用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對衡道方方vs基督教中心
go

對衡道方方vs基督教中心 [複製鏈接]

依兩間大家會揀邊間呀?
   0    0    0    0

我囡囡都係有呢兩間offer,我結果選擇了中心幼稚園,因為喜歡佢教師/學生比例少...大概1:8...照顧比較好D...

花C9, 今日中心幼稚園都有打比我,話有位,但我推左佢!因為我個小朋友都有兩個 offer,費事頭痛!
不過中心幼稚園好似有學卷,同埋我見派位都唔差喎!地方都好似幾闊落!

原帖由 tracycano 於 10-8-24 17:30 發表
我囡囡都係有呢兩間offer,我結果選擇了中心幼稚園,因為喜歡佢教師/學生比例少...大概1:8...照顧比較好D...

1:8,正喎, 可惜我要全日

方方和中心的PN口碑也好好,我指的是老師和嬸嬸的細心,中心的師生比例的確好好呀,好吸引,但是方方英文又好似好D,其實我會考慮囝囝上K1時幫佢轉國際班的,所以我都好頭痛呀,我會依兩日決定。

原帖由 karanica 於 10-8-24 17:51 發表
花C9, 今日中心幼稚園都有打比我,話有位,但我推左佢!因為我個小朋友都有兩個 offer,費事頭痛!
不過中心幼稚園好似有學卷,同埋我見派位都唔差喎!地方都好似幾闊落! ...

的確好頭痛喎!咁睇落中心的師生比例比方方好,方方我估應該成20個小朋友一班!
你個囝囝好似未正式在方方開學,對嗎?
‹ 上一主題|下一主題