用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 聖羅撒幼稚園 2010 K1 家長
樓主: karynmom
go

聖羅撒幼稚園 2010 K1 家長 [複製鏈接]

原帖由 yyin 於 10-8-25 11:17 發表

但我地3號車陳ee 好好喎....我冇乜問佢野佢都係咁同我講叫我不用擔心, k1小朋友一定係放最前係佢身邊, 仲好交帶咁講校車號, 車牌號,車顏色 & 車頭會有個好大既聖羅撒幼稚園個牌. 仲話有乜事可以打佢手機揾佢. ...

我囡都係坐3號車陳姑娘, 佢同司機叔叔都唔錯, 不過條路線有待改善, 唔洗等呀囡坐到頭暈暈先返到學啦

呢度有冇座程 EE的家長呀?

原帖由 JenJenna 於 10-8-25 11:56 發表

我囡都係坐3號車陳姑娘, 佢同司機叔叔都唔錯, 不過條路線有待改善, 唔洗等呀囡坐到頭暈暈先返到學啦

Hi JenJenna,
你囡囡係邊上車? 我地住青衣架. 陳姑娘話車程5會過1小時.

yyin

囡囡~仁班

今日坐完校巴,真係有D頭暈暈,我打算同司機傾下,希望可以在路線方面改善一下.但EE話要我直接同公司聯絡.Sigh!!!打去留電話又吾覆,好煩呀!無理由明知繞路費時,都吾同佢講吔.

原帖由 yyin 於 10-8-25 15:14 發表

Hi JenJenna,
你囡囡係邊上車? 我地住青衣架. 陳姑娘話車程5會過1小時.

yyin

我係荃灣上車的, 今日車程過一粒鐘呀
BTW, 你個小朋友係咩班呀?

Ericalui18 & ChongChong28... 期待認識你們呀...=)

ChongChong28, did you set up the 組群 yet?  If yes, pls let me know so I can join.

原帖由 ChongChong28 於 10-8-24 22:20 發表
不如在facebook成立一個 2010年 St.Rose的 k1組群!!! 一個更立體的分享平台!!

我都贊成搞個聯絡平台呀, 等你的通知啦.

原帖由 karynmom 於 10-8-25 23:06 發表
Ericalui18 & ChongChong28... 期待認識你們呀...=)

ChongChong28, did you set up the 組群 yet?  If yes, pls let me know so I can join.

原帖由 JenJenna 於 10-8-25 21:47 發表

我係荃灣上車的, 今日車程過一粒鐘呀
BTW, 你個小朋友係咩班呀?

我囡囡下午誠班, 你呢?

想問問如在大圍到校車到學校大約幾耐呢?

我個囡囡都係讀信班(am), 佢地2個可以做同學了, 星期1見.
原帖由 JenJenna 於 10-8-24 23:19 發表
我個囡囡將會讀信班(am), 希望大家互相交流學習情況

剛才傖促地在facebook成立了St Rose of Lima's Kindergarten K.1 (2010--2011)
,請本年度k1家長自由加入,坦誠分享,如有錯漏不足,敬請賜教指正。

歡迎家長自薦成為administractor     ,那group暫設為open for all  ,日後可能改為 closed group (by invitation only)    ,以保障孩子私隱,安全為上!!!

大家好, 我的仔仔是仁班(AM)~~

原帖由 ChongChong28 於 10-8-27 00:28 發表
剛才傖促地在facebook成立了St Rose of Lima's Kindergarten K.1 (2010--2011)
,請本年度k1家長自由加入,坦誠分享,如有錯漏不足,敬請賜教指正。

歡迎家長自薦成為administractor     ,那group暫設為open for all   ...

hehehe....ADD 咗啦....THX SO MUCH!!!

我沒有考民生,覺得佢麻麻地。其實我都係考左4間,根x園創x及基督教xx。根x園同創x都想收大b,面試內容唔一樣,只不過試下咋!基督教xx係用作spare。
原帖由 jenniferwyw 於 10-8-24 23:38 發表
謝謝您的意見和資料, 又可否告知其他幼稚園面試情況 ? 如民生等

醒目開學勳章

回覆 4# ChongChong28 的文章

點ADD~??

醒目開學勳章

原帖由 e_elhying 於 10-8-27 07:47 AM 發表
大家好, 我的仔仔是仁班(AM)~~

HI~
我囡囡都係仁班呀...
上次家長會,見班內都有2-3位囝囝(好似)

login to your facebook account, then search "
St Rose of Lima's Kindergarten K.1 (2010--2011)"~~~ Click Join!!

原帖由 金仔 於 10-8-27 15:28 發表
點ADD~??

醒目開學勳章

原帖由 ChongChong28 於 10-8-27 03:34 PM 發表
login to your facebook account, then search "
St Rose of Lima's Kindergarten K.1 (2010--2011)"~~~ Click Join!!

SEARCH唔到既....

醒目開學勳章

原帖由 ChongChong28 於 10-8-27 03:34 PM 發表

OKOKOK啦~THX
‹ 上一主題|下一主題