用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陸慶濤小學 2010年的小一生家長入來...
樓主: MIHO.WAH
go

2010年的小一生家長入來... [複製鏈接]

大家好!

我仔仔係讀1R班, 請問手册裡英文科欗裡寫GB P.4 是什麼課本 ? P.4是第4頁, 但在仔仔帯返屋企的所有書, 都找不到GB這本書, 請各位賜教 !

english grammer book, page 4

Thank you !

原帖由 SEI 於 10-9-11 20:39 發表
大家好!

我仔仔係讀1R班, 請問手册裡英文科欗裡寫GB P.4 是什麼課本 ? P.4是第4頁, 但在仔仔帯返屋企的所有書, 都找不到GB這本書, 請各位賜教 !

DEAR SEI

我也是1R的, 我可能認識妳 (囡囡上小號)我星期六見到另一個同班的家長閒談後便知道手冊後面有註明一些簡寫功課是代表什麼的...可能我沒有出席28/8

請看一看手冊P.78頁便有了.
MIHO

回覆 1# MIHO.WAH 的文章

Dear MIHO.WAH,

Thank you very much for your information. It is very useful since I ignored it before.

原帖由 patkwokhk 於 10-9-14 10:37 發表
請問大家 Eng Oxford login係咪未用得?

YES, 我都未能入到網絡
MIHO

回覆 2# patkwokhk 的文章

I also can't login too.

你們有沒參加家教會? 為什麼連會員卡也沒有???
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

回覆 1# mokchingyin0910 的文章

我都有參加家教會呀!會否因為這張卡與學生証都是智能卡,所以要遲些才派呀?

剛剛看過網上功課手冊,下星期一有英文小測...唔知有冇温習範圍呢?   今晚返到屋企問吓囡囡先.

1R班家長

回覆 1# wing0203 的文章

我今早交家教會通告時,問咗會員號碼即是學生的學號.

我昨晚問咗囡囡知唔知英文小測的範圍,她話不知道.我估會測什麼時候用Captial letter, punctuation & greeting...

努力!加油!

1R
Wing0203

原帖由 patkwokhk 於 10-9-14 10:37 發表
請問大家 Eng Oxford login係咪未用得?

昨晚我進入到但密碼不對, 請問妳們OK嗎 ?
MIHO

[quote]原帖由 wing0203 於 10-9-16 10:19 發表

我昨晚問咗囡囡知唔知英文小測的範圍,她話不知道.我估會測什麼時候用Captial letter, punctuation & greeting...

我都是這麼想因只教了一點點, 想必是考考學生基本英文有幾多及上堂是否明白等.

聽囡囡說中文都是星期一做評估. 不過中文便有範圍.
MIHO

唔好意思,補充一句.由於你們是小一新生的家長,需要時間整理新證,所以稍後先收到會員證.

原帖由 MIHO.WAH 於 10-9-17 13:01 發表
[quote]原帖由 wing0203 於 10-9-16 10:19 發表

我昨晚問咗囡囡知唔知英文小測的範圍,她話不知道.我估會 ...

大家好 !

我係1R班的家長, 囝囝報了 table-tennis 班, 但未有被取録, 好失望, 唔知下次幾時再開班, 唯有等吓 !

回復 1# SEI 的帖子

HI SEI

我想問下...囡囡說英文功課的WRITING是否寫 :
1/ How oil are you ?
2/ How are you ?
3/ I am fine, thank you.
4/ I am six years oil .
因我覺得怪 為何不是一句問一句答 ? 問她她說是呀. 老師是這樣說....

另外, 今天沒有中文評估 ? 那何時 ?

MIHO

Hi, MIHO.WAH

1)How are you ?
2)I am fine, thank you.
3)How old are you ?
4)I am six years old.

My son told me, Chinese test will be on 22/Sep.

REPLY TO MIHO.WAH

Hello ! MIHO.WAH,

希望昨天晩上妳有睇到我的回覆.

回復 1# SEI 的帖子

THKS SEI

我都估到.....HEHE 等她不聽人意見..好 都要她自己知衰....

明天...好今晚再溫吓
MIHO
‹ 上一主題|下一主題