用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 新學年, 新氣象~ 祝願咁多位小朋友, 學業進步! ...
go

新學年, 新氣象~ 祝願咁多位小朋友, 學業進步! [複製鏈接]

新既一年又開始喇! 咁多位小朋友收拾好心情未? 新既學年, 新既氣象, 願每位小朋友, 繼續精進. 學業進步. 愉快成長!!

學校入新既校網己經面世喇.... 大家快D嚟睇吓, 有冇見倒自己同自己個小朋友啦~ 哈哈

和富慈善基金李宗德小學
   0    0    0    0
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

終於等到新既校網, 想當年BK覺得佢太簡單, 不過很多還未完成啊, 要加油啦.
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

我祝各位同學係新學年繼續學業進步
等咗成年, 終於有新網頁啦

今日再睇新既校網又好左好多啦0咼.  又有新野睇.
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

醒目開學勳章

原帖由 家熹媽咪 於 10-9-1 04:48 發表
新既一年又開始喇! 咁多位小朋友收拾好心情未? 新既學年, 新既氣象, 願每位小朋友, 繼續精進. 學業進步. 愉快成長!!

學校入新既校網己經面世喇.... 大家快D嚟睇吓, 有冇見倒自己同自己個小朋友 ...

家熹媽咪,
您終於出現, 好多您的粉絲以為家熹轉左校, 所以您連影都無, 餅主都唔做.....

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

醒目開學勳章

但係好多資料都未update 得切, 連自己囝囡讀邊班、同邊個同學仔一齊上堂都唔知。

箴言二十二章六節

原帖由 wawaliluk 於 10-9-1 12:27 發表
但係好多資料都未update 得切, 連自己囝囡讀邊班、同邊個同學仔一齊上堂都唔知。

Wawa:

唔做餅主重好啦.... 我以平民身份留意, 重更加之可以暢所欲言呀! KAKA... 你小朋友編左去邊班? 邊個做班主任呀?
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

醒目開學勳章

原帖由 家熹媽咪 於 10-9-1 19:19 發表

Wawa:

唔做餅主重好啦.... 我以平民身份留意, 重更加之可以暢所欲言呀! KAKA... 你小朋友編左去邊班? 邊個做班主任呀?

餅主唔可以暢所欲言?  嘜你說話唔檢點咩?

箴言二十二章六節

醒目開學勳章

原帖由 家熹媽咪 於 10-9-1 19:19 發表

Wawa:

一個讀死屍班, 另一個唔記得左....

邊個做班主任?  c 啦, 我無問到tim...

over over 阿囝, 阿囡:
邊個做你地嘅班主任呀? ? ?

箴言二十二章六節

原帖由 wawaliluk 於 10-9-1 21:19 發表

一個讀死屍班, 另一個唔記得左....

邊個做班主任?  c 啦, 我無問到tim...

over over 阿囝, 阿囡:
邊個做你地嘅班主任呀? ? ?

WAWA: 阿仔今年又抽倒支好簽呀, 係Miss Ann , ^^

上年阿仔都係讀4C 班, 跟住佢就同我講,吓... 要讀死屍班呀! 哈哈

原帖由 wawaliluk 於 10-9-1 21:14 發表

餅主唔可以暢所欲言?  嘜你說話唔檢點咩?

呵呵... 我平時講說話時要好小心架... 有計住計住, 而家唔駛啦... KAKA

醒目開學勳章

原帖由 家熹媽咪 於 10-9-2 23:10 發表

WAWA: 阿仔今年又抽倒支好簽呀, 係Miss Ann , ^^

上年阿仔都係讀4C 班, 跟住佢就同我講,吓... 要讀死屍班呀! 哈哈

阿囡仲攪笑 ,  話哥哥讀死屍班, 要搵替c 鬼....

箴言二十二章六節

醒目開學勳章

原帖由 家熹媽咪 於 10-9-2 23:12 發表

呵呵... 我平時講說話時要好小心架... 有計住計住, 而家唔駛啦... KAKA

甘你應該一早送番塊餅主出嚟, 就可以暢所欲言啦 ~~~

箴言二十二章六節

原帖由 wawaliluk 於 10-9-3 16:12 發表

阿囡仲攪笑 ,  話哥哥讀死屍班, 要搵替c 鬼....

WAWa:

上年阿仔都係咁講, 小朋友既想像力真係好豐富~

原帖由 wawaliluk 於 10-9-3 16:13 發表

甘你應該一早送番塊餅主出嚟, 就可以暢所欲言啦 ~~~

um... 因為某d原因啦... 不過, 點都好, BK 呢度係一個好好既親子平台, 大家都係因為唔明, 唔知, 而相識相知... 我做唔做版主好閒, 只係覺得, 唔想比壓力自己, 玟唔想有人借題發揮, 話我持住自己係版主啫~

原帖由 maywon 於 10-9-4 17:48 發表

寳姨,

想請教,唔知你知唔知以下呢D老師係邊個呢?

Eng: NSY
Chin: YC(class teacher)
GS: LWM
Sci: LWY

呀女讀3B,話今年辦主任又是新老師,其他的唔知你識唔識,好唔好? 竟然 MATH 無資料!! ...

May :

真係唔好意思喇, 英文名簡稱好多老師都會撞名, 所以我都唔可以好肯定答倒你, 至於math 點解會冇資料呢? 因為今年學校轉左制, 數學將會分6班, 分6個老師教, 至於點分班, 應該係以成績去分啦... 低年班我唔知會分幾多班, 我係以阿仔今年P.5 嚟計~

醒目開學勳章

原帖由 家熹媽咪 於 10-9-11 04:28 發表

um... 因為某d原因啦... 不過, 點都好, BK 呢度係一個好好既親子平台, 大家都係因為唔明, 唔知, 而相識相知... 我做唔做版主好閒, 只係覺得, 唔想比壓力自己, 玟唔想有人借題發揮, 話我持住自己係版主啫~ ...

大家都知你持住自己係版主, 做左好多將學校資料報告上來, 大家都明嫁啦, 你亦唔需要解釋....

箴言二十二章六節

‹ 上一主題|下一主題