用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 請問有冇住新界而就讀優才(旺角)的家長? ...
go

請問有冇住新界而就讀優才(旺角)的家長?

你地好!!

我個小朋友明年(2011)將會入讀旺角分校,不過,我地住在大埔區,想問吓大家,你地既小朋友乘搭什麼交通工具,因為我已詢問過學校,他們答覆我,沒有校車到新界區,所以,問吓大家有冇相熟既褓姆車介紹給我呀!!謝謝....

我同你情況一样, 家在大埔, 2011在优才上學。

原帖由 SallyFung 於 10-8-30 09:58 發表
我同你情況一样, 家在大埔, 2011在优才上學。

我住大埔中心,你呢?
你打算乖搭什麼交通工具?

我住富雅,我希望会有校車/保姆車安排,我想在11/9註册時再了解情況。估計應还有新界区的同学仔!

原帖由 SallyFung 於 10-8-30 19:02 發表
我住富雅,我希望会有校車/保姆車安排,我想在11/9註册時再了解情況。估計應还有新界区的同学仔!

我都希望啦!不過,優才今年冇安排校巴到大埔區,所以,我怕明年都會冇校車.

今年没有到大埔的校車,可能是沒有大埔的同学,看优才網址今年有粉嶺及沙田校車線,可能有机会加大埔。現最起碼,大埔有2个小朋友 (我和你),找媬姆車也易D! 9月11號再查看一下!你也会去吧!

其實校車路線年年不同,我想要到出年六月新生正式註冊之後,校車路線才會有初稿。

原帖由 SallyFung 於 10-9-2 11:17 發表
今年没有到大埔的校車,可能是沒有大埔的同学,看优才網址今年有粉嶺及沙田校車線,可能有机会加大埔。現最起碼,大埔有2个小朋友 (我和你),找媬姆車也易D! 9月11號再查看一下!你也会去吧! ...

11號,我都會去的!!

Hi Ansonann2, 我11號己註册了。你有無註到呀!

原帖由 SallyFung 於 10-9-15 14:07 發表
Hi Ansonann2, 我11號己註册了。你有無註到呀!

我都有去呀!!你係咪下午2時去註冊呀?
你既號碼幾多呀?我係#363.

前你小小, 317, 第一個見老師嗰個呀!

don't have high expectation on the school bus if the company stays the same next year.  Their service is so disappointing.

小兒亦是2011年讀優才小一的, 我係住大埔林村架, 都希望有校車到大埔。

太好了, 有3個大埔同學仔, 就算找媬姆車都易D.

大家好! 我地住馬鞍山,去年開始巳經要坐巴士,好彩有巴士出旺角. 新界校車好似只停大學同大圍兩個站.

原帖由 SallyFung 於 10-10-5 18:35 發表
太好了, 有3個大埔同學仔, 就算找媬姆車都易D.

大埔旺角優才媽咪, 上週己確認沒有校車, 我找了保姆車溫太說沒有辦此線. 想統計一下有幾多大埔同學仔想坐校車/保姆車?

吓!我一直以為溫太有添,點算呀?莫非真係要日日親身帶佢返學同放學....慘啦!!
我多口問一問,你個小朋友係咪讀僅大埔墟新街市隔離果間東華三院幼稚園呀?因為我有個親友既小朋友係果度讀,佢話我知這間學校有兩個小朋友入左GT,莫非係你???好奇問問....

我小朋友是唸安基司,你有沒有辦法聯絡其他想坐保母車的小朋友,在商言商,人多就可以跟保母車商量一下。

王國長老

希望妳地搵到車. 我見往年家長會帶小朋友由大埔坐火車到旺角, 再步行到校.

回復 2# SallyFung 的帖子

你好呀!我囝囝都係讀安基司正校,K3A a.m. & WN4,你呢?