用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人參加過bb care的playgroup, 好唔好?
go

有無人參加過bb care的playgroup, 好唔好? [複製鏈接]

想請問有無媽咪同bb上過bb care舉辦的playgroup? 好唔好架?
   1    0    0    0

原帖由 peggyhklam 於 10-8-20 10:38 發表
想請問有無媽咪同bb上過bb care舉辦的playgroup? 好唔好架?

我上過周慕貞嘅感統, 整體都ok,因為每堂都會有1個主題, 例如:大/小肌肉訓練, 塗顏料... 不過,亦有d媽咪覺得內容唔夠充實... 所以,都係見人見智!!

ANY MORE COMMENTS?????????

回覆 2# marie2008 的文章

我都上過感統, 好唔ok wor.. 每堂都係好似俾個地方小朋友爬下. 係每次都話你知今堂做咩, 之後就玩下玩具, 無謂咗少少, 去玩gym好過!

回覆 1# maggiecch 的文章

我都同意,看你有甚麼要求!

我都上過感統, 唔充實!!!  又唔平, 返MY GYM at Hunghom 好過啦, average $160 per lesson, 好!!!!

我兒甥女上過..但我阿嫂話麻麻por.. 主要都係內容唔夠充實la.

睇你想要d咩la~  我自己就搵到間上幼潛ok, 主要佢d師資好有經驗. 佢主要教大小肌肉訓練, 小朋友溝通, 專注力, 最好係佢哋d老師會跟進每個小朋友既進度, 等我唔駛好似是但上完堂就算, 起碼知道我返屋企可以同阿女集中溫習返邊d..

講開『感統』playgroup , Sam sir playgroup當然最多東西學,幼潛不是不好只是沒有太大學習空間,玩兩期便夠了。

Can u tell me more about Sam Sir playgroup?  Any website?

thanks!!!!

原帖由 vickywong46 於 11-3-30 23:48 發表
講開『感統』playgroup , Sam sir playgroup當然最多東西學,幼潛不是不好只是沒有太大學習空間,玩兩期便夠了。

認同見人見智..我自己同bb上 so far ok

原帖由 marie2008 於 10-8-26 16:18 發表

我上過周慕貞嘅感統, 整體都ok,因為每堂都會有1個主題, 例如:大/小肌肉訓練, 塗顏料... 不過,亦有d媽咪覺得內容唔夠充實... 所以,都係見人見智!!

感统班好唔ok!!!遲15mins開始準時走,每次放低啲玩具叫你自己玩,喺我返過最差的班,唔好話有冇heart,連最基本嘅態度都冇.....完全浪費金錢同時間...

Agree that it's very "hea"!  Not much teaching during the class & most of the time, only parents play with bb!

How's about the Montessori class by bb care then? Also poor?
‹ 上一主題|下一主題