用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2010 K1適應周 [複製鏈接]

不知不覺上左兩日適應期,大家感覺如何?
我仔就話返學好開心,今日個手偶表演得很好,但我返左兩日,連一個同學仔的名字都唔知,可能我就唔鐘意主動同其他家長傾吐,所以難去識人,但我想小朋友咪更難去識同學仔!!!
因為點名係用電腦的,又無特定坐位,老師又無叫學生去介紹自己,都唔知我仔幾時先至知同班同學的名。
   0    0    0    0

唔緊要啦...小朋友好快會適應....人總有不同性格...有啲會比較被動..有啲會主動啲....係正常既...唔緊要ga....小朋友會有佢哋一套去交朋友的...

至於我既小朋友..返咗3日..都好鐘意返學...同返預備班時完全唔到...而家日日都好想返學...最緊要佢哋開心啦...我哋最想睇到都係咁...

我相信佢哋經過適應期後,會好鍾意返浸幼,我個女睇布偶劇睇到哈哈笑,我都好佩服老師的心思!

其實我都好想搵機會同其他家長傾下偈,不過大家實在太忙,又要睇住小朋友,又要陪小朋友玩玩具,睇圖書,做手工,似乎個個都唔係好Relax,希望未來會好啲!

除咗小朋友要適應開學,連媽咪都要一起適應,我陪阿女返咗三日學,個眼圈黑咗好多,要咁早起身真係好攰,又要認識新老師,又要認識新家長,又要觀察囡囡對新學校的反應,每晚唔夠九點已經好想瞓覺。

星期一小朋友就要自己上課了,到時要同阿囡分離,睇怕都要一翻爭鬥,你哋會唔會去聽園長的講座呀?
‹ 上一主題|下一主題