用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 高主教書院小學部 有冇 2010-2011 P.1C 家長
樓主: pcsiauw
go

有冇 2010-2011 P.1C 家長 [複製鏈接]

hi becky,

noted with many thanks~

原帖由 beckylui 於 10-9-15 07:45 發表
Morning all!!

If you've previously pm your contacts to pcsiauw / me, please check your e-mail 'cos I've compiled a table showing our contacts.  Please go check and see if I've made any typo.  Thanks! ...

你就好啦~ 可以報童軍(我好想同佢報), 但呀仔就咁O岩同平時星期六上開既堂撞時間.....冇得報啊!

原帖由 貝太 於 10-9-14 13:26 發表
lilywl,

好彩有chi wan, 因為chester開學初期都唔係好開心, 話好掛住幼稚園d同學仔... 放學返到屋企都好扭計...依家放心晒...

我本來想報足球or羽毛球or兵乓球, 但chester話唔要, 淨係想學游水 ...

chester本來學畫畫都係星期六上晝11點幾, 我諗住小學某d課外活動會撞時間所以轉左下晝4點至學...
唔知升二年班有冇得再報呢? 其實都唔知選唔選得到, 不過如果得的話可以由小童軍直升上幼童軍, 唔駛到三年班再考...

原帖由 ec2004 於 10-9-15 09:34 發表
你就好啦~ 可以報童軍(我好想同佢報), 但呀仔就咁O岩同平時星期六上開既堂撞時間.....冇得報啊!

報左, 安樂哂 跟住要買番件長袖泳衣先得!

原帖由 貝太 於 10-9-14 13:12 發表
我先頭都好老定諗住黎緊星期六先去報, 後尾諗真d得一班可能好少位, 仲要P.1 & P.2一齊上...快d乘機拎假去報名啦!

Cambridge 果個 course 我都想報架, 但無車送番阿囡返屋企, 我實在無辦法一個星期用兩日時間親自接佢返屋企, 所以唯有放棄...

原帖由 貝太 於 10-9-14 13:26 發表
lilywl,

好彩有chi wan, 因為chester開學初期都唔係好開心, 話好掛住幼稚園d同學仔... 放學返到屋企都好扭計...依家放心晒...

我本來想報足球or羽毛球or兵乓球, 但chester話唔要, 淨係想學游水 ...

Matthew 媽, 想問下你, Matthew 係咪逢星期三放學會去某個地方學野架? 我聽 Zoe 講, 話佢星期三坐左第二架保母車, 我問佢點解, 佢話要學野喎...?

p.s. 因為 Matthew 坐左第二架車, 所以停少左個站, 變左 Zoe 早左返到黎, 我星期三一落到樓下, 就見到架保母車停左響度等緊我...

原帖由 ec2004 於 10-9-15 09:34 發表

Zoe 媽,

係呀! 逢星期三搭左另一架車(同區既另一架車), 去學野呀
! 直接去上興趣班果樹落車, 慳番d 時間ma. 咁架車會早幾多去度你樓下?  車上另一個哥哥都好似每星期有兩日都係咁.

Zoe 有冇同你提過佢呢個星期係學校lunch 之後個小息玩d 乜?

原帖由 pcsiauw 於 10-9-17 08:54 發表
Matthew 媽, 想問下你, Matthew 係咪逢星期三放學會去某個地方學野架? 我聽 Zoe 講, 話佢星期三坐左第二架保母車, 我問佢點解, 佢話要學野喎...?

p.s. 因為 Matthew 坐左第二架車, 所以停少左個站, 變左 Zoe 早左返 ...

chester 就好喇, 興趣班轉到d 好既時間, 我呀仔平時上果d 堂, d 好既時間都比其他人mark 哂. :(

原帖由 貝太 於 10-9-15 12:57 發表
chester本來學畫畫都係星期六上晝11點幾, 我諗住小學某d課外活動會撞時間所以轉左下晝4點至學...
唔知升二年班有冇得再報呢? 其實都唔知選唔選得到, 不過如果得的話可以由小童軍直升上幼童軍, 唔駛到三年班再考...

...

原帖由 ec2004 於 10-9-17 11:49 發表
chester 就好喇, 興趣班轉到d 好既時間, 我呀仔平時上果d 堂, d 好既時間都比其他人mark 哂. :(

今日上e-class睇到會派逢星期五的活動課程通告,不知道有什麼活動可選呢?是免費和一定要上的.

佢架車平時 4:15 - 4:25 到, 但星期三果日, 我 4:09 落到樓, 佢地已經響度...

Zoe 話有人帶 UNO 返去玩, 又有人帶棋, 咁我問佢小息玩咩, 佢話無, 只係同兩個女同學一齊傾計喎...

原帖由 ec2004 於 10-9-17 11:36 發表
Zoe 媽,

係呀! 逢星期三搭左另一架車(同區既另一架車), 去學野呀
! 直接去上興趣班果樹落車, 慳番d 時間ma. 咁架車會早幾多去度你樓下?  車上另一個哥哥都好似每星期有兩日都係咁.

Zoe 有冇同你提過佢呢個星期係 ...

My son is also in P1C.

長袖泳衣男仔有冇份~ 响邊樹買? 仲要買泳鏡同浴袍...

原帖由 pcsiauw 於 10-9-17 08:48 發表
報左, 安樂哂 跟住要買番件長袖泳衣先得!

nanny bus 幫唔到忙嗎? Cambridge $680真係幾抵  

原帖由 pcsiauw 於 10-9-17 08:50 發表
Cambridge 果個 course 我都想報架, 但無車送番阿囡返屋企, 我實在無辦法一個星期用兩日時間親自接佢返屋企, 所以唯有放棄...

都等左兩個月至轉到下晝學, 暑假後至有位轉~

原帖由 ec2004 於 10-9-17 11:49 發表

課外活動chester鍾意交通安全隊, 我prefer科學小實驗 or 小型足球...不過又係要睇彩數...  

原帖由 vanyau 於 10-9-17 13:19 發表

今日上e-class睇到會派逢星期五的活動課程通告,不知道有什麼活動可選呢?是免費和一定要上的.

原帖由 vanyau 於 10-9-17 13:19 發表

My son could just leave this circular in the table drawer at school ... !!!!

My lovely Chezkel is 6.5 yrs old la!!

becky,

you may check and print out the notice of ECA from e-class under the column of latest campus news sep 02 "10年9月份通告"

hope it helps~  

原帖由 beckylui 於 10-9-20 00:45 發表

My son could just leave this circular in the table drawer at school ... !!!!

呢三樣我個仔都有揀, 佢就首位揀小型足球.....不過唔知抽唔抽到.

原帖由 貝太 於 10-9-18 22:09 發表
課外活動chester鍾意交通安全隊, 我prefer科學小實驗 or 小型足球...不過又係要睇彩數...  

唔緊要啦~
提佢今日記住帶番黎, 聽日先交番去學校.

原帖由 beckylui 於 10-9-20 00:45 發表

Welcome!

If you don't mind, you can pm the info. (i.e. your son's name, your name, phone no., email a/c, fb a/c etc. ) to me or becky, so that we can share things more easily.

原帖由 maidachau 於 10-9-18 10:13 發表
My son is also in P1C.
‹ 上一主題|下一主題