用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 聖羅撒幼稚園 2010 K1 家長
樓主: karynmom
go

聖羅撒幼稚園 2010 K1 家長 [複製鏈接]

我仲沒收到校車公司電話通知試座車時間, 呢度有冇美浮站的媽咪可以告訴我校巴公司電話呀?

校巴公司電話係:26062780,佢地話明天會通知試車時間,試車會在25號.只提供新生,所以家長和小朋友一齊坐都應該夠位喎.

原帖由 ericalui18 於 23/8/2010 23:51 發表
我仲沒收到校車公司電話通知試座車時間, 呢度有冇美浮站的媽咪可以告訴我校巴公司電話呀?

Did u receive SMS from school bus co that ur application is under process last week?
Call 26062780 for details
I heard one nanny is sick earlier

原帖由 ericalui18 於 10-8-23 23:51 發表

呢度有好多幼誠班同學仔wor...

但我囡囡係幼愛班ar, 有無同我一班嫁?

我都係住馬鞍山, 但我係PM班, 所以唔使咁早起...

YanChing07 & goldpiglet :

多謝2位告知校巴電話號碼.

karynmom : 我女都是愛班哦, 咁我的女咪同班啦, 不過我是住新界西.

my girl is also in 愛班 p.m. class, wave my BIG HI to everyone here !!!

hi
我個囡都係讀幼兒仁班, 住土瓜灣

醒目開學勳章

我囡囡係下午誠班架...

大家知道試車時間沒呀? 我打去問都問不到, 淨是話會有人通知哦, 仲話如果真是收不到電話再打去問, 真是等到頸長

要注意的事,有問有答有反應,基本的認到眼耳口鼻,形狀顏色,水果咁啦!我果時都係in 呢d ,佢會話俾你知考乜架!但要注意的是,面試室係一間都幾大的課室,入內後,小朋友在中間面試,家長坐在旁邊的椅上,距離頗遠,要預防小朋友"痴身"導致唔合作。以上為個人觀點。
原帖由 jenniferwyw 於 10-8-23 00:31 發表
大家好, 我將會報讀聖羅撒2011 K1家長, 可否提示我此學校面試時需要注意什麼. TKS

而家已經有3位K1誠班媽媽啦, 第時我個女唔記得要做d咩功課都有得問下.  多多指教啦!
又話聽日試校巴, 點解無人打俾我呀?  我打去問過話個褓母會call我...都無嘅
Cheers,
Gin

原帖由 ginnyyue 於 10-8-24 16:32 發表
而家已經有3位K1誠班媽媽啦, 第時我個女唔記得要做d咩功課都有得問下.  多多指教啦!
又話聽日試校巴, 點解無人打俾我呀?  我打去問過話個褓母會call我...都無嘅 ...

Hi Hi ~~ 真係開心咁多同學仔媽咪, 有咩都可以係呢道問下講下....

Hello, 各位媽媽, 我囡囡讀pm愛班.
講到school bus, 真有D唔開心, 我囡囡係後補生, 所以學校要我地自已聯絡school bus co., 點知打咗3次去, 有人都叫我留電話, 有人會覆你, 怎料直到現在都無人找我, 所以我決定叫姐姐帶返學.  所以, 想問下有無同學仔住何文田(太平道), 可以一齊坐taxi, 慳番DD !!!

不如在facebook成立一個 2010年 St.Rose的 k1組群!!! 一個更立體的分享平台!!

我個囡囡將會讀信班(am), 希望大家互相交流學習情況

回覆 6# 溋溋 的文章

謝謝您的意見和資料, 又可否告知其他幼稚園面試情況 ? 如民生等

校巴公司真是好差呀, 我畀晒錢都仲沒知上落車時間, 學校又話今日試座, 但一直都收不到校巴公司通知, 昨日打3次畀校巴公司, 得到回覆次次都是話一陳有人call我的告知, 結果是冇...

原帖由 tongl 於 10-8-24 22:19 發表
Hello, 各位媽媽, 我囡囡讀pm愛班.
講到school bus, 真有D唔開心, 我囡囡係後補生, 所以學校要我地自已聯絡school bus co., 點知打咗3次去, 有人都叫我留電話, 有人會覆你, 怎料直到現在都無人找我, 所以我決定叫姐 ...

醒目開學勳章

囡囡~仁班
今日試了8號校車

原帖由 ericalui18 於 10-8-25 09:21 發表
校巴公司真是好差呀, 我畀晒錢都仲沒知上落車時間, 學校又話今日試座, 但一直都收不到校巴公司通知, 昨日打3次畀校巴公司, 得到回覆次次都是話一陳有人call我的告知, 結果是冇...

...

但我地3號車陳ee 好好喎....我冇乜問佢野佢都係咁同我講叫我不用擔心, k1小朋友一定係放最前係佢身邊, 仲好交帶咁講校車號, 車牌號,車顏色 & 車頭會有個好大既聖羅撒幼稚園個牌. 仲話有乜事可以打佢手機揾佢.

ag
原帖由 ChongChong28 於 10-8-24 22:20 發表
不如在facebook成立一個 2010年 St.Rose的 k1組群!!! 一個更立體的分享平台!!

agree!!
‹ 上一主題|下一主題