用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港大同學會小學家長 (4)
樓主: iwff
go

港大同學會小學家長 (4) [複製鏈接]

冇記錯好似有60幾樣 ...網上可唔可以搵到有咩野可以揀呀 ? 好心急呀 ~~

原帖由 Charlotte_mom 於 10-11-28 01:39 發表
如果你唔揀, 可以一樣都無, 日日正常時間放學
通常星期5因為早左放(2:25pm), 第2日又唔駛返, 所以家長會安排小朋友星期5學下野(你絕對可以唔學, 學校無所謂的), 咁就會遲走, 要搭遲一班校車
如果去到高年班d, 有d輔 ...

醒目開學勳章 王國長老

上網睇唔到架WOR, 因為個個活動係FOR唔同年級
我"貓"俾你啦
原帖由 mimi1102 於 10-11-29 08:51 AM 發表
冇記錯好似有60幾樣 ...網上可唔可以搵到有咩野可以揀呀 ? 好心急呀 ~~

醒目開學勳章

Charlotte_mom,俾埋我啊

原帖由 Charlotte_mom 於 10-11-29 10:44 發表
我"貓"俾你啦  

多謝, 多謝 ~~

原帖由 Charlotte_mom 於 10-11-29 10:44 發表
我"貓"俾你啦  

醒目開學勳章 王國長老

俾email我得架....pm send唔到attachment架!
原帖由 ziyi 於 10-11-29 11:07 AM 發表
Charlotte_mom,俾埋我啊

醒目開學勳章

Sorry, 唔記得

原帖由 Charlotte_mom 於 10-11-29 23:23 發表
俾email我得架....pm send唔到attachment架!

Charlotte_mom,

i want to have the information too...can you send it to me also...pls check pm.

i am so happy cos received school call this morning that a place would be offered to my son :) School said letters were already sent out yesterday.

我"貓"俾你啦:wahaha:  

醒目開學勳章 王國長老

OK ^^
CONGRAGULATIONS!!
原帖由 tallcake 於 10-11-30 12:55 PM 發表
Charlotte_mom,

i want to have the information too...can you send it to me also...pls check pm.

i am so happy cos received school call this morning that a place would be offered to my son :) School  ...

Anyone from Class 3C here ?

JCSSCheng,
好耐冇見你喎,我仔仔3B呀!不過都可以一起傾的。
原帖由 JCSSCheng 於 10-12-1 22:13 發表
Anyone from Class 3C here ?

because I forgot my user name ... and suddenly I remember ... I am so happy I can come back to the discussion here !

原帖由 iwff 於 10-12-2 09:47 發表
JCSSCheng,
好耐冇見你喎,我仔仔3B呀!不過都可以一起傾的。

because I forgot my user name and password .... and suddenly remember . I am so glad I can come back here and talk to everyone !

醒目開學勳章 王國長老

頭先, 我個女話"今次我真係瘀死, 以後都無面見人喇"
我問佢咩事啦, 佢拎左份劇本俾我睇, 原來係有關青春期既劇本(上堂自編自導自演既劇), 一個故事係講對異性有好感, 我女扮演一個女生, 鐘意左個學長俾人知道, d同學笑佢(當中果d心型眼呀, 呢度講唔出), 老師出場解話
另一份仲好笑, 笑到我肚痛, 係講體臭
佢話古時有個選手, 因為體臭超勁, 次次都令對手頂唔順自動放棄, 次次都羸, 皇帝以為佢天下無敵就賜佢黃金萬兩, 點知典禮上一行近個選手, 就暈低左, 呢個時候, 太醫出場, 話俾選手知, 體臭就青春期正常現象, 原因係咁咁咁, 皇上只有暈左無咩大礙, 個選手話, 原來係咁, 我明喇
笑到我喊左出黎呀

原帖由 Charlotte_mom 於 10-12-2 21:39 發表
我問佢咩事啦, 佢拎左份劇本俾我睇, 原來係有關青春期既劇本(上堂自編自導自演既劇), 一個故事係講對異性有好感, 我女扮演一個女生, 鐘意左個學長俾人知道, d同學 ...

好有創意呀, 係咪要上台表演返出黎架?

哈哈! 我仔仔講有次週會高年班的同學扮演不同的廣告 , 阿仔做返出來比我睇 , 佢話笑死佢喎, 阿仔話將來高年班都要去做呀!
iwff

原帖由 Charlotte_mom 於 10-12-2 21:39 發表
我問佢咩事啦, 佢拎左份劇本俾我睇, 原來係有關青春期既劇本(上堂自編自導自演既劇), 一個故事係講對異性有好感, 我女扮演一個女生, 鐘意左個學長俾人知道, d同學 ...

個故事係d 小朋友自己諗架 ? 第二個故事好好笑 ...

好好笑 真係好有創意.

醒目開學勳章 王國長老

係呀, 係常識科既"堂課", rehearsal後要o係班上表演
之前有個英文既表演, 已經有個男同學"反串"catwalk, 仲有人預備假髮, 個男同學又做得好自然, 老師播返段片俾家長睇, 又係笑到我地碌晒地
原帖由 mimi1102 於 10-12-3 10:20 AM 發表
個故事係d 小朋友自己諗架 ? 第二個故事好好笑 ...

原帖由 Charlotte_mom 於 10-12-3 19:40 發表
係呀, 係常識科既"堂課", rehearsal後要o係班上表演
之前有個英文既表演, 已經有個男同學"反串"catwalk, 仲有人預備假髮, 個男同學又做得好自然, 老師播返段片俾家長睇, 又係笑到我地碌晒地
...

charlotte_mom, 常識科係4年班/5年班用英文呀?
‹ 上一主題|下一主題