用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(昇御海逸) 學之園 - 日出康城
樓主: onchai
go

學之園 - 日出康城 [複製鏈接]

原帖由 onchai 於 10-9-16 13:35 發表
e 家行去好遠喎@@

係呀, 都要行幾遠架. 今朝去家長會, 剛剛走左班康城車, 攪到遲左10分鐘呢!

岩岩開完家長會, 小女讀B班, 英文老師唔係Mr. Sean 呀, 有少少失望tim.  有無其他同學仔呀, 妳們會參加開課前探訪學校活動嗎?

醒目開學勳章

原帖由 sunshine231207 於 10-9-18 13:15 發表
岩岩開完家長會, 小女讀B班, 英文老師唔係Mr. Sean 呀, 有少少失望tim.  有無其他同學仔呀, 妳們會參加開課前探訪學校活動嗎?

點鮮失望呀?  係因為遠?  or老師呢?

如資料無錯, 康城大多老師, 都係由其他分校安排過去架, 佢地都係資深老師, 請放心, 我小朋友讀LV, 知道Mr. Shawn去咗康城, 佢唔開心咗好耐.  仲有, 主任關小姐(Vicky), 超級好, 佢辦事, 100%放心, 而又十分友善, 做嘢真係永無甩拖, 我地家長都好鐘意佢, 佢真係做嘢頂瓜瓜 , 學校每一事, 佢都好清楚, 有時有嘢唔明, 唔洗搵老師, 佢已經幫咗我喇.  十分唔捨得佢.  

唔知學之園有無課外活動呢? 抵唔抵玩架? 都唔知開學後俾個仔學咩課外活動好? 各位家長, 俾d意見!!

Many reputable teachers from others campus has transferred to LP campus.  Sound very good.

: : : Vicky is very good and responsible.

原帖由 眼超超 於 10-9-18 20:13 發表

如資料無錯, 康城大多老師, 都係由其他分校安排過去架, 佢地都係資深老師, 請放心, 我小朋友讀LV, 知道Mr. Shawn去咗康城, 佢唔開心咗好耐.  仲有, 主任關小姐(Vicky), 超級好 ...

原帖由 眼超超 於 10-9-18 20:13 發表

如資料無錯, 康城大多老師, 都係由其他分校安排過去架, 佢地都係資深老師, 請放心, 我小朋友讀LV, 知道Mr. Shawn去咗康城, 佢唔開心咗好耐.  仲有, 主任關小姐(Vicky), 超級好 ...

因為K1B 嘅英文同普通話班主任都係新老師嚟架, 其實都係少少失望姐.   可能新老師更加落力更加好都唔定, 我知要想信學校同老師架啦! hehe...

主任關小姐(Vicky)我唔知邊果呀, 因為我果日遲左10分鐘, 應該已介紹左d老師啦.  Reception 果位小姐都好像係姓關架, 佢一向都負責開LP 分校嘅嘢, 我覺得佢勁好人, 又唔會覺妳問好多問題好煩, 仲好helpful tim 呀!

後尾我同一個姓陳嘅老師傾左陣, 佢都好有耐性解答我嘅問題, 感覺幾好呢!

Ms. Vicky Kwan is the admin. officer who used to base in LV campus. She has good memory, nice and caring character. With her experience in LV campus, she can help the parents a lot. Though, she is not a teaching staff. I trust the Ms. Kwan you met in the reception area was her.

原帖由 sunshine231207 於 19/9/2010 16:05 發表

因為K1B 嘅英文同普通話班主任都係新老師嚟架, 其實都係少少失望姐.   可能新老師更加落力更加好都唔定, 我知要想信學校同老師架啦! hehe...

主任關小姐(Vicky)我唔知邊果呀, 因為我果日遲左10分鐘, 應該 ...

hi~

我都係k1b, 請問點知英文和普通話班主任是新老師, 是不是他們自己講的? 上星期orientation, 早走, 冇機會和兩位老師傾下.

不過講真, 我覺得校舍是頗細, 另外我覺得k1b的課室都唔大, 感覺如果坐滿人都有逼的感覺...:(

原帖由 sunshine231207 於 10-9-19 16:05 發表

主任關小姐(Vicky)我唔知邊果呀, 因為我果日遲左10分鐘, 應該 ...

這幾天大家有回學校嗎? 昨天我工人帶了囝囝返, 好似都幾好玩. 你地覺得點? 交流下...

p.s. 搭地鐵行去學校真係幾遠!!!
‹ 上一主題|下一主題