用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM K1 am class 報到
樓主: Smallpigbb
go

KM K1 am class 報到 [複製鏈接]

原帖由 elmolly 於 10-8-31 09:55 發表

咁快返兩個鐘既? 我地頭3日家長陪1個鐘, 下星期自己返一個鐘, 再下星期先返兩個鐘, 幾乎月尾先返足3個鐘, 真係N1適應期都無咁長

唔係wor,我記得PN o個時都係o甘上下,頭一個禮拜返一個鐘有家長陪幾日,跟住第二個禮拜返2個鐘,到第三個禮拜至返3個鐘咋。

其實如果可以我唔想陪o添呀,因為都大個啦,而且又唔係新環境。

原帖由 Smallpigbb 於 10-8-31 10:35 發表

唔係wor,我記得PN o個時都係o甘上下,頭一個禮拜返一個鐘有家長陪幾日,跟住第二個禮拜返2個鐘,到第三個禮拜至返3個鐘咋。

其實如果可以我唔想陪o添呀,因為都大個啦,而且又唔係新環境。 ...

係呀, 但新學校係第二個星期仲係返一個鐘, 所以咪話耐過n1囉, 有d學校一日都唔比陪tim(阿greg果間呢)

原帖由 elmolly 於 10-8-31 10:55 發表

係呀, 但新學校係第二個星期仲係返一個鐘, 所以咪話耐過n1囉, 有d學校一日都唔比陪tim(阿greg果間呢)

誤會咗你個意思o添,o下第二個禮拜都係返一個鐘呀,o甘咪返到去無耐就要放學,不過你搭學車都好D唔洗自己湊。

K1AA
嘉淇
翊洺
梓揚 (Justin)

K1CA
恐龍仔
CARY

mouseandcat,你仔仔讀K1邊班呀

恐龍媽,我都知道恐龍仔會留底,但就唔知道你有無轉下午班,因為我o地班同隔離B班都有D小朋友轉咗,我等緊你報到呀。 ... [/quote]

回覆 3# elmolly 的文章

都係習慣左同妳地傾計多d, greg個邊有咩人係web上講野, 好悶!

原帖由 cyberyuky 於 10-8-31 18:02 發表
都係習慣左同妳地傾計多d, greg個邊有咩人係web上講野, 好悶!

me too! 希望新同學唔好介意我搭訕, 我個心仲當自己係KM同學仔架

霖霖媽同Greg Greg媽,

得閒咪入黎傾o下囉,你o地自己開個post應該會有人回應o下o既,真係好懷念N1AA班o既一班同學仔。

K1AA
嘉淇
翊洺
梓揚 (Justin)

K1CA
恐龍仔
CARY
CLOVIS

聽日開學啦。可以見到大家啦。
聽日陪一個鐘,唔知大家放學後會唔會一聚呢?

原帖由 fafa_yim 於 10-8-31 22:22 發表
聽日開學啦。可以見到大家啦。
聽日陪一個鐘,唔知大家放學後會唔會一聚呢?

放心, 放學大家好自然就會起出面"聚"埋一齊

me 3,我都係鍾意係呢邊傾多啲呀,其他新同學唔好介意啊。

原帖由 elmolly 於 10-8-31 18:36 發表

me too! 希望新同學唔好介意我搭訕, 我個心仲當自己係KM同學仔架

心悅除咗同Mika一班,仲繼續同舊同學曉琪一斑添。

30號同31號有我陪返一個鍾梗無問題,佢仲好鍾意新班主任........送嘅綿花糖同sticker,又成日想出playground到玩。

1號自己返一個鐘,2號同3號自己返兩個鐘,希望佢ok啦。下個星期就正式返3個鐘lu。比起霖霖嗰間,我哋嘅適應期短好多wor。

原帖由 Smallpigbb 於 10-8-31 07:59 發表

心悅媽,

我知道你開咗學啦,呢個世界好細呀,我個朋友o尋日你放學已經打電話俾我啦,話佢個女同心悅同班,其實佢係話同淇淇KMo既同學仔一班之前我o地大家仲一齊學過非洲鼓,我o念咗好一陣至記得,因為淇淇同心悅一齊學過兩次嘛 ...

回覆 5# fafa_yim 的文章

My daughter is new to KM this year. She is Adrienne, she is in K1AA and she is very small indeed. Hope I can get more advice and help from you all.

原帖由 ChanCSCathy 於 10-9-1 01:21 發表
心悅除咗同Mika一班,仲繼續同舊同學曉琪一斑添。

30號同31號有我陪返一個鍾梗無問題,佢仲好鍾意新班主任........送嘅綿花糖同sticker,又成日想出playground到玩。

1號自己返一個鐘,2號同3號自己返兩個鐘,希望佢ok啦。下 ...

心悅媽,

o甘又幾好wor,起碼有個同班o既舊同學仔一班,跟住又識多咗個學非洲鼓o既同學仔,o甘你都可以同D家長聯絡o下嘛。

剛剛放學返到公司,我o地今日A組即係9-10am全部都識o既,得一個新同學仔,淇淇就同小彤不斷講o野囉,可能已經取代咗霖霖個位喇,今年可能到我俾人投訴呀, 普通話老師都係趙老師,真係好喇。

K1BA 陳星延Cupid,
都係n1升上k1,今曰返學a組得返約5個舊生.連上年老師都走咗冇做,好在班主任同英文普通話老師都識得我仔仔,都好懷念上年同學仔&家長,希望快啲識到新朋友仔啦!

原帖由 cupidshirley 於 10-9-1 12:52 發表
K1BA 陳星延Cupid,
都係n1升上k1,今曰返學a組得返約5個舊生.連上年老師都走咗冇做,好在班主任同英文普通話老師都識得我仔仔,都好懷念上年同學仔&家長,希望快啲識到新朋友仔啦! ...

係呀,我個女雖然唔係讀B班,但都見到今年N班老師都轉變大咗,仲有原來你o地以前個班主任無做喇,不過我見到你o地班都仲有好幾個同學仔o係度,因為我係自己送返學同接o既,所以都認得。

K1AA
嘉淇
翊洺
梓揚 (Justin)
Marcus

K1CA
恐龍仔
CARY
CLOVIS

Kei Kei mammy, pls wait for me as well.

K1AA
嘉淇
翊洺
梓揚 (Justin)
Marcus
煥琳 Adrienne

K1CA
恐龍仔
CARY
CLOVIS

Kei Kei mammy, pls wait for me as well. [/quote]

原帖由 Smallpigbb 於 10-8-31 10:32 發表

其實我都無去,但就記得自己帶茶點仲有個杯俾小朋友,你最好打返學校問o下你個班主任。

唔該晒。

‹ 上一主題|下一主題