用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 第一天的感覺
go

第一天的感覺 [複製鏈接]

小兒是3年級插班生,今天無良26號綠van不去土瓜灣在工業區放下我倆母子 話係特別班次唔去總站。好彩預多左時間搭番的士無遲到。仔仔返到學校就排隊(傻QQ),望住D同學仔周圍走、玩得好開心,齋睇無得玩唔識人無計。突然有個同班男同學同呀仔講,你係新生我係xxx你叫セ名呀!然後搭住呀仔膊頭帶呀仔介紹其他同學認識 好nice、好warm。呀仔成個生哂 !感覺真係好好。
   0    0    0    0

原帖由 小蜜蜂BB 於 10-9-1 17:51 發表
小兒是3年級插班生,今天無良26號綠van不去土瓜灣在工業區放下我倆母子 話係特別班次唔去總站。好彩預多左時間搭番的士無遲到。仔仔返到學校就排隊(傻QQ),望住D同學仔周圍走、玩得好開心,齋睇無得玩唔識人無計。 ...

你小朋友讀p.3幾呀?
願我的喜樂感染你

原帖由 hugomum 於 10-9-1 20:08 發表

你小朋友讀p.3幾呀?
3C班 男仔多過女仔,6成係外國小朋友。

嘩 )))) lmc 真係好啊, 教到d 小朋友咁乖巧, 好warm 啊 )))))))
哎吔... 係咪好感動呀小bee 媽咪

我記得30號果日, 文校長都吩咐d 大哥哥姐姐, 要照顧我地p.1 , 佢地大聲答 yes !! 我都好感動啊, 估唔到佢地個個都咁乖, 抵0鍚啊
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

所以我地選擇LMC係無錯架!!

原帖由 bchi 於 10-9-2 10:21 發表
嘩 )))) lmc 真係好啊, 教到d 小朋友咁乖巧, 好warm 啊 )))))))

我記得30號果日, 文校長都吩咐d 大哥哥姐姐, 要照顧我地p.1 , 佢地大聲答 yes !! 我都好感動啊, 估唔到佢 ...

原帖由 Whitepine 於 10-9-2 10:38 AM 發表

係 !!! 愈黎愈覺得冇錯,  唯獨是校車囉 )))))))

原帖由 bchi 於 10-9-2 10:21 發表

我記得30號果日, 文校長都吩咐d 大哥哥姐姐, 要照顧我地p.1 , 佢地大聲答 yes !! 我都好感動啊, 估唔到佢 ...
仔仔都讚

原帖由 Whitepine 於 10-9-2 10:38 發表
我等仔仔放學,遊街有好多店舖話林文燦係國際學校好難入架!好好架! 街市、涼茶舖、雜貨舖都話好好架!幾年就咁有口碑

原帖由 bchi 於 10-9-2 10:41 發表

係 !!! 愈黎愈覺得冇錯,  唯獨是校車囉 )))))))
有代改善。

原帖由 小蜜蜂BB 於 10-9-2 04:20 PM 發表
我等仔仔放學,遊街有好多店舖話林文燦係國際學校好難入架!好好架! 街市、涼茶舖、雜貨舖都話好好架!幾年就咁有口碑

wakakakakakaaakak 好好笑呀 )))))) d 口啤唔係出自d 醫生, 律師, 工程師, 係由d 雜貨舖, 涼茶舖, 街市傳出黎, wakakakakakakakakakka 就黎笑屎我啦小bee bee  kakakakakakakakaakka
好辛苦呀, 笑到我喊...

原帖由 bchi 於 10-9-2 16:59 發表

wakakakakakaaakak 好好笑呀 )))))) d 口啤唔係出自d 醫生, 律師, 工程師, 係由d 雜貨舖, 涼茶舖, 街市傳出黎, wakakakakakakakakakka 就黎笑屎我啦小bee bee  kakakakakakakakaakka
好辛苦呀, 笑到我喊... :naugh ...
全部都係呀婆黎架 ABCD大頭6E成班呀婆都話G 9成文校長日日有幫襯

醒目開學勳章

文校長的marketing真係做得好好!!!

原帖由 小蜜蜂BB 於 10-9-2 17:47 發表
全部都係呀婆黎架 ABCD大頭6E成班呀婆都話G 9成文校長日日有幫襯

That is friendly person lor. Good la. We can't find principle like her.right!
I feel very nice for her when I saw her first day.

醒目開學勳章

You can tell she really has a great heart and vision on this school.

原帖由 mamafiona 於 10-9-2 21:03 發表
That is friendly person lor. Good la. We can't find principle like her.right!
I feel very nice for her when I saw her first day.

You are right. 佢想搞好學校

可能文校長去雜貨舖買花生油時講, 阿婆呀, 我地間學校好好呀, good 呀 !!
去飲涼茶時 : 阿伯, 我地好似國際學校架. very good 架 !!!
去街市買鯇魚 : 我地間學校d 學生好似你d 魚咁生猛架 )) so good 架 ))))))

you are so funny person.
原帖由 bchi 於 10-9-3 15:53 發表
可能文校長去雜貨舖買花生油時講, 阿婆呀, 我地間學校好好呀, good 呀 !!
去飲涼茶時 : 阿伯, 我地好似國際學校架. very good 架 !!!
去街市買鯇魚 : 我地間學校d 學生好似你d 魚咁生猛架 )) so good 架 )))))) ...

原帖由 mamafiona 於 10-9-3 04:02 PM 發表
you are so funny person.   

留意左你幾日的留言, 你係一個初初地, 蠢蠢地的可愛媽咪囉, 好想蝦你囉 kekeke

Oh yes? Come on baby.... I sm waiting to u . Hahahaha
原帖由 bchi 於 10-9-3 16:04 發表

留意左你幾日的留言, 你係一個初初地, 蠢蠢地的可愛媽咪囉, 好想蝦你囉 kekeke

原帖由 mamafiona 於 10-9-3 05:08 PM 發表
Oh yes? Come on baby.... I sm waiting to u . Hahahaha

‹ 上一主題|下一主題