用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 歡迎2010-1A班家長分享
樓主: carollpc
go

歡迎2010-1A班家長分享 [複製鏈接]

哈!Carrie話同Victoria做咗朋友了,但仍未知佢個名,只知佢係五號。
原帖由 liloNstitch 於 10-9-15 16:13 發表
哇..你地女女好忙!  Vic only have drawing, piano and Putonghua on Sat and swim class once a week on weekday.  佢平日勁得閒!

By the way, do anyone of you can recommend 學校附近(油尖區)學樂器好的地方,  ...

Carrie話依家小息同Sally一齊玩喎!
原帖由 carollpc 於 10-9-15 14:30 發表
Sally 都係咁忙, Piano, Ballet, Swimming, Kumon Maths, Kumon Chinese, English, 普通話和女童軍.  

好想cut左Kumon Maths, 但Sally 爸話想幫亞女打好maths個底,唔贊成cut左maths. 但亞女好想學畫畫, 唔知點分配 ...

亞女好鍾意食野, 每日話俾我知同邊個同學仔一齊食茶點. 交換左什麼食物, 無聴佢話同邊玩, 真開心聴到Carrie同亞女一齊玩.

原帖由 karen55407 於 10-9-17 09:06 發表
Carrie話依家小息同Sally一齊玩喎!

真奇怪, 亞女好多時祇知道同學仔的號數, 而不清楚她們的姓名.  老師不是叫名嗎?  等我今晚問吓亞女先.

原帖由 karen55407 於 10-9-17 09:04 發表
哈!Carrie話同Victoria做咗朋友了,但仍未知佢個名,只知佢係五號。

Carrie小息時主動問Sally:『我哋可唔可以一齊玩?』Sally話OK。於是佢哋一齊去厠所,又等埋一齊去操場。
原帖由 carollpc 於 10-9-17 10:43 發表
亞女好鍾意食野, 每日話俾我知同邊個同學仔一齊食茶點. 交換左什麼食物, 無聴佢話同邊玩, 真開心聴到Carrie同亞女一齊玩.

Sally話PE堂要跑步, 一共跑十個圈, 她是最後一個完成的.  接放學時叫腳痛.

Carrie平時紮紮跳,跳步應該難唔到佢,今晚仲要游水,夠晒運動量,我成日想幫Carrie減肥,暑假玩咗期花式跳繩,都無乜起色,Ballet Miss叫佢做肥嘟嘟呀!
原帖由 carollpc 於 10-9-17 14:04 發表
Sally話PE堂要跑步, 一共跑十個圈, 她是最後一個完成的.  接放學時叫腳痛.

Ballet Miss叫Sally唔好食咁多, 要減肚腩 !!!

原帖由 karen55407 於 10-9-17 14:16 發表
Carrie平時紮紮跳,跳步應該難唔到佢,今晚仲要游水,夠晒運動量,我成日想幫Carrie減肥,暑假玩咗期花式跳繩,都無乜起色,Ballet Miss叫佢做肥嘟嘟呀!
...

唔係嘛!Sally都要減,Carrie咪要去瑪花!
我打咗電話比I.T.老師,得知真係要買定電腦用耳筒,長線那隻,建議帶埋小朋友試。
原帖由 carollpc 於 10-9-17 15:30 發表
Ballet Miss叫Sally唔好食咁多, 要減肚腩 !!!

Thanks a lot.

原帖由 karen55407 於 10-9-17 16:36 發表
唔係嘛!Sally都要減,Carrie咪要去瑪花!
我打咗電話比I.T.老師,得知真係要買定電腦用耳筒,長線那隻,建議帶埋小朋友試。

Karen , please  check PM

剛剛看到手冊, 估不到28/9 就要背默!

any one got the PTA06 notice, as I did not have one in the school bag
[url=http://[/url]

原帖由 euka 於 10-9-18 11:16 發表
any one got the PTA06 notice, as I did not have one in the school bag

星期五派發的通告是 PTA05 不是 06,PTA 05 是家教會週年大會的邀請信, 你收到嗎?

PTA05 - 家長教師會第十八屆週年大會
PTA06 - 校服收集及派發活動員

原帖由 euka 於 10-9-18 11:16 發表

第一日返全日,呀女顯得好疲倦,校車上各人也瞓著,呀女話今日餐飯都OK,不過好多飯,食唔晒。

亞女覺得係學校食飯好新鮮,  飯前要祈禱.  不過我發現亞女在學校唔飲水, 都唔知點算?

原帖由 karen55407 於 10-9-20 16:27 發表
第一日返全日,呀女顯得好疲倦,校車上各人也瞓著,呀女話今日餐飯都OK,不過好多飯,食唔晒。

Carrie差不多飲晒樽水返嚟,你要多提Sally飲水。
對於非教友嚟講,經常祈禱,確實好奇怪!
我在教育Carrie時,經常引用聖經。

回復 1# karen55407 的帖子

我現在同Sally一起學習宗教科

主的羊欄永遠為你們而開著!遇有信仰上的問題,我樂於為你們引路!

Thank you in advance. 我們會努力!!
原帖由 karen55407 於 10-9-21 14:16 發表
主的羊欄永遠為你們而開著!遇有信仰上的問題,我樂於為你們引路!
‹ 上一主題|下一主題