用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010-3B班同學仔,請進!
樓主: kit-long
go

2010-3B班同學仔,請進! [複製鏈接]

24/9

中: 1) 26週(5,6,7) (30/9交)
      2) 造句預習

英: 1) GE bk corr
      2) Supp Ex 1 - Part C corr on GE bk
      3) Reading 4

數: 1) 作 P. 31 + 改
      2) 家課A
      3) 4/10 測到B15

其他: 星期一帶圖書証 + 膠袋

通告: 31-33

24/9

中: 1) 26週(5,6,7) (30/9交)
      2) 造句預習

英: 1) GE bk corr
      2) Supp Ex 1 - Part C corr on GE bk
      3) Reading 4

數: 1) 作 P. 31 + 改
      2) 家課A (書P.33 3-7題)
      3) 4/10 測到B15

回覆 100# 陳師奶 的文章

陳師奶,
係呀!我係浩浩媽咪,但收唔到email.請再send多次呀!

[email protected]

想問下各位, 聽日去中央圖書館參觀, 著P.E. 衫定校服呀?

ok, 再check 啦!

原帖由 HoHoPa 於 10-9-25 09:36 發表
陳師奶,
係呀!我係浩浩媽咪,但收唔到email.請再send多次呀!

[email protected]

Hi,
呀仔話穿校服呀!

唔該晒!

原帖由 HoHoPa 於 10-9-26 22:42 發表
Hi,
呀仔話穿校服呀!

HoHoPa,

唔該晒!

原帖由 HoHoPa 於 10-9-26 22:42 發表
Hi,
呀仔話穿校服呀!

27/9

中: 1) (6/10)默3.1詞&課+3.2詞+5個有關"看"的成語

英: 1) Bring Blue BK
      2) Smart L.2(1,3) + L.23(1,3,4)

Sci: 1) Tmr check Sci BK - WS 3 (Weather Record)

其他: 1) 明游泳(摩士)

Thanks.11kingdom28

原帖由 11kingdom28 於 10-9-27 16:22 發表
27/9

中: 1) (6/10)默3.1詞&課+3.2詞+5個有關"看"的成語

英: 1) Bring Blue BK
      2) Smart L.2(1,3) + L.23(1,3,4)

Sci: 1) Tmr check Sci BK - WS 3 (Weather Record)

其他: 1) 明游泳(摩士) ...

今日,游水課希望阿仔有時間沖身啦,唔好上次這樣,回家周身痕.

28/9

中: 1. 作 P.23-35
     2. 筆記 (擬人法的文章)

英: 1. Phon. stick cycle 1+2 WS in bk
     2. Finish cycle 3 WS
     3. Comp. ex 1 corr on GE bk

數: 1. 課室一
      2. 作p.32

其他: Sci. WB L4

原帖由 陳師奶 於 10-9-28 15:32 發表
28/9

中: 1. 作 P.23-25
     2. 筆記 (擬人法的文章)
     3. 成語多樂趣(第一單元的成語-每個寫2個)在筆記
         (亞仔話老師明天檢查喎!)

英: 1. Phon. stick cycle 1+2 WS in bk
     2. Finish cycle 3 WS
     3. Comp. ex 1 corr on GE bk
         + Comp Ex.1(11.a,b,c) do in GE bk

數: 1. 課室一
      2. 作p.32

其他: Sci. WB L4 ...

**提提大家: 明天是無冷氣日, 記得帶把扇&毛巾仔返學呀!

原帖由 kit-long 於 10-9-28 08:39 發表
今日,游水課希望阿仔有時間沖身啦,唔好上次這樣,回家周身痕.

kit-long mami,

今日已再同鄭Sir講了, 希望kit-long今次冇咁痕啦! 因今日在校遇見你囝囝, 佢未去游, 就已在抓痕, 所以如果佢回來後, 仲紅&痕的話, 我認為你不如唔好比佢游啦! 免得佢辛苦嘛。

Bosco's mum

今日又係超多功課, 個數學課室一做到傻, 依家仲努力緊

Thank you 11kingdom28.  阿SIR話沒有大問題,就一定要游水. 平時,我們是一游完水,就立即沖身and擦cream.

原帖由 11kingdom28 於 10-9-28 16:49 發表

kit-long mami,

今日已再同鄭Sir講了, 希望kit-long今次冇咁痕啦! 因今日在校遇見你囝囝, 佢未去游, 就已在抓痕, 所以如果佢回來後, 仲紅&痕的話, 我認為你不如唔好比佢游啦! 免得佢辛苦嘛。

Bosco's mum ...

今日沒有自修課,所以,VERY VERY A LOT OF HOMEWORK....................:;pppp:

原帖由 陳師奶 於 10-9-28 19:56 發表
今日又係超多功課, 個數學課室一做到傻, 依家仲努力緊

回覆 117# kit-long 的文章

呀仔今日勁甩漏,功課寫D唔寫D,好彩
有各位家長POST上來,謝謝.

数:課室仔話要40MIN完成

40mins!!??!!!  我個仔對住份paper 誓願咁, 磨左個幾鐘呀!!

原帖由 HoHoPa 於 10-9-28 20:55 發表
呀仔今日勁甩漏,功課寫D唔寫D,好彩
有各位家長POST上來,謝謝.

数:課室仔話要40MIN完成

昨晚,阿仔做到十時許,今早不願起身.

原帖由 陳師奶 於 10-9-28 23:01 發表
40mins!!??!!!  我個仔對住份paper 誓願咁, 磨左個幾鐘呀!!
‹ 上一主題|下一主題