用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sleepingbo
go

43人一班 [複製鏈接]

Fion,
係咪Practical English Usage Junior 1, 薄的藍紫色的那一本?

Fion,
原來我昨日已經沒有攞給他, 所以今晚我還以為他沒有攞回來, 原來還在書架上, 今回真係唔該你呀, 我這些新手媽媽真係大頭蝦

Hi 我去唔到呀, 不過我老公歸晚話佢請到假可以去啦.

原帖由 fionau 於 10-9-7 18:13 發表
Hi,

請問你地知唔知中補係邊本書呀???  Many tks

星期五見.....咁我地點相認呀??? 可以帶埋小朋友嗎???

Hi Fion, 仔仔睇點呀? 睇左醫生未呀?

我剛剛收到消息, 其實今日同28/8講d嘢差唔多, 只係今日有埋小朋友表演 (如功夫), 同埋話比我地知有其他活動適合低年級同學.  詳細情形, 遲d會出通告.  

另外,我收到消息, 話1c班現在只有39人, 唔知係唔係呢.

原帖由 fionau 於 10-9-10 11:10 發表
各位媽咪,
我個仔今日病左無番學,所以家長會都去唔到,你地可唔可以知道講乜野話番比我知呀??唔該哂

回覆 2# fionau 的文章

HI FION,
這星期都有不少同學仔流感, 其他班都有同學仔無返學, 所以大家都要小心身體, 係呢你個仔仔平時可不可以抄曬所有功課落家課本, 我個仔每日都抄不完的, 不知道十月份怎算?

HI  Irene,
Don't worry.  我星期五有問過老師抄家課的問題,我都發覺WHY有時會少左,我問仔仔,我仔話老師有時都沒有寫哂,我再問老師,果真是的,因為老師說抄家課的時間真的不多,所以不要錯怪小朋友。

原帖由 wy852 於 10-9-11 10:27 發表
HI FION,
這星期都有不少同學仔流感, 其他班都有同學仔無返學, 所以大家都要小心身體, 係呢你個仔仔平時可不可以抄曬所有功課落家課本, 我個仔每日都抄不完的, 不知道十月份怎算? ...

Hi Fion,
我暫時無搵人補, 但遲d如果唔掂, 我唸都要, 我唔想晚晚返去打打鬧鬧.
見你同Irene話抄功課表問題, 我都好擔心

原帖由 fionau 於 10-9-11 21:43 發表
Hi Joyance, 因為好忙所以咁遲覆,多謝關心我個仔無乜事,只係流鼻水同咳,無發燒,我諗課外活動我都唔參加架啦,靜係參加左體操。
1c班走左咁多人,真定假架??我真係唔知呀,或者佢地有更好既學校啦。
我岩岩搵左個人幫我 ...

我想請問各位MAMI...C. COMP 姐係 CHINESE COMPOSITION..係唔係應該冇書..我昨天點睇都好似冇/ OR 係 中補個本...真係有D CONFURSE.!!!

回覆 52# YamaBB 的文章

Hi Fion,

I have already confirmed with another parent, no books for c. Comp.  真係好緊張.  我都要學下Relax 少少.  

原帖由 fionau 於 10-9-14 07:51 發表
Yama,
C. COMP 我都唸係 CHINESE COMPOSITION..我都冇攞書,唔知有冇人知係唔係呢???

Hello,我都入嚟打個招呼先,我囝囝都係1A班。

Ethics喺咪即係「個人習誌」呀?我見隔離班都帶過呢本書。

我仔話1A班座位表都兩隔冇咗名。

hi  你好.

mud 今日要[個人習誌]咩?  

其實我都想請教各位媽咪, 係唔係照網上老師指示執書包? 定照timetable 執?

原帖由 jt_ct_mami 於 10-9-15 07:36 發表
Hello,我都入嚟打個招呼先,我囝囝都係1A班。

Ethics喺咪即係「個人習誌」呀?我見隔離班都帶過呢本書。

我仔話1A班座位表都兩隔冇咗名。

HI Joyance,

其實我都係又跟老師, 又跟TIMETABLE, 咩都跟下...但係昨天我都覺得好煩..唔知咩係倫理堂..好彩睇到有MAMI 講係個人習誌..唔理啦..帶左先. (真係好多謝個位MAMI)  

其實我都覺得好奇..點介間學校會讀讀下有人走...

原帖由 Joyance 於 10-9-15 09:19 發表
hi  你好.

mud 今日要[個人習誌]咩?  

其實我都想請教各位媽咪, 係唔係照網上老師指示執書包? 定照timetable 執?

多謝你提點呀, 下次都係要問下各位媽咪先.  不過有時夜晚都唔知搵邊個好....

我聽到c班走左d人...., 可能好似其他家長講, 有更好offer啦.

係呢, 你'歸晚'點同個仔溫校歌 , 我呢 d 5音不全媽咪,真係考起.

原帖由 YamaBB 於 10-9-15 13:14 發表
HI Joyance,

其實我都係又跟老師, 又跟TIMETABLE, 咩都跟下...但係昨天我都覺得好煩..唔知咩係倫理堂..好彩睇到有MAMI 講係個人習誌..唔理啦..帶左先. (真係好多謝個位MAMI)  

其實我都覺得好奇..點介間學校會讀讀 ...
‹ 上一主題|下一主題