用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010-2A班, 埋位啦......
go

2010-2A班, 埋位啦...... [複製鏈接]

大家好, 我仔仔由1B升到2A, 希望早日找到手望相助、有傾有講的家長朋友, 大家記得KEEP IN TOUCH!  

0    0    0    0

Hello, 我仔仔由1A升到2A. Nice to meet you!

原帖由 IP 於 10-8-28 17:50 發表
大家好, 我仔仔由1B升到2A, 希望早日找到手望相助、有傾有講的家長朋友, 大家記得KEEP IN TOUCH!  

dcba,你好呀, 請問1A班同學你分班升班情況如何呀? 有多少人留在2A呀?
原帖由 dcba 於 31-8-2010 10:23 發表
Hello, 我仔仔由1A升到2A. Nice to meet you!

About 9 students from 1A to 2A.  Is it the same from 1B to 2A?

原帖由 IP 於 10-8-31 12:37 發表
dcba,你好呀, 請問1A班同學你分班升班情況如何呀? 有多少人留在2A呀?

請問明天返學需要帶D咩?

請問點知升左咩班呀?

出左通告呀?

我前兩日check過, 無通告!

原帖由 黃詩淇 於 10-9-1 08:49 發表

升班文件見校園最新消息欄, 27/8上載的。今晚看見通告欄有10多份通告要簽呀!
原帖由 bookshop 於 1-9-2010 13:13 發表
請問點知升左咩班呀?

出左通告呀?

我前兩日check過, 無通告!

hi 黃詩琪, 我地又在同一班啦! 我明天淨係同阿仔執文具和通告袋、智能卡, 書包, 應用不用帶書的。簽了成晚通告, 希望不會覆你太遲。
原帖由 黃詩淇 於 1-9-2010 08:49 發表

上次同阿仔數都好似有7人左右吧。
原帖由 dcba 於 31-8-2010 18:25 發表
About 9 students from 1A to 2A.  Is it the same from 1B to 2A?

HELLO! 各位家長你好呀!我仔仔是新插班生,今年會在2A班,請各位多多指教!

原帖由 IP 於 10-9-1 22:54 發表
hi 黃詩琪, 我地又在同一班啦! 我明天淨係同阿仔執文具和通告袋、智能卡, 書包, 應用不用帶書的。簽了成晚通告, 希望不會覆你太遲。
多謝IP,我都係帶左呢幾樣野返學。

興趣班羽毛球班有兩個選擇,兩球會有咩分別,邊個好些?
Thanks.

你好呀, 新同學仔嗎咪? 第一日返學點呀?
原帖由 sa_sallychan 於 1-9-2010 23:01 發表
HELLO! 各位家長你好呀!我仔仔是新插班生,今年會在2A班,請各位多多指教!

Hi! My son said there are 2 新插班生 (both boys) in the class. One sits on 第一排 which is in front of him. Is that your son? Which school you studied before?

原帖由 sa_sallychan 於 10-9-1 23:01 發表

原帖由 IP 於 10-9-2 17:04 發表
你好呀, 新同學仔嗎咪? 第一日返學點呀?

你好,因我很擔心他新學校情況,今日去學校接他放學,結果他一出來同我講第一句話佢唔開心,因為無同學仔同佢玩,佢行去同同學講嘢,但同學仔未聽完就走咗,連續兩次都係咁..

佢今日講到好似好慘咁,佢話佢入錯班房都唔知,到老師比完手冊大家,佢無老師先話比佢先佢入錯班房... ...
無人理佢我真係好擔心呀...相信佢仲要d時間適應

原帖由 dcba 於 10-9-2 18:34 發表
Hi! My son said there are 2 新插班生 (both boys) in the class. One sits on 第一排 which is in front of him. Is that your son? Which school you studied before?

我唔知我個仔講真定講假,佢話有4個,3男1女,唔知係咪真...我個仔坐尾行尾位...

回覆 1# IP 的文章

Hello! 亞仔由 1A 升至 2A , 請多多指教。

sa_sallychan,

不用擔心 , 小朋友會好快適應和熟落。:)

原帖由 tongsumbb 於 10-9-3 09:20 發表
Hello! 亞仔由 1A 升至 2A , 請多多指教。

sa_sallychan,

不用擔心 , 小朋友會好快適應和熟落。:)

希望佢可以快D適應同快D有朋友仔啦...anyway, thanks a lot

不對呢, goodmama,我同阿仔前幾天玩過這個尋人遊戲: 第1名失蹤了, 可能轉了校;第2名在2B;第3名在2A。1B班有幾個叻女又去了2C。嘻嘻!
原帖由 goodmama2003 於 2-9-2010 21:33 發表
詩淇媽, IP媽, 你地小朋友好嗎 , 我地小朋友分開左班, 我特來向你們問個好. :)
我粗粗地查左下... 發現有同學仔全級排前3名都分左你地班呀.. 勁呀.. ...
‹ 上一主題|下一主題