用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有冇試過帆船美膳訂午飯給小學生
go

請問有冇試過帆船美膳訂午飯給小學生 [複製鏈接]

請問有冇試過帆船美膳訂午飯給小學生?因擔心
會不好吃
亞仔會吃得好小。謝謝意見!!!!!
   0    0    0    0

原帖由 jjclement 於 10-8-25 01:00 發表
請問有冇試過帆船美膳訂午飯給小學生?因擔心
會不好吃
亞仔會吃得好小。謝謝意見!!!!!

我囡囡小一都有訂, 但話好難食!
其實係一家四口子

醒目開學勳章 王國長老

我囡囡 P.1 係訂帆船, 佢就話 ok, 唯獨係唔好訂粉麵餐, 因為擺係保溫箱太耐, 搞到粉都過淋或一舊舊, 其他就無呢個問題.

囡囡食左大半年 N 餐 (營養餐), 係間唔中見到 C 餐係糯米雞呢類佢先會點.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我仔今年都係這間,我都會訂左先,唔好食先算,因為我都煮得麻麻地!

小一暫定送飯先,下一年才 order  飯,因可知亞仔有冇剩飯不吃!
謝謝大家意見!

我仔都係食帆船喎...但佢話好好食, 每次都食哂。我有一次觀課, 係食麵餐, 我都見到仔仔食哂(因佢地差不多食完LUNCH呀媽先比入去睇佢地, 所以呀媽冇迫過佢架!)

不過有D教書既朋友仔話, 如果自己帶飯, 老師要佢地食哂 / 食左大部份先收貨。因為家長係知道小朋友食量先準備比佢地。如果自己帶飯, 就有可能遇到咁既情形。

仔仔升小一,學校也是用這公司,我已訂了餐,款式也算多樣化,好唔好食都係未知之數,希望啱我家少爺食啦!

帆船美膳

我個囡囡食咗一年帆船美膳,佢話d份量就幾多,都幾健康(有1+2+3),但係d食物就太淋同有d淡,唔好食,特別係果d麵,粉粉地……仲成日叫我帶飯添 !

補充:有時會送蘋果、雪梨等生果或送布丁(好少會送布丁)

我仔話好食呀!

剛剛升小一都係訂呢間, 食左一星期, 囡囡暫時無話唔好食,不過D飯有D硬

王國會長

我個仔話好好。我唔知係唔係好。
不過,係學校食飯佢冇得揀,食哂D菜。而且仲話俾我知食左大當盒,因為老師要食半盒,好過係屋企食好多。

亞仔已經食左5日了, 不知是否我只為他選了"健康之選"和"營養之選"餐, 所以佢覺得冇乜味道, 但今日食波菜白汁魚柳長通粉, 佢話好好味喎! 現在我要他每天放學回來都在餐LIST上空白位置, 畫上哈哈笑公仔, 以表示好好味/可以/唔好味, 做個參考等下個月知道點選餐給他食

囝囝間學校都係食帆船D餐, 不過無得選擇架喎, 仲有可能因為早餐7點鐘已經食, 須要頂到1點, 所以佢都話食晒D飯, 但就食剩D餸o羅!

原帖由 肥龜 於 10-9-14 21:39 發表
囝囝間學校都係食帆D餐, 不過無得選擇架喎, 仲有可能因為早餐7點鐘已經食, 須要頂到1點, 所以佢都話食晒D飯, 但就食剩D餸o羅!

我仔都係帆船,但毎日都四種選擇呢!

原帖由 maybaby 於 10-9-14 10:03 PM 發表

囡囡學校午餐都係帆船供應,都係有4款揀,我會問佢鍾意邊款先圈,到目前為止、佢好鍾意,仲話希望下個月都可以繼續食(原本係要帶飯,但怕佢拎太重野,所以要佢試下先)

但我很好奇一盒飯究竟有幾多?因為到目前為止,我囡囡未試過食哂D野(最少食一半,因老師會檢查,食太少要繼續食),今日算最好,豬扒包、雞槌、鬆餅食哂,粟米粒就食左一啖....

原帖由 maybaby 於 10-9-14 22:03 發表

呢間帆船, 某些學校有得選餐, 而我就無得選擇, 不過都唔太緊要既. 但係我知道價錢都有唔同羅. 我個朋友有得選擇既反而比我間學校平一蚊一餐架...

原帖由 肥龜 於 10-9-15 09:54 發表

呢間帆船, 某些學校有得選餐, 而我就無得選擇, 不過都唔太緊要既. 但係我知道價錢都有唔同羅. 我個朋友有得選擇既反而比我間學校平一蚊一餐架...

啊!原來有d學校無得選...

我仔話好好食, 特別鍾意d意粉/ 長通粉餐, 基本上佢 N/ A/ B/ C都會選。

原帖由 himbb 於 10-9-15 17:58 發表

啊!原來有d學校無得選...

我仔話好好食, 特別鍾意d意粉/ 長通粉餐, 基本上佢 N/ A/ B/ C都會選。

我做過試食的家長義工, 我覺得好好味, 仲好過自己送啊!!

亞仔話上星期那個"洋蔥白菌肉絲三色粉"最好味呀
‹ 上一主題|下一主題