10-9-3 13:56 發表
各位優才的家長:

優才的旺角校舍有很多小巴包圍, 空氣質素是否可以接受?
因為小女氣管不好, 擔心會影響健康呢...
請分享一下, 謝謝!

那個地段的環境同空氣質素絕對不可以接受, 我不想我的女兒每天到這種地方, 三年不是短的時間啊

若為小朋友的健康著想, 要惕重考慮

樓上講得對,接受程度個個不同,最好就係自己去睇.

我有時都會出旺角食午飯,經過優才都覺得空氣質素可以.晚上放工行出旺角時只是覺得優才後門比較多人等小巴.空氣較差,不過由於鄰近有個公園.都算OK.

另外小弟都有鼻感敏...

醒目開學勳章

我仔仔有氣管敏感,轉天氣時晚上睡覺呼吸會好大聲,有時因此耍去睇醫生食抗敏感藥抒援氣管太緊,現在他返了兩個星期學,唔覺有甚麼問題。我覺得GT的绿化做得唔錯,旁邊的公園又有唔少大樹,空氣比起其他很多位於大馬路旁的學校好多了!:)
‹ 上一主題|下一主題