用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有無N1D1(AM)的同學仔呀!!
go

請問有無N1D1(AM)的同學仔呀!! [複製鏈接]

請問有無N1D1(AM)的同學仔呀!!
我的是女女呀
   0    0    0    0

HELLO,我都係囡囡呀. 07/12生

原帖由 dccw 於 10-8-24 14:33 發表
HELLO,我都係囡囡呀. 07/12生

HELLO DCCW
我女女是0708

Our teachers are ms lam and ms wong. how about yours?

原帖由 pandaso 於 10-8-26 20:36 發表
我個仔仔係N1D (AM) 既同學呀, 唔知同N1D1(AM)是否一樣呢?

回覆 3# victoria2007 的文章

HI VICTORIA, 我囡囡叫晴晴,你囡囡返左學之後有冇講下學校生活,老師同學既事呢?我囡囡好似唔鍾意呢間學校,問佢咩都唔想答,好多我知既事都係問班主任,以前佢講得出好多同學既名,但到現在一個同學名都講唔出,每日放學都好開心,但係一到問學校D事就變臉,又話唔返學.真係有D擔心....唔知其他同學如何呢?

HI MY SON 0807  CLASS NID

剛剛先見到多一位同班同學,hi konuiyan您好!

我個都係囡囡,03/07, 班主任係Ms. So, 囡囡都係唔多願意講學校嘅事,以前係Nursery時講到好多同學仔名稱,而家都唔講。。。有時都會話唔想返学

不過我覺得都幾多功課做。。

原帖由 dccw 於 10-9-2 13:51 發表
HI VICTORIA, 我囡囡叫晴晴,你囡囡返左學之後有冇講下學校生活,老師同學既事呢?我囡囡好似唔鍾意呢間學校,問佢咩都唔想答,好多我知既事都係問班主任,以前佢講得出好多同學既名,但到現在一個同學名都講唔出,每日放學 ...

我個女又無咁既問題,而且佢好鍾意返學,早幾日發燒返唔到學,不知幾難先安撫到佢,
但佢都講唔出d同學既名呀!!
不過我知佢個班應該仲有對孖仔的,

我囡囡就唔會喇,都不知幾鍾意放假...
不過就好鍾意做功課,佢其實當係度玩咁,好鍾意揸筆同埋貼圖片!

原帖由 victoria2007 於 10-9-22 16:15 發表

我個女又無咁既問題,而且佢好鍾意返學,早幾日發燒返唔到學,不知幾難先安撫到佢,
但佢都講唔出d同學既名呀!!
不過我知佢個班應該仲有對孖仔的,

hi, victoria2007 , dccw
我囡囡都係 n1d1 ( am ) 班主任ms lam & ms wong
聽我囡講係有對孖仔 , 我個囡時時都扮佢地, 又話我係孖仔哥哥, 佢自已係孖仔細佬喎, 唔知係咪孖仔生得型仔呢? 我個囡日日都提起佢地, 又話對"孖仔"今日著靚衫衫返學喎, 真係比佢激死! 囡呀,囡! 返學呀, 唔係溝仔呀 !
重有, victoria2007 呀 ! 你囡囡係咪叫 victoria 呀 (是否8-9月份生日架 )因為我個囡話比我知"生日會"個日, victoria 生日有份影相, 佢自已冇份影喎 , 重有聽我個囡講.... 同學仔個名有: "彥桐" (男) 坐係佢左邊, "文希" (女)坐係佢右邊 , 同一張台有 victoria (女) , "曈曈" (女) , 另一張台: 有孖仔 (問佢孖仔叫 ? 名, 佢話唔知喎 )
只係聽我個囡講 "同學仔名"  , 係咪咁寫就唔知啦 !

sofar , 我囡都鍾意返學, 一有新料爆, 我個囡(搭校車)放學第一時間見到我即講, 有時都比佢笑死 !

HI mifmifmif
是呀!我個女是叫VICTORIA
我只是知道佢坐係入門口計第二張枱中間位置
她是8月出世的,
上星期三中秋就著中國式衣服
上星期五是生日會,所以佢地都著自己衫返學
今個星期二就是公益金便服日
所以近幾日都是著自己衫的

你女女不是8-9月出生的嗎,那請你安慰她一下吧,好快就是她了

很高興認識你

原帖由 mifmifmif 於 10-9-29 00:59 發表
我囡囡都係 n1d1 ( am ) 班主任ms lam & ms wong
聽我囡講係有對孖仔 , 我個囡時時都扮佢地, 又話我係孖仔哥哥, 佢自已係孖仔細佬喎, 唔知係咪孖仔生得型仔呢? 我個囡日日都提起佢地, 又話 ...

hi, victoria2007
以咁我個囡講d說話, 係真喎.......冇漫遊太空喎..........
大家咁話 ! nice to meet you

原帖由 victoria2007 於 10-9-29 13:19 發表
HI mifmifmif
是呀!我個女是叫VICTORIA
我只是知道佢坐係入門口計第二張枱中間位置
她是8月出世的,
上星期三中秋就著中國式衣服
上星期五是生日會,所以佢地都著自己衫返學
今個星期二就是公益金便服日
所以近幾日都 ...

hi mifmifmif
你好,你囡囡都講左好多個同學仔比你知喎,今晚我去問下我囡囡先.
今日囡囡唔見左個名牌,唔知係咪漏左係學校呢??

原帖由 mifmifmif 於 10-9-29 00:59 發表
聽我囡講係有對孖仔 , 我個囡時時都扮佢地, 又話我係孖仔哥哥, 佢自已係孖仔細佬喎, 唔知係咪孖仔生得型仔呢? 我個囡日日都提起佢地, 又話 ...

hi, dccw
你囡囡坐第幾張台架, 我囡囡坐中間個張台架 (我囡囡叫 - 婧同), 你好 !

原帖由 dccw 於 10-9-30 13:17 發表
hi mifmifmif
你好,你囡囡都講左好多個同學仔比你知喎,今晚我去問下我囡囡先.
今日囡囡唔見左個名牌,唔知係咪漏左係學校呢??

Hi MIFMIFMIF,

我其實唔知佢錯邊張枱,不過我剛和ms lam通電話,先知課室有三張枱,今個星期又調換了位,因為想多些讓小朋友識多d同學仔... 佢依家係紅色枱呀!之前同victoria同一張枱,依家就同一對孖仔同一張枱.

原帖由 mifmifmif 於 10-10-1 22:58 發表
hi, dccw
你囡囡坐第幾張台架, 我囡囡坐中間個張台架 (我囡囡叫 - 婧同), 你好 !

我個女返咗成個月先講得出d同學名字. 3個都係佢好朋友.

春蘭
平大
伯羽

我個女話昨日平大發燒無返學.

Hi, 各位,我的囡囡都是N1D1 AM。不過她仲未識講學校的嘢俾我聼。只知道老師是Ms Lam同Ms Wong。每曰返學做d咩,吃d咩,一概不知,都唔知她返學,學唔學到嘢。你們知唔知這班有幾多人啊?
‹ 上一主題|下一主題