用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 手工藝班多數學什麼。。
go

手工藝班多數學什麼。。 [複製鏈接]

請問大家小朋友參加手工藝班多數學什麼呢。。
   0    0    0    0

醒目開學勳章

出面d手工藝班,多數學埋d做飾物既野,
學校果d都係...雖然做出黎係幾靚...
但係冇幾耐就會變成垃圾...

我同小朋友一起做手工..
但來來去去都係畫下圖畫..剪剪貼貼...無黎新意...

想試下做馬賽克.同沙畫...

原帖由 joeylin1017 於 10-8-28 13:57 發表
出面d手工藝班,多數學埋d做飾物既野,
學校果d都係...雖然做出黎係幾靚...
但係冇幾耐就會變成垃圾...

做馬賽克.同沙畫...you can buy these stuffs at bookstore & do them at home with younger kids or when they are old enough, do it themselives.

原帖由 aria 於 10-8-28 20:22 發表

我同小朋友一起做手工..
但來來去去都係畫下圖畫..剪剪貼貼...無黎新意...

想試下做馬賽克.同沙畫...

暑假時阿囡報咗屋苑商場的手工班, 上了6堂, 每堂都有作品回來, 面具, 環保袋 (自己在袋上畫畫), 相架, 門牌, 動物飾物, 鐘, 每樣都好有創意, 阿囡仲話出年暑假要再學過呢

我係暑期都同囡囡報咗個手工藝班,但佢最鍾意都係整黏土,所以9月都報咗個黏土班,對呢間機構有信心,因為見佢地用的材料係日本貨,又無脫色或者敏感,好放心!
‹ 上一主題|下一主題