用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘有邊間幼稚園最好?請各位爸爸媽媽提供? ...
go

九龍塘有邊間幼稚園最好?請各位爸爸媽媽提供? [複製鏈接]

我個囡是細囡,我打算佢大一年才讀N1,我想佢大囡去讀,但今年我想用細囡照同佢報N1來當個經驗當實習,所以我想報一d最好最出名最多人報的學校,反正我都預唔得,但個經驗都好,但萬一真係收,咁即係可能佢真係有能力讀,細囡都照俾佢o羅。

請問有邊間好學校提供?各位媽媽,請提供一下。
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

九龍塘N1唔多
比較熱門d, 可以考慮hkps, km, think
呢d學校9月開學, 唔足齡嘅一定唔會收, 要等開咗學都仲有位剩, 先會有機會
恐龍家

FUNFUL (方方樂趣) 都有N班.

重有無其他提議呀?

原帖由 athea 於 10-8-31 04:59 發表
....今年我想用細囡照同佢報N1來當個經驗當實習,所以我想報一d最好最出名最多人報的學校,反正我都預唔得,但個經驗都好...

你要有心理準備細b報呢d出名學校, 多數得個報字冇機會in, 當係練習下填表. 如果想攞interview經驗, 不妨報埋普通d嘅學校.

Absolutely agree!!!!
原帖由 tantanmama 於 10-9-1 10:34 發表

你要有心理準備細b報呢d出名學校, 多數得個報字冇機會in, 當係練習下填表. 如果想攞interview經驗, 不妨報埋普通d嘅學校.

推薦又一村YWCA紹邦幼兒學校.

阿仔讀緊N1, 地方算大, 環境清靜. 又有英文及普通話專任老師.

最重要老師好有愛心及盡責, 開學至今一個月, 幾乎每天都會致電我報告仔仔在校情況.

非常滿意!

細仔都有機會! 學校着重全人發展, 但不是九龍塘某些着重學術學校. 如Target DGS/ DBS一線名校的可能不是那杯茶.

FUNFUL (方方樂趣) 都好,有愛心,常常可跟老師溝通小朋友在學校的情況。

‹ 上一主題|下一主題