用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010, 請進!
樓主: goodmama2003
go

2010, 請進! [複製鏈接]

原帖由 goodmama2003 於 10-9-2 20:28 發表

Hi,

多多關照...  請check pm.

Hi,

Please check PM

May58

Hi, 很高興加入宣道這個大家庭,小兒叫靖施.,
原帖由 may58 於 10-9-5 21:57 發表

Hi,

Please check PM

May58

Goodmama, 我想問下你小朋友係咪有係學校學游水? 之後係咪自己換衫呢??

我想比仔仔上學校體育堂的游泳班, 我有dd擔心佢換衫問題囉。

I haven't joined any extra- curricular activity for my daughter either except the religious cell group on Friday as it takes so long (nearly 1 hr ) for the school bus return trip.

From the message of other class, it is a bit rush for the kids to shower after swimming, they may just simply dry up and leave. Anyway, it is necessary for them to learn how to take care themselves.

EC Ma

原帖由 goodmama2003 於 10-9-6 19:12 發表

我女女沒有在學校學游水, 原因之一係貴, 學校學同出面學沒有分別.
我女參加海天游泳班, 平時游水後沖涼, 係女女自己更換, 不過慢到飛起 ... ...

Glad to see my daughter have close friend on the same class at 2B. Hope to meet you someday in the school gathering. Please check PM & E-mail.

EC Ma

原帖由 goodmama2003 於 10-9-2 08:51 發表

原來我女兒經常提起你女兒, 她們原來一早就是好朋友了,
我這麼方便就識到阿女好朋友的媽媽, 有互聯網真好., 多謝光纖之父高昆.. 哈哈.. (please check pm)
  ====
今日第1日返學, 你有無發覺阿女真係大個 ...

明天體育堂是游水, 重要帶大毛巾.  一定要自己換衫褲.

之前聽高年級講是, 上完堂是無得沖涼.  抹乾著校服就走.  因為要趕車返學校坐校車喎.
[img align=left]http://lilypie.com/baby2/030209/3/4/2/+8[/img]

阿女係保暖厚果仲.) --->  佢識唔識自己著同除呀?

因為濕左水是好難除架.  
更衣室是無教練幫手的.
唔知有無義工mama係到幫手.

我預備左一條簿的大毛巾,
一件頭的背心泳衣.  膠拖鞋, 泳帽同泳鏡.
盡量減輕啦.

原帖由 goodmama2003 於 10-9-7 10:44 發表

都好, 唔洗等, 如果唔係, 等到蚊訓阿女都未沖完....
我反而覺得, wet 泳衣 (阿女係保暖厚果仲.) + 大毛巾再加6磅半大書包,好重呵... 阿女聽晚可能會因而矮左. ...

[img align=left]http://lilypie.com/baby2/030209/3/4/2/+8[/img]

原帖由 LianaMamaa 於 10-9-7 12:49 發表
阿女係保暖厚果仲.) --->  佢識唔識自己著同除呀?

因為濕左水是好難除架.  
更衣室是無教練幫手的.
唔知有無義工mama係到幫手.

阿女有潔癖WOR..., 今晚要比定心理準備佢先...

原帖由 goodmama2003 於 10-9-7 15:48 發表

係呀.. wet 既一件頭厚泳衣真係好難除呢,  真令人掛心啦..

不過.... 就掛多1-2年吧, 好快, 我地小朋友就會有毛有翼架啦.. , 不掛心泳衣, 但到時是掛心升中學lu...... ...

goodmama
最後都報左喇, 我估男仔除泳褲應該易d既。或者我真係諗多左, 呀仔平時都係自己沖涼, 我估佢攪得掂掛! 同埋, 我報左做家長義工, 睇下到時幫唔幫到老師手喇

Hello goodmama2003,

路過同你打過招呼先!!哎呀,今年又同你無缘同班喇,好彩大家可以在BK碰面!!

Keep in touch!!

Filleul (my kid is in 2D)

原帖由 goodmama2003 於 10-9-6 19:12 發表

我女女沒有在學校學游水, 原因之一係貴, 學校學同出面學沒有分別.
我女參加海天游泳班, 平時游水後沖涼, 係女女自己更換, 不過慢到飛起 ... ...

HELP!!!

趕住游水, 寫唔晒自修簿喎.   

請問今日有咩功課呀?  

‹ 上一主題|下一主題