用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010-3B班同學仔,請進!
go

2010-3B班同學仔,請進! [複製鏈接]

All,

新學期,就有新的同學仔.
之前,阿仔(黃傑朗)在2B,現在到3B啦,希望各家長,同學仔發揮手望相助精神,一起成長及學習.
   0    0    0    0

大家好,小兒焯稀是一丁 -> 二丙 -> 三乙,不知明年會不會是四甲呢?

舊年二丙班Max Chan 報到!

joannespapa:
我個仔三年都同你個仔一班呀!  話時話, 你有無一丁班既班相呀, 可否scan 俾我, 因為我果年唔記得同佢order, 俾佢哦到依家, (email: [email protected])

原帖由 joannespapa 於 10-8-28 10:31 發表
大家好,小兒焯稀是一丁 -> 二丙 -> 三乙,不知明年會不會是四甲呢?

又可以喺BK見面啦!我番去搵下1丁班嘅班相,希望冇唔見到

原帖由 陳師奶 於 10-8-28 16:51 發表

舊年二丙班Max Chan 報到!

joannespapa:
我個仔三年都同你個仔一班呀!  話時話, 你有無一丁班既班相呀, 可否scan 俾我, 因為我果年唔記得同佢order, 俾佢哦到依家, (email: [email protected])

...

嘩!你們三年都在同一班,真是難得.不知道有沒有同學仔都跟阿仔同一班呢? (1C-2B-3B)

原帖由 joannespapa 於 10-8-30 09:12 發表
又可以喺BK見面啦!我番去搵下1丁班嘅班相,希望冇唔見到

我見今年校曆表有三次考試, 即係取消左測驗喎.

請問課外活動若不參加是否不需把回條交回老師?謝謝

原帖由 kit-long 於 10-8-31 08:38 發表
嘩!你們三年都在同一班,真是難得.不知道有沒有同學仔都跟阿仔同一班呢? (1C-2B-3B)

kit-long mami,

你好嘛? 我囝囝(吳子樂)都係編咗嚟3B呀! 佢都係1C班同你囝囝一班! 你記得嘛? 另外, 我知仲有古匡衡。
(1C-2D-3B)

Bosco's mum

係呀

原帖由 stephentcleung 於 10-9-2 22:14 發表

原帖由 stephentcleung 於 10-9-2 22:14 發表

各位Daddy/Mami,

How are u? 我囝囝是(吳子樂, Bosco) - (1C-2D-3B)
請多多指教!

stephentcleung,
應如以往一樣卦, 不參加課外活動, 就不用帶回條。 我囝囝就冇參加任何校內課外活動。
唔記得有冇同你的小朋友讀過同班呢? 佢叫咩名呀?

陳師奶,
我囝囝應該未同過你的小朋友一班嘅! 佢又叫咩名呀?
我都見到考試改了3次(11月中,1-2月,6月初), 而 Test 就取消咗。

Bosco's mum

報到!報到! 各位多多關照!(我囡囡係1b,2c,3b)

11Kingdom28,

我囡囡是Jessica, 也是連續三年與你囝囝同班,以後多多指教。

3年都同班, 真有緣喇! 亞囝今日已比老師寫自修簿喇! 好彩寫在後面咋! 佢冇帶图作, 冇寫落自修簿囉! 激死!

3/9

中: 1) 帶TSA

英: 1) Sign Eng Plan

數: 1) 帶 3上B 書, 作

常: 1) 帶第三册

P.E: 1) 17/9, 28/9 游泳

*通告: 14

Bosco's mum

中文還要帶三上第一冊書

Bosco's ma,

Of course, remember.  I just come back Hong kong.  Now, I am reading what you are writing down.

原帖由 11kingdom28 於 10-9-2 23:41 發表

kit-long mami,

你好嘛? 我囝囝(吳子樂)都係編咗嚟3B呀! 佢都係1C班同你囝囝一班! 你記得嘛? 另外, 我知仲有古匡衡。
(1C-2D-3B)

Bosco's mum

原帖由 11kingdom28 於 10-9-3 18:13 發表

3年都同班, 真有緣喇! 亞囝今日已比老師寫自修簿喇! 好彩寫在後面咋! 佢冇帶图作, 冇寫落自修簿囉! 激死!

3/9

中: 1) 帶TSA

英: 1) Sign Eng Plan

數: 1) 帶 3上B 書, 作

常: 1) 帶第三册
...

中文有TSA嗎?是不是在學校? 我沒有呢? 你們有沒有呀?

I cannot find too.

原帖由 Tina 於 10-9-4 14:42 發表

中文有TSA嗎?是不是在學校? 我沒有呢? 你們有沒有呀?

今年,阿仔不需要太早起身,7:50分才有校車,可sleep more 15mins. 哈哈!

陳師奶:

很可惜今年不是同一班,不過我囝還有同你囝囝玩,佢重話你囝囝瘦左,靚仔左,重帶埋幅眼鏡喎!

囝囝今年在丙班。

原帖由 陳師奶 於 10-9-2 23:58 發表
係呀

上星期五收到了一本簡體版的新華字典,不知各位有沒有同樣情況?在書單上沒有注明字典是簡體還是繁體,但是小三要簡體字典有什麼用?
‹ 上一主題|下一主題