用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Share joining playgroup experience!
go

Share joining playgroup experience! [複製鏈接]

0    0    0    0

me first

回覆 1# janicelam 的文章

我都試過Little learner, 老師同地方都ok, 係個價錢太貴, 差唔多$270一堂 (相對其他一般都係$180-200一堂), 而且對我黎講太遠, 無直車到

kids central: 地方ok, 但老師係男人, 我個人唔 prefer, 而且試堂既時候太少人, 時間又短, 得30mins, 感覺有 d rush, 同埋唔可以睇到老師lead 堂既表現

starting block: 試過幼潛班, 感覺一般, 只係有個地方比呀b玩, 無特別, 廣東話上堂, 價錢合理

另外, 想問下anfield 既 pg 幾錢? 地點? thx

我試過 :

(1) jolly kingdom, 但覺得麻麻地, 老師唔係咁有心機教, 全英, 鬼婆教, 印象中好似800元4堂

(2) 幼聯, 幾好, 全英, 價錢適中, 好似大約180元1堂

(3) Kiddy World, 900元4堂, 地方整潔, 我比較喜歡呢間有2個導師教, 全英

回覆 1# peggyhklam 的文章

本來我都想試 JOLLY KINGDOM, 不過睇過有d pose 講, 佢地成日換老師, 所以最後都無去試.

請問幼聯既地方係唔係好細嫁? 因為我會呢個sun 去試堂呀

kiddy world 既課程係點, 可以分享下嗎?
thx

原帖由 qqqmama 於 10-8-20 10:38 發表
本來我都想試 JOLLY KINGDOM, 不過睇過有d pose 講, 佢地成日換老師, 所以最後都無去試.

請問幼聯既地方係唔係好細嫁? 因為我會呢個sun 去試堂呀

kiddy world 既課程係點, 可以分享下嗎?
thx ...

幼聯我係hunghom上堂, 6個家庭左右, 課室比較細但我接受到, 課程係15mins教日常生活的字, 15mins唱歌玩遊戲, 15mins學習用餐具, 做下勞作, 15mins聽故事

Kiddy world係尖沙咀, 地方大過幼聯, 乾淨, 課程係30mins教日常生活的字, 15mins訓練小肌肉, 15mins玩下玩具學習同其他小朋友分享, 全英

我岩岩都報左kiddy world 既 trial class, 係 音樂個班, 其實我都唔係好sure, Tiny tots 同 tumbles tune 有咩分別.

請問你join 左邊一個class?

原帖由 qqqmama 於 10-8-20 13:31 發表
我岩岩都報左kiddy world 既 trial class, 係 音樂個班, 其實我都唔係好sure, Tiny tots 同 tumbles tune 有咩分別.

我係報左逢星期六的tiny tots, 我都唸緊試下第二間, 因為可以比較下其他課程

icic, 因為tiny tots 上堂時間太早, 所以我報左另一個, 佢地話個老師係同一個人, 打算到時問下佢兩班既分別

How about has anyone try the Noble Place Playgroup in Kowloon Tong. It is so high class to me and I have see a lot of comments in another web site forum. Pls comment and tks.

前日去左幼聯試堂, 未試過上堂上到咁唔開心, 雖然一早都預左佢地既班房係比較細, 不過正式上堂既時候, 感覺就更實在.
圍圈既地方又細, 6group 人, 每一group 差唔多都有3位成員, 仲要加埋個老師, 成20個人係個classroom, 好迫, 而且好焗. 第一次上左半堂就想即刻走.
至於個course, 因為我係試堂既關係, 覺得個老師照顧唔到我地, 而且唔知佢地做緊咩, 連我個小朋友都上得唔開心.
reception 又係, 太細, 企滿晒人, 我同囡囡最後都走左出外面等上堂.
坦白講, 我真係唔太鐘意呢間, 不論環境, 課堂內容, 氣氛等等.
以上只係個人經歷.

原帖由 qqqmama 於 10-8-20 13:31 發表

試左堂未呀?試完分享吓啦。

回覆 1# lollipop2009 的文章

試左啦.
我覺得呢間地方夠大, 好新
課程方面都OK既, 起碼我個小朋友都玩得幾開心
黎緊我會試多一堂MUSIC 堂, 睇下兩個COURSE 有咩唔同, 先再決定報邊個

上星期六我係試 ENG PG, 下星期先會試MUSIC

原帖由 qqqmama 於 10-8-24 15:34 發表
試左啦.
我覺得呢間地方夠大, 好新
課程方面都OK既, 起碼我個小朋友都謝謝玩得幾開心
黎緊我會試多一堂MUSIC 堂, 睇下兩個COURSE 有咩唔同, 先再決定報邊個 ...

謝謝分享。

YWCA Shiu Pong is a good choice.. clean place, big room, right class size, caring teacher, good schedule, what's more... NETeacher, reasonable price.   It is highly recommended but long queue also.

原帖由 janicelam 於 10-8-20 08:48 發表
i believe all playgroup must have good or bad, please share your experience, cannot only say good things , otherwise you must be a seller!!!

回覆 6# qqqmama 的文章

Agree. The receiption even told me that the teacher is native.... but i found that her accent like me ---- Hong Kong English????

回覆 2# EFJ3 的文章

呢間係唔係無sat/sun 既 playgroup 嫁?

Yes, there's no sat/sun playgroup, only weekdays.   

原帖由 qqqmama 於 10-8-25 11:01 發表
呢間係唔係無sat/sun 既 playgroup 嫁?

回覆 1# EFJ3 的文章

唔該晒, 係咁我要再搵下其他先
‹ 上一主題|下一主題