用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: NICOLE123
go

2010年K1 上幼望 [複製鏈接]

回復 1# pamelaywy 的帖子

哈哈
多謝朗朗媽既報料
我知星期三會整月餅

推番個topic上來先

我仔話上星期老師應該教左中國/香港旗
仲有講有關中國同香港既野

想問下你地個貼紙咭上面係唔係所有人都有貼紙架 ?

Hello, 我地(培正k1家長)攪左個gathering 30/10  12:30AM 長沙灣名車博覽館, 你地有無興趣jon? 若有, 請到click 入以下的link

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... p;extra=&page=1

原帖由 dondonchu 於 10-10-6 14:54 發表
Hello, 我地(培正k1家長)攪左個gathering 30/10  12:30AM 長沙灣名車博覽館, 你地有無興趣jon? 若有, 請到click 入以下的link

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... p;extra=&page=1 ...

你條link 唔work..

不好意思, 不如直接去上幼愛班個post 到報名.

原帖由 NICOLE123 於 10-10-6 16:03 發表

你條link 唔work..

先排囡囡隻腳多左好多蚊叮痕, 唔知大家用甚麼方法驅蚊呢?

原帖由 SamSamMum 於 10-10-15 11:56 發表
先排囡囡隻腳多左好多蚊叮痕, 唔知大家用甚麼方法驅蚊呢?

其實我都覺得d蚊幾嚴重.我仔仔日日都噴左蚊怕水
不過我琴日見d 蚊都追住佢黎咬.
我見書局既員工都係入面點左蚊香 不過open area d蚊真係好勁..
唔知點同學校反映好

Hi,大家好呀!
臻臻都係上幼望架,各位同學媽咪你哋好。
熙哲媽,你認得我嗎?

原帖由 SDTsoi 於 10-10-30 00:39 發表
Hi,大家好呀!
臻臻都係上幼望架,各位同學媽咪你哋好。
熙哲媽,你認得我嗎?

臻臻媽,你好呀
我工人姐姐講臻臻好似學DADDY剃"蘇"整到喎
佢無事下嘛?

回覆 1# NICOLE123 的文章

係呀,唔知好嬲定好笑,佢晌我個化妝箱揾到把剃鬚刀,剃左三下,損左。因為係瞓晏覺時間,無大人睇到。姐姐話當時都流好多血。我番到屋企見佢貼了塊膠布響下巴,以為仆親。點知問極都唔肯講,可能佢都覺得自己好儍,好樣衰。

Hi朗朗媽、臻臻媽、熙哲媽及各位同學媽咪:
你哋好,進謙都係上幼望,請多多指教。

我個囡在高班有家長在Facebook做咗個群組,好方面post相及互双通話,請問有無家長識set?

原帖由 yinghimmeme 於 10-11-3 10:15 發表
Hi,朗朗媽、臻臻媽、熙哲媽及各位同學媽咪:

我個囡在高班有家長在Facebook做咗個群組,好方面post相及互双通話,請問有無家長識set?

...

進謙媽咪你好呀...我有用facebook不過我唔識整...
進謙係邊組架 ?? 熙哲係飛機組. 佢成日話鄧老師o鍚佢
你地d小朋友有無講老師會o鍚佢地架

原帖由 yinghimmeme 於 10-11-3 10:15 發表
Hi,朗朗媽、臻臻媽、熙哲媽及各位同學媽咪:

...

你好, 進謙媽媽,
進謙應該同朗朗同組, 因為佢開學第一個星期己經話佢個同學叫黃進謙, 係第一個講到全名o既同學仔呀 !

熙哲媽:
Morning 呀!進謙係汽車組 ? 熙哲嘅運動褲size 6 可以穿嗎?仲要唔要問惡阿姨(書局)有無貸?
佢就好啦鄧老師o鍚佢,我一提鄧老師進謙就驚,即刻乖哂!

回覆 1# pamelaywy 的文章

你好, 朗朗媽,

進謙喺汽車組,多多指教。
我想問你大仔學樂器是由幾時報架?是否培正有得學?P1及K3有什么課外活動玩架?

進謙媽媽上

原帖由 yinghimmeme 於 10-11-5 10:07 發表
熙哲媽:
Morning 呀!進謙係汽車組 ? 熙哲嘅運動褲size 6 可以穿嗎?仲要唔要問惡阿姨(書局)有無貸?
佢就好啦鄧老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=591&cb=2115o鍚佢,我一提鄧老師進謙就驚,即 ...

進謙媽,
條褲唔岩都要著住先架喇 有貨先工人再去惡人谷買
鄧老師好惡既咩?? 我仔係屋企一唔聽話 我就會話我寫手冊講比老師知 / 我打電話比鄧老師 佢都知驚

.-
原帖由 NICOLE123 於 10-11-5 10:34 發表
^-
進謙媽,
條褲唔岩都要著住先架喇 有貨先工人再去惡人谷買
鄧老師好惡既咩?? 我仔係屋企一唔聽話 我就會話我寫手冊講比老師知 / 我打電話比鄧老師 佢都知驚 ...

各位媽媽好!
臻臻係輪船組。我估鄧老師唔惡的。雖然臻臻無話鄧老師鍚佢,但試過話鄧老師好斯文,然後偷笑。
當有時佢駁咀問點解話佢做錯,我都會話去問鄧老師,佢就知驚

Hi!各位媽咪, 我個女盡心,係飛機組,各位多多指教。
見到你地小朋友真係叻,有講學校d野, 我個女隻字不提, 間唔中先講少少...

原帖由 BeBeKan 於 10-11-9 14:57 發表
Hi!各位媽咪, 我個女盡心,係飛機組,各位多多指教。
見到你地小朋友真係叻,有講學校d野, 我個女隻字不提, 間唔中先講少少...

hi
同我仔一組喎
我個仔都無講野啦
問佢果組有咩名 佢都只係講到2個

熙哲媽:

今午去惡阿姨(書局)買冷衫,問她有無動褲size 5,只餘下size 8 & 9!Sorry......

進謙媽
‹ 上一主題|下一主題