用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010-3B班同學仔,請進!
樓主: kit-long
go

2010-3B班同學仔,請進! [複製鏈接]

kit-long ma,

今日已告知鄭sir...kit-long的情況。咁你囝囝有冇沖身呀? 我囝囝話見佢冇沖喎, 唔知亞Sir係咪唔記得呢? 如果係, 下次等我再提提佢至得! 今日, 我個仔話好凍(已穿"一件頭"), 又話下次要穿保暖衣。

陳師奶,

很高興今日認識你, 但忘記交換电話添! 你可e-mail 比我- [email protected], 如有d咩要邦忙, 即管出聲啦!

Bosco's mum

11kingdom28,

係囉, 掛住傾, 都唔記得交換電話添, 我send email 俾你啦.

今日至知, 原來我地班得10個女生咋, 其餘廿幾個都係男生, 真係戥班主任頭痛!

原帖由 11kingdom28 於 10-9-17 18:40 發表

今日已告知鄭sir...kit-long的情況。咁你囝囝有冇沖身呀? 我囝囝話見佢冇沖喎, 唔知亞Sir係咪唔記得呢? 如果係, 下次等我再提提佢至得! 今日, 我個仔話好凍(已穿"一件頭"), 又話下次要穿保暖衣。

陳師 ...

Thank you very much! 我個仔是無擔and害羞,回家全身紅了,要食藥止"痕養",沒辦法.

陳師奶,

我都想要你的電話,若方便,請e-mail給我!
[email protected]

從前女more than男,估不到,現在男more than女!好嘢!

原帖由 陳師奶 於 10-9-17 22:46 發表

係囉, 掛住傾, 都唔記得交換電話添, 我send email 俾你啦.

今日至知, 原來我地班得10個女生咋, 其餘廿幾個都係男生, 真係戥班主任頭痛!

20/9

中: 1) 作 p.20-22 + p.5-7改
      2) 明帶字典 & 成語多樂趣, 不用帶書

英: 1) Sup.Ex2 D,E
      2) Collect today weather report-
           (剪報:今天天氣報告)

數: 1) 作 p. 29-30

常: 1) 明交專題 p. 1-3

生: 1) 工 P.3 + 設計封面

Sci: 1) WS 3 (Bk) (28/9)

音: 1) 8/11 交樂器証明
      2) 20/11 交音樂報告

通告: 28, 29

陳師奶,

收到你e-mail, 我都sent咗比你。

今日好忙, 亞囝好多功課做, 攪到現在才匆忙上來post HW, 唉! 辛苦, 勞氣对住亞囝趕功課!

回復 1# 11kingdom28 的帖子

請問知唔知明天帶邊本字典呀?

kit-long

please check email la.

原帖由 kit-long 於 10-9-18 22:37 發表

Thank you very much! 我個仔是無擔and害羞,回家全身紅了,要食藥止"痕養",沒辦法.

陳師奶,

我都想要你的電話,若方便,請e-mail給我!

...

回復 2# 陳師奶 的帖子

阿囡話帶新華字典

btw, 想請問常識封面明天要不要交?

唔該晒!  聽日交P.1-3 , 封面應該唔駛交住.

原帖由 LittleFish 於 10-9-20 21:24 發表
阿囡話帶新華字典

btw, 想請問常識封面明天要不要交?

但阿仔家課簿有寫要做封面,所以,YESTERDAY NIGHT,趕工.

LittleFish,
今日問亞仔, 佢話可帶普通的中文字典(不一定要有譯音), 但如上普通話就要帶新华字典, 但不需每次都要帶喎!

kit-long,
今日交常專題: 之前老師話如同學做了封面就可以交埋。

21/9 (HW)

中: 1) (應該做)書 P.55
         (亞仔話老師寫錯咗P.65,66。上次錯寫P.57, 其實
           做P.59)
   *** 請問問你哋d小朋友是否P.55 & cfm一下吧。

英: 1) Smart (Lesson 4 - 1,3,4,5) + (Lesson 5.1)

數: 1) 小測(ニ)改 + 貼在簿上

常: 1) 作 P.6-7
      2) 第4週Day1 帶本地地道美食資料

通告: 28,29

21/9 (Pls. cfm. HW)

中: 1) 預習P.65, 66

Eng: 1) Smart L4 (1,3,4,5) + L5 (1,3)

11kingdoms28,

Thanks!

原來要做生工的封面,沒有做,只做常識封面,弄錯了.

ALL,

明天沒有第二輪校車呀!

我個仔都係咁寫wor

原帖由 11kingdom28 於 10-9-21 18:04 發表
21/9 (Pls. cfm. HW)

中: 1) 預習P.65, 66

Eng: 1) Smart L4 (1,3,4,5) + L5 (1,3)

Yes. 明天中秋, 所以取消課外活動, 冇第2輪校車喎!

生功課...唔緊要啦! 開學第1個月, 我個仔都已欠1次功課和冇帶幾次野喇!

Bosco's mum

我個仔都欠交過1次, 好彩老師都係寫落通訊欄咋!

原帖由 11kingdom28 於 10-9-21 23:21 發表

Yes. 明天中秋, 所以取消課外活動, 冇第2輪校車喎!

生功課...唔緊要啦! 開學第1個月, 我個仔都已欠1次功課和冇帶幾次野喇!

Bosco's mum

22/9 功課

中: 1. 詞3.2
     2. 作改P.20-22

英: 1. GE Smart L4.3, 5.4

數: 良P23 + 對 + 改

普: 讀課文P.7 三遍

通告 30 號

中秋節快樂!!!!!!!

陳師奶 & 各位家長 ,

Hi,遲來的報到!請多多指教!(我囝囝係Matthew Lau 1D,2A,3B) 我都想要你地的電話,若方便,請e-mail給我[email=![email protected]]![/email]

(之前唔知點解登極...都登錄唔到,想放棄之際,中秋節後.......再試,得左!)

HoHoPA

Welcome HoHoPa,

你亞仔係咪叫 Lau Tung Ho 呀, 以前好似係kv 同學仔黎架, 係咪呢?
你一陣check email 啦, 我e個電話俾你啦.

原帖由 HoHoPa 於 10-9-23 22:23 發表
陳師奶 & 各位家長 ,

Hi,遲來的報到!請多多指教!(我囝囝係Matthew Lau 1D,2A,3B) 我都想要你地的電話,若方便,請e-mail給我[email protected]]!

(之前唔知點解登極...都登 ...
‹ 上一主題|下一主題