用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2C ~~
go

2010-2011 K2C ~~ [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hello ~~  
我仔仔叫Ambrose from K1A, 有無同學仔呀?

0    0    0    0

my son also from1A to K2C, he was Dorset Campus am class. Does your son also fm same class ?

原帖由 qoo_pooh 於 10-8-25 22:55 發表
Hello ~~  
我仔仔叫Ambrose from K1A, 有無同學仔呀?

醒目開學勳章

Hello, zakka069,

你係唔係Cliff媽媽呀?
我係MashiMaro呀........  我地仔仔又同一班, 真開心
自從個之前account login唔到, 我都很少入來, 點知又搵唔返K1A thread............

我星期四2pm返學校, 你呢?

原帖由 zakka069 於 10-8-30 22:18 發表
my son also from1A to K2C, he was Dorset Campus am class. Does your son also fm same class ?

Hello, 係呀,我地又同一班呀
我是返3:00pm. 我地要6號先見到面啦..

我都有時入來睇吓但無回應.
今年我地要加油努力啦!!

原帖由 qoo_pooh 於 10-8-31 16:08 發表
Hello, zakka069,

你係唔係Cliff媽媽呀?
我係MashiMaro呀........  我地仔仔又同一班, 真開心
自從個之前account login唔到, 我都很少入來, 點知又搵唔返K1A thread............

我星期四2pm返學校, 你呢? ...

醒目開學勳章

你囡囡最後返邊間小學呀? 今日開學一定好忙呀
細佬將來會不會一齊讀?

我家弟弟最後都入到根德園呀
所以我今年又要忙哥哥又要忙弟弟, 唔知到時攪唔攪得掂
希望佢地乖d就好啦.........

係喎.....  你知唔知其他同學仔點呀?  
有無其他人同班呀?

原帖由 zakka069 於 10-8-31 23:00 發表
Hello, 係呀,我地又同一班呀
我是返3:00pm. 我地要6號先見到面啦..

我都有時入來睇吓但無回應.
今年我地要加油努力啦!!

醒目開學勳章

係喎.......... Cliff仲有無午睡?
Ambrose常常都仲有瞓晏覺,
我諗緊佢唔知幾耐先適應到

真係唔好意思,今日只同你打了一下招呼

家姐讀九官,暫時都唔係好忙..如無意外細佬會同家姐一同讀.

恭喜晒呀 ,咁細佬係咪返下午班呀?如果一齊返都都唔算煩,哥哥會照顧細佬o架,唔洗咁擔心.

原帖由 qoo_pooh 於 10-9-1 10:12 發表
你囡囡最後返邊間小學呀? 今日開學一定好忙呀
細佬將來會不會一齊讀?

我家弟弟最後都入到根德園呀
所以我今年又要忙哥哥又要忙弟弟, 唔知到時攪唔攪得掂
希望佢地乖d就好啦. ...

我個仔由K1下學期巳戒咗午睡啦...
到時上堂我諗無時間俾佢睡到o架?
小朋友好快識應,不用擔心

原帖由 qoo_pooh 於 10-9-1 10:23 發表
係喎.......... Cliff仲有無午睡?
Ambrose常常都仲有瞓晏覺,
我諗緊佢唔知幾耐先適應到

醒目開學勳章

恭喜家姐settle好小學, 下年弟弟就不用煩
係啦.......... 昨日都無時間詳談添 ........
我之後帶左2兄弟去今年最後一次disneyland玩呀 (因pass今個月中完)
比較暑假, 昨天真的很少人, 樣樣都不用排隊, 很開心

弟弟都係返下午, 因諗住佢地得今年有機會一齊返學, 下年哥哥k3返上午, 弟弟到時要返下午, 所以弟弟一開始apply都係下午班

你地昨天講得耐唔耐呀?
我忘記左問老師, 你知唔知幾時開始默書?
昨天聽到有很多本功課簿要做同有默書

原帖由 zakka069 於 10-9-2 21:39 發表
真係唔好意思,今日只同你打了一下招呼

家姐讀九官,暫時都唔係好忙..如無意外細佬會同家姐一同讀.

恭喜晒呀 ,咁細佬係咪返下午班呀?如果一齊返都都唔算煩,哥哥會照顧細佬o ...

醒目開學勳章

Cliff好叻仔........ 咁快戒到午睡
昨日亞仔坐係到聽都開始打瞌睡

原帖由 zakka069 於 10-9-2 21:45 發表
我個仔由K1下學期巳戒咗午睡啦...
到時上堂我諗無時間俾佢睡到o架?
小朋友好快識應,不用擔心

你就好啦,可以去到迪士尼,我無時間再去啦,因為新工人姐姐剛到 ,樣樣都要教,煩死人

其實K3有少量班在下午的,到時你可以申請讀下午班的K3.

功課其實佢地可以handle到的,學校會train佢地o架,唔洗擔心喎.

我哋都講咗差不多一小時呀,同家姐嗰年講d嘢差不多.

默書好似下學期開始(不是太肯定)

另我想問吓,咁細佬今年讀K1洗唔洗要買新校服呀,我見到嗰件新款校褸同灰色外套都唔平喎

原帖由 qoo_pooh 於 10-9-3 11:34 發表
恭喜家姐settle好小學, 下年弟弟就不用煩
係啦.......... 昨日都無時間詳談添 ........
我之後帶左2兄弟去今年最後一次disneyland玩呀 (因pass今個月中完)
比較暑假, 昨天真的很少人, 樣樣都不用排 ...

醒目開學勳章

我之前都係煩工人煩左幾個月, 所以先唔得閒上bk呀 ~~
舊工人2月中走左, 新工人超唔掂,
我用左一個月已經覺得大家無可能相處到, 就部署炒佢
足足捱多2個月先等到現在個工人,
現在算是so far so good 了

細佬暫時無買校服(朋友俾),
而哥哥著返上年那套,
不過我諗哥哥應該下學期可能要買過套夏季校服
我見上次老師話jacket改左款, K1一定要著新款,
而K2就有一年過渡期, 即今年唔買出年都要買,
所以都可能要買2件, 每件$300, 好貴呀
灰色冷衫$200唔記得左是不是一定要換呀?
我諗都係著住舊那件頂住擋先 ~~

原帖由 zakka069 於 10-9-5 22:31 發表
你就好啦,可以去到迪士尼,我無時間再去啦,因為新工人姐姐剛到 ,樣樣都要教,煩死人

其實K3有少量班在下午的,到時你可以申請讀下午班的K3.

功課其實佢地可以handle到的,學校會train佢地o架,唔洗 ...

Ambrose 媽,我有d嘢想問你..請看 pm.

原帖由 qoo_pooh 於 10-9-6 12:28 發表
我之前都係煩工人煩左幾個月, 所以先唔得閒上bk呀 ~~
舊工人2月中走左, 新工人超唔掂,
我用左一個月已經覺得大家無可能相處到, 就部署炒佢
足足捱多2個月先等到現在個工人,
現在算是so far so good 了

細佬暫時無 ...

醒目開學勳章

我覆左你啦.........
希望幫到你啦......

另外, 你知唔知張寫'12'的字仔是不是功課?
亞仔第一日返來就寫左後面那頁,
之後張紙日日都係書包, 是不是放在家中呀?

原帖由 zakka069 於 10-9-8 21:51 發表

醒目開學勳章

我終於發現原來12係亞仔班號,
唔怪之得要學寫啦.........

亞仔話佢係西瓜組,
Cliff係邊組呀?

原帖由 qoo_pooh 於 10-9-9 09:41 發表
我覆左你啦.........
希望幫到你啦......

另外, 你知唔知張寫'12'的字仔是不是功課?
亞仔第一日返來就寫左後面那頁,
之後張紙日日都係書包, 是不是放在家中呀?

...

醒目開學勳章

zakka069,

你上次問的事攪掂了嗎?  幫唔幫到你呀?
亞仔派左中文星簿,
我見內頁有些句子, 配詞,
知唔知本星簿除左用作默書,
有些句子, 配詞是怎樣用的?
要識寫那些句子, 配詞?  還是用作認字呀?

原帖由 zakka069 於 10-9-8 21:51 發表

醒目開學勳章

有無2C同學仔呀?  一齊傾下計
‹ 上一主題|下一主題