用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 星期六課外活動一問?
go

星期六課外活動一問?

想問下如果係k1小朋友,你會比佢地join幾多個活動?因為3個活動,我覺得大人,細路都辛苦.

你地會想小朋友join咩活動,個學音樂活動,唔知有無人join過好唔好呢?

原帖由 BBLOVEMAMA 於 10-8-30 09:49 發表
想問下如果係k1小朋友,你會比佢地join幾多個活動?因為3個活動,我覺得大人,細路都辛苦.
你地會想小朋友join咩活動,個學音樂活動,唔知有無人join過好唔好呢? ...

我覺得大人,細路都辛苦.不過你想join個D活動要抽籤,抽中你,先有得參與, 我細路第一次報三樣抽中二種活動(跆拳&DRAWING), 第二次抽中一樣活動學音樂,我覺得學校揾大型機構(e.g.毛妹&YMCA)番嚟比小朋友學活動,活動有信心保証.

想問下你曾參加過DRAWING & 音樂,那麼你覺得那樣活動好?因為我就是以上兩項選參加一項,另外跆拳係咪男仔學多呢?有無女仔學?

原帖由 marcmun 於 10-8-30 13:13 發表

我覺得大人,細路都辛苦.不過你想join個D活動要抽籤,抽中你,先有得參與, 我細路第一次報三樣抽中二種活動(跆拳&DRAWING), 第二次抽中一樣活動學音樂,我覺得學校揾大型機構(e.g.毛妹&YMCA)番嚟比小朋友學活動,活動有 ...

我都想報興趣班,  不過接送係一個問題.

我覺得美術班好抵,
另外, 想問吓呢個音樂班好d,
定柏斯小小莫札特好呢?

好唔好唔知,不過真係好抵,我女出面上葉氏三個月要二千幾。

原帖由 yy-doremi 於 10-9-1 00:36 發表
我都想報興趣班,  不過接送係一個問題.

我覺得美術班好抵,
另外, 想問吓呢個音樂班好d,
定柏斯小小莫札特好呢?

我覺得美術班都幾好, 老師好有心機教, 種類又多, 學完之後仲有一本小朋友自己作品的畫冊.

原帖由 ckfamily 於 10-9-3 09:56 發表
我覺得美術班都幾好, 老師好有心機教, 種類又多, 學完之後仲有一本小朋友自己作品的畫冊.

咁好嫁, 下期等我報下先...

今次無報美術班tim!

原帖由 ckfamily 於 10-9-3 09:56 發表

原帖由 BBLOVEMAMA 於 10-8-30 15:08 發表
想問下你曾參加過DRAWING & 音樂,那麼你覺得那樣活動好?因為我就是以上兩項選參加一項,另外跆拳係咪男仔學多呢?有無女仔學?

參加過DRAWING-完結時有本日曆(結合所有圖畫),  音樂- 參加完之後吔仔好鍾意唱歌, 有節拍感
跆拳-男仔多d, 不過都有女仔學, 但是吔仔好唔喜歡, 因為吔SIR, 好大聲講話, 吔仔話耳朵" 遭" ?

想問有無人上過JAZZ, 之前有無D個COURSE?

how much of each course?

我個仔又係因為咁所以唔想上 ....

原帖由 marcmun 於 10-9-3 16:16 發表

參加過DRAWING-完結時有本日曆(結合所有圖畫),  音樂- 參加完之後吔仔好鍾意唱歌, 有節拍感
跆拳-男仔多d, 不過都有女仔學, 但是吔仔好唔喜歡, 因為吔SIR, 好大聲講話, 吔仔話耳朵" 遭" ? ...

Any ballet course??

And how much ??THANKS~~

我唔見左第二期黎緊個興趣班果張 LEAFLET, 有無家長有, 可以話比我知, 下期十堂中有無假期 ? 有無邊日係唔使返GA ?

原帖由 waterloo 於 10-12-27 10:06 發表
我唔見左第二期黎緊個興趣班果張 LEAFLET, 有無家長有, 可以話比我知, 下期十堂中有無假期 ? 有無邊日係唔使返GA ?

22/1, 5/2 係假期,8/1 - 26/3 上堂!

有呀, 好似$900-1000/10堂

原帖由 mianyang_99 於 10-12-24 09:36 發表
Any ballet course??

And how much ??THANKS~~

唔該曬 ~~ 係喎, 1 月22 係家長日喎.

回復 16# conniew117 的帖子

thankyou

想問下有無家長知道, 如果上過第一期既畫班, 聽日駛唔駛帶返晒上次既用具返去呢?

原帖由 conniew117 於 11-1-7 11:14 發表
想問下有無家長知道, 如果上過第一期既畫班, 聽日駛唔駛帶返晒上次既用具返去呢?

我會帶埋去. 因為畫冊仲有好多未用,顏色筆都仲用得,不過就有幾支斷左.
We love him, because he first loved us. 1 John 4:19