用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 馬鞍山校車時間
樓主: mimiip
go

馬鞍山校車時間 [複製鏈接]

what happen for Ma On Shan line of school bus ar?

原帖由 bchi 於 10-10-6 10:08 發表
有冇同學仔放學先搭 c 線校巴返馬鞍山架 ??

原帖由 JackyBaBa 於 10-10-6 01:25 PM 發表

我已過咗去睇....可以點跟進呢?

我打左去學校講, 鍾副校亦在十二點幾覆左我, 佢問得好詳盡, 話會同返個小朋友講, 再會同佢家長講.
聽講呢個小朋友在開學冇耐已經被學校停課三天

fiona,

請去fb 群組望下啦
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

Bchi,

Jeremy said Bosco didn't sit with him wo at the school bus when they catch school bus to back home.

Might Bosco will arrive early, so the 1a boy sat with Bosco bf.

Anyway, say thxs to Bosco la, jeremy said Bosco gave some gift to Him last Friday which is two pen.

回覆 1# mamafiona 的文章

但系我小朋友開學果時同我講過...就系"鍾副校"系開學頭幾日佢目擊自己班有位學生打架,仲打到有位A小朋友用"鞋底踏住" B小朋友嘅面於地上面, 但鍾副校無罰及阻止 A小朋友嘅暴力行為.....
(之後上堂時叫小朋友唔好同家人講...學校會打比過家長.....)

回覆 3# bchi 的文章

真系唔知道被停課小朋友系咪同一人?

好危險呀??

可以問吓a班家長,問邊個小朋友被人打同被邊個打未知囉。

We are really worry ga. Some of kid they cannot say the whole story.

Hope school will control and solve that problem la. If not all of parents will deeper worry their kids at school . Cos will still for 7 hours at school ga.

回覆 1# mamafiona 的文章

校車問題問Mr Lee, 但Mr Lee要覆人先得呀.

醒目開學勳章

P.1 student????

原帖由 bchi 於 10-10-6 14:23 發表

我打左去學校講, 鍾副校亦在十二點幾覆左我, 佢問得好詳盡, 話會同返個小朋友講, 再會同佢家長講.
聽講呢個小朋友在開學冇耐已經被學校停課三天

fiona,

請去fb 群組望下啦 ...
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

回覆 1# Whitepine 的文章

1A student

lllllllaaaaaauuuuuuulau,

下..... 好過份啊呀!!!!!!!!
咦... 咁會唔會又係同一小朋友作為, 所以要停課三日呢 ? 等我問下1a 班d 家長知唔知有呢件事先 !!

fiona,

佢唔止執左兩支筆, 之前仲有一舊擦膠, 一把mcdonald 間呎, 一個鎖匙扣同兩粒朱咕力 @@
係我抽返起佢啊....

醒目開學勳章

我老婆同我講,佢可能知道係邊個學生。上次中秋節活動,我老婆有去做義工,有家長都同佢話有個學生有D問題,當地佢就見到有個學生坐唔定四圍走,要兩位老師一齊捉住佢。老婆估應該係果個學生。

原帖由 bchi 於 10-10-11 09:50 發表

咦... 咁會唔會又係同一小朋友作為, 所以要停課三日呢 ? 等我問下1a 班d 家長知唔知有呢件事先 !!

fiona,

佢唔止執左兩支筆, 之前仲有一舊擦膠, 一把mcdo ...
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

白松兄,

係咪金色頭髮 ? 係的話, 就係佢喇... 哎....

另一位小朋友呢..mm..佢係比較惡, 會大聲鬧人, 都有小小推撞, 但就好小會傷害人, 聽講佢係一位資優生, 佢媽媽都好似係有帶小朋友返學的, 佢媽媽都幾溫柔架, 我個仔話佢媽咪會同其他小朋友傾計的.

anyway, thanks for your bosco.

原帖由 bchi 於 10-10-11 09:50 發表

fiona,

佢唔止執左兩支筆, 之前仲有一舊擦膠, 一把mcdo ...

bchi,

我無facebook account. 可以麻煩將事情PM我or email嗎?
最近小朋友都被一位同學仔騷擾, 我想知是否為同一人?

Many thx.
原帖由 bchi 於 10-10-11 10:15 發表
白松兄,

係咪金色頭髮 ? 係的話, 就係佢喇... 哎....

另一位小朋友呢..mm..佢係比較惡, 會大聲鬧人, 都有小小推撞, 但就好小會傷害人, 聽講佢係一位資優生, 佢媽媽都好似係有帶小朋友返學的, 佢媽媽都幾溫柔架, 我 ...

bchi,

已收到. Thx.

Check PM.
‹ 上一主題|下一主題