用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM 2010-11 K1 PM 家長閒談
樓主: 得巴
go

KM 2010-11 K1 PM 家長閒談 [複製鏈接]

原帖由 littlepig 於 10-9-9 09:45 發表
各位媽咪,

有冇收過班主任的電話(報告小朋友的在校的情況)? 我重未收過.

唔知會唔會好似N班開學時常打電話來報告?

Miss Eva 7/9/2010巳打電話來報告Hugo啦...

Doris,

哈!哈!搞到你好混乱....

Bear:子澄 , Ian
Rabbit: Heidi, Hugo

原帖由 Dorisdoris 於 10-9-9 14:18 發表

子澄,Ian,Hugo,Heidi 又 一組,即是咩組??

醒目開學勳章

Bear:子澄 , Ian
Rabbit: Heidi, Hugo, Torrence

[/quote]

Bear:子澄 , Ian, Rainbow
Rabbit: Heidi, Hugo, Torrence

我仲未收過班主任電話呀~
係咪自己接送就唔會打ga?

我唔係自己接送, 但未收過班主任電話.

原帖由 ashly11280 於 10-9-10 00:28 發表
我仲未收過班主任電話呀~
係咪自己接送就唔會打ga?

原帖由 littlepig 於 10-9-10 10:49 發表
我唔係自己接送, 但未收過班主任電話.

我唔係自己接送.
快d打去問下啦...順便問下同邊個一組

醒目開學勳章

我日日都問佢一大堆學校問題.....佢都係唔問唔講架..
所以來 bk這裡攞料,放工回家就大審問..  
你都試下.

原帖由 LMCK 於 10-9-9 12:53 發表
你地D小朋友都好肯講學校D野, 我問我仔佢係咩組, 同邊個一組, 佢一時話自己黃組, 一時話紅組, 都唔知邊句真

醒目開學勳章

我個女這幾天忽然愛上Putonghua, 晚晚都要我同佢讀. 我諗我都係時候要自修下d "冬瓜"了...

為何課本授課後, 沒有蓋"已授"?? 有點混亂.

功課派回了, 只有1個chop. 是否人人一樣都只得1個? 去年有3個呢...

我個仔又係咩都唔講,唔係你地話我知我都唔知阿仔今年係咁分組。班主任都無打過俾我呀。我係有日去接放學知佢個班今個星期初有小朋友有喊,不過阿仔無被影響到。
今日姐姐請假要去拜神,我好在請到假,不過做左一朝屋企野已經散哂啦!

醒目開學勳章

唔係星期日才拜神嗎??  我係家傭版見到..不過我家姐姐未有任何要求....

原帖由 得巴 於 10-9-10 11:13 發表
我個仔又係咩都唔講,唔係你地話我知我都唔知阿仔今年係咁分組。班主任都無打過俾我呀。我係有日去接放學知佢個班今個星期初有小朋友有喊,不過阿仔無被影響到。
今日姐姐請假要去拜神,我好在請到假,不過做左一朝屋企野已 ...

我個女本功課有兩個chop, 兩個小白兔.
但我比個女自己做, 圈得好核突, 好明顯自己做, 可能有同情分!

我到今日都未收過老師電話, 都好想知佢返成點, 可以主動野電話去嗎?

琴日見本英文書chop了個"已授"字眼.應該教完letter A了!

想問下, 佢地有無little cat組o架?我見你地話有bear, rabbit , dog就問下個女, 佢話佢係little cat, 係咪玩我呀?

babellt,

Heidi 愛上左PTH就好啦! 我果個好似重對PTH科及老師有"偏見", 最唔喜歡呢科. 希望今年PTH老師可以令佢愛上.

PTH  "已授" chop係目錄果頁.

原帖由 babellt 於 10-9-10 11:08 發表
我個女這幾天忽然愛上Putonghua, 晚晚都要我同佢讀. 我諗我都係時候要自修下d "冬瓜"了...

為何課本授課後, 沒有蓋"已授"?? 有點混亂.

功課派回了, 只有1個chop. 是否人人一樣都只得1個? 去年有3個呢... ...

Mrs U,

係可以主動連絡老師.

我真係希望可以好係上年一樣班主任定時會打電話來報告下, 令我們可以想像下小朋友的上課情況.

原帖由 Mrs_U 於 10-9-10 14:09 發表
我個女本功課有兩個chop, 兩個小白兔.
但我比個女自己做, 圈得好核突, 好明顯自己做, 可能有同情分!

我到今日都未收過老師電話, 都好想知佢返成點, 可以主動野電話去嗎?

琴日見本英文書chop了個"已授"字眼.應該 ...

原帖由 littlepig 於 10-9-10 14:41 發表
Mrs U,

係可以主動連絡老師.

我真係希望可以好係上年一樣班主任定時會打電話來報告下, 令我們可以想像下小朋友的上課情況.

看來今年老師無去年咁主動報告情況,可能小朋友k1大個咗啦,佢以為小朋友會自動講....

Heidi媽,
我囝囝都是一個stamp...Hugo又好似多咗講普通話

係咪即是中文班主任教普通話,無上年咁讀字咭?我好似唔明,唔太清楚....???

好似無 Little Cat組

醒目開學勳章

你們是否又買校縷又買夾棉縷??

班主任上星期打左電話黎.

原帖由 Dorisdoris 於 10-9-13 14:16 發表

看來今年老師無去年咁主動報告情況,可能小朋友k1大個咗啦,佢以為小朋友會自動講....

Heidi媽,
我囝囝都是一個stamp...Hugo又好似多咗講普通話

你真快想到, 我都好想問這問題.

校服是否要買兩套才夠替換.

又係女仔的校服平些.

原帖由 babellt 於 10-9-13 15:40 發表
你們是否又買校縷又買夾棉縷??

我收到張訂校服單真係嚇一跳, 好貴呀!又校褸又夾綿褸,尼兩樣野加埋都六百蚊!其實果件夾綿褸幾時著呢?

不過, 琴日交了cheque.
重有上星期五收到了老師電話, 其他同學仔有無?
‹ 上一主題|下一主題