用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問07細B媽媽們, 你地今年會報K1重讀嗎? ...
go

請問07細B媽媽們, 你地今年會報K1重讀嗎? [複製鏈接]

其實我囡囡已經有一間幾好的KG (可惜不是一條龍)收今年K1, 但又心思思想報d一條龍&只收大B的KG (如SPK, 培正).

重讀與否當然會到時收至算...老實說,我傾向做細B但太多人說做大B好 ....
   0    0    0    0

都係呀, 我女女都係細女.. 12月, 而家間幼稚園我都好喜歡.. 但係全世界都叫我再同佢去一條龍.. 其實我自己唔係好想.. 因為要浪費一年... 不過都即管去試下.. 考到先算!

原帖由 ahnew 於 10-8-20 14:29 發表
其實我囡囡已經有一間幾好的KG (可惜不是一條龍)收今年K1, 但又心思思想報d一條龍&只收大B的KG (如SPK, 培正).

重讀與否當然會到時收至算...老實說,我傾向做細B但太多人說做大B好 .... ...

我同你都一樣... 我仔仔係0711, 亦都有間幾好既k1收左做細仔.

不過我都會照報幾間k1 (當中有d一條龍的)... in case個仔真係跟唔上or發現同d同學有好大差距, 我先俾佢repeat..otherwise, 照係原校升k2....

所以都要報定架啦~

醒目開學勳章 貢獻勳章

我女10月, 都算細b, 讀多年n1好無為, 所以都會乜都報定先, 亞哥果年都報左成8間

我囡囡0712, 而家k1開咗學, 一定會同佢repeat, 因為佢唔係特別smart, 無謂勉強..., 仲有因為間k好深, 如果今年考唔到d好d, 會repeat呢間k

stinkyrabbit111 ,
我聽人講如果repeat K1, 最好唔好同一間, 因為多數一樣課程&教法...而且小朋友會唔開心...唔明同學仔可以升班而自己要repeat....

其實剛剛開學...可以觀察下, 同老師傾下有沒有須要repeat , 唔須要一早就決定要 repeat.  

我自己想囡囡repeat只係想搵一間一條龍自己又喜歡的. 所以我只會報 1-2 間, 同埋收 am 班至consider.
‹ 上一主題|下一主題