用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有無N1A2AM既同學仔
樓主: vp071229
go

請問有無N1A2AM既同學仔 [複製鏈接]

回覆 100# Mygirls 的文章

Sorry!忽然發現自我搞錯左!我以為你們都係N1c2 am 添!sorry!

醒目開學勳章

原帖由 小Bmami 於 10-10-15 16:37 發表
第一次同學仔聚會

日期:11月14日(星期日)
時間:2:00
地點:大角咀亮賢居會所

出席人數:
1. Carman 1112 (Eunice 曈曈) 2A1B
2. 蚊蚊PIG (Jeslyn) 2A1B
3. vp071229 (Prudence 沛沛) 2A1B
4. Lok-Lok (Oliver) 2A2B (wit ...
你地就好啦,有同學仔聚會。

你既小朋友係邊班架?如果你地果邊都有傾開, 都可以攪架!

原帖由 rosebud 於 10-10-18 10:25 發表
你地就好啦,有同學仔聚會。

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 10-10-18 10:48 發表
你既小朋友係邊班架?如果你地果邊都有傾開, 都可以攪架!
我囡係n1c am,我住果度無會所,要gather 埋一班 mami出黎真係唔太易。

5. Lihilda (Bryan 瑋賢)2A2B

收到通告10月25日學校有show,你地會唔會番去睇呀? 你地係唔係都係5:15pm?

我會去睇,不過自己未必會打扮喇! 只係幫阿囡穿著halloween衫。如果你地都去,到時可以見下面!

我唔去啦!5:15未放工, 呢排要請好多假, 我怕再請, 我老細會炸型呀!

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-18 14:08 發表
收到通告10月25日學校有show,你地會唔會番去睇呀? 你地係唔係都係5:15pm?

我會去睇,不過自己未必會打扮喇! 只係幫阿囡穿著halloween衫。如果你地都去,到時可以見下面! ...

第一次同學仔聚會

出席人數:
1. Carman 1112 (Eunice 曈曈) 2A1B
3. vp071229 (Prudence 沛沛) 2A1B
4. Lok-Lok (Oliver) 2A2B (with Oliver's brother)
5. 小Bmami (Vincess) 2A2B (with vincess sister)
6. Lihilda (Bryan 瑋賢)2A2B

我地到現時為止, 都已經有21人報名出席, 咁我地係自己整野食, 定係叫到會呢?

So let's recap again!

第一次同學仔聚會

出席人數:
4. Lok-Lok (Oliver) 2A2B (with Oliver's brother)
5. 小Bmami (Vincess) 2A2B (with vincess sister)
6. Lihilda (Bryan 瑋賢)2A2B

Total: 12A9B

Shall we plan our food item list?
原帖由 lihilda 於 10-10-18 01:57 PM 發表
5. Lihilda (Bryan 瑋賢)2A2B
Please visit 沛沛 blog
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

不如整d野食算啦!
可以買個cake share,
整d沙律, 雞翼,菠蘿芝士腸, cookies,或者買d snack 都得^_^

原帖由 Carman1112 於 10-10-18 03:10 PM 發表
我地到現時為止, 都已經有21人報名出席, 咁我地係自己整野食, 定係叫到會呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

好呀! 簡單為主! (不過drinks 可能要麻煩你預備)

買cake都好,大家小朋友係唔係都係10月/11月/12月生日? 當同佢地慶祝囉! 呵呵~~

原帖由 vp071229 於 10-10-18 16:06 發表
不如整d野食算啦!
整d沙律, 雞翼,菠蘿芝士腸, cookies,或者買d snack 都得^_^

好啦! 咁大家就各自整 d 野食去啦! 麻煩沛沛媽媽預備 d 杯碟同飲品.

另外要唔要買一些小禮物俾小朋友呢? 定係大家各自帶一樣玩具去 sharing 呢?

不如每一位小朋友帶一份禮物,當交換禮物??

同埋我地家長可以諗下一兩個簡單集體遊戲? e.g.
1. 踩氣球
2. 音樂椅
3. 親子 - 小朋友腳踏大人腳面,由一邊行去另一邊,最快就win
4. parachute 唱遊, 放o的candies / 波波o係上面 (有無人有parachute? 如果無可以用枱布or similar thing 代替)

原帖由 Carman1112 於 10-10-19 00:29 發表
好啦! 咁大家就各自整 d 野食去啦! 麻煩沛沛媽媽預備 d 杯碟同飲品.

另外要唔要買一些小禮物俾小朋友呢? 定係大家各自帶一樣玩具去 sharing 呢? ...

醒目開學勳章

Cake is good.
It seems like a birthday party for our kids.

BTW, I can prepare the cookies.

原帖由 vp071229 於 10-10-18 16:06 發表
不如整d野食算啦!

Ok, I will prepare the following items:

- chocolate cup cake for the kids
- 芝士腸
- 飲品(紙包)
- 檯布
- 紙碟,筷子, 膠叉

原帖由 Lok-Lok 於 10-10-19 09:28 AM 發表
Cake is good.
It seems like a birthday party for our kids.

BTW, I can prepare the cookies.

我預備雞翼 & 小氣球 .

25/10 5:15 我都有參加, 到時見..

咁我預備芝士火腿三文治啦!

咁我整沙律啦!

交換禮物果到, 要不要預一個 budget 呀?
‹ 上一主題|下一主題