用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有無N1A2AM既同學仔
樓主: vp071229
go

請問有無N1A2AM既同學仔 [複製鏈接]

琴晚諗住考下阿囡,問下佢同學既名,我問: [你知唔知邊個Prudence呀?!],心諗佢可能只知中文名,佢即時好得戚咁答我: [Prudence 何沛鈞!] 哈哈!!!

原帖由 Carman1112 於 10-9-30 22:43 發表
1.  Prudence 何沛鈞 - 大角咀
2. Bryan 蔡瑋賢,將軍澳
3.  Eunice 周映曈 - 土瓜灣

琴日份功課,畫circle, 可能手仔未夠力,阿囡畫唔到(其實係畫出界,唔係好圓),之後好唔開心,唔肯做功課,要氹左好耐揸住佢手仔一齊畫,成功左佢先開心番!

你地小朋友畫唔畫到呀?

Jeslyn咁勁既, 犀利wor!
或者可能佢地一齊坐校車, 所以佢同沛沛熟都唔出奇,哈哈

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-7 12:17 PM 發表
琴晚諗住考下阿囡,問下佢同學既名,我問: [你知唔知邊個Prudence呀?!],心諗佢可能只知中文名,佢即時好得戚咁答我: [Prudence 何沛鈞!] 哈哈!!!

...
Please visit 沛沛 blog
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

上次海獅份功課, 係C6同佢做, 畫到出晒界, 俾老師一剔一點, 今次份功課係我同囡囡做既, 我見佢畫出界就擦左要佢再畫過, 如是者畫左好多次, 終於叫做見得人, 不過仲係有 d 地方會畫出界.

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-7 12:19 發表
琴日份功課,畫circle, 可能手仔未夠力,阿囡畫唔到(其實係畫出界,唔係好圓),之後好唔開心,唔肯做功課,要氹左好耐揸住佢手仔一齊畫,成功左佢先開心番!

你地小朋友畫唔畫到呀? ...

吓,乜老師會畀一剔一點, 咁真係幾嚴格WOR

次次見沛沛派返黎既功課都係剔, 所以我就無理, 唔係做得太差, 少少出界我都會由得佢。 因為始終佢地仲係好細個, 要建立佢地既寫靚字既信心, 唔係太差都會讚下佢, 等佢下次再寫靚D

不過我都見有時老師有蓋公仔印, 有時有3個, 有時有2個, 好明顯, 做得無咁靚既就得2個印印, 做得好D既就有3個印印, 所以我而家每次收到派返黎既功課都會同沛沛講, 咦!今次得2個印印噃, 梗係寫得唔夠靚啦, 沛沛你要拿3個印印先得WOR, 跟住佢就會話...好啦, 我下次要拿3個印印, 所以寫得唔好唔靚既, 有陣時佢都會主動話要擦左佢再寫多一次

原帖由 Carman1112 於 10-10-7 05:00 PM 發表
上次海獅份功課, 係C6同佢做, 畫到出晒界, 俾老師一剔一點, 今次份功課係我同囡囡做既, 我見佢畫出界就擦左要佢再畫過, 如是者畫左好多次, 終於叫做見得人, 不過仲係有 d 地方會畫出界.

...
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

一個星期無上來睇post, 因為有新工人返工。非常贊成在會所攪gathering. 唔知可不可以改nov 14. 因為Bryan 的妹妹剛一歲生日party, 如果唔得,我試下改早一日。

nov 14 我無問題, 睇吓其他 mami 意見啦!

原帖由 lihilda 於 10-10-8 17:19 發表
一個星期無上來睇post, 因為有新工人返工。非常贊成在會所攪gathering. 唔知可不可以改nov 14. 因為Bryan 的妹妹剛一歲生日party, 如果唔得,我試下改早一日。 ...

今日問囡囡, 鍾唔鍾意學體操呀? 佢話鍾意, 再問鍾唔鍾意學畫畫呀? 佢又係話鍾意, 最後問鍾唔鍾意學小提琴呀? 佢都係話鍾意, 夜晚瞓覺時, 佢仲話鍾意阿x哥哥, 我問係邊個, 原來係教體操既哥哥, 真係女生外向.

11月14 我都OK!

原帖由 lihilda 於 10-10-8 17:19 發表
一個星期無上來睇post, 因為有新工人返工。非常贊成在會所攪gathering. 唔知可不可以改nov 14. 因為Bryan 的妹妹剛一歲生日party, 如果唔得,我試下改早一日。 ...

呢兩朝Jeslyn都唔願起身番學(扭眼訓!),同佢去toilet/換衫就好似成朝打架咁! 好慘呀!

你地小朋友有無講學校既野呀?! 之前開學阿囡都有講,最近唔係好講.....

醒目開學勳章

I am okay on Nov14 also.

My son seldom talks about his school life, maybe due to as a boy and too small la (Oct 07).
But, when I sing some songs as his schedule shown, such as Ding Dong Bells, he is surprised and opens his eyes bigger, seems saying "why mami knew this song".  Then, he can follow me to sing a little bit.

GOOD! 暫定11月14號, 下午2點啦!
第一次同學仔聚會^_^

原帖由 Carman1112 於 10-10-10 02:56 AM 發表
nov 14 我無問題, 睇吓其他 mami 意見啦!

Thanks for the arrangement. Looking forward to see you all soon.

第一次同學仔聚會

日期:11月14日(星期日)
時間:To be confirmed
地點:To be confirmed

出席人數:
Carman 1112 (Eunice 曈曈) 2A1B

第一次同學仔聚會

時間:2:00
地點:會所

出席人數:
1. Carman 1112 (Eunice 曈曈) 2A1B
2. 蚊蚊PIG (Jeslyn) 2A1B

第一次同學仔聚會

地點:大角咀亮賢居會所

出席人數:
1. Carman 1112 (Eunice 曈曈) 2A1B
3. vp071229 (Prudence 沛沛) 2A1B

你地有無人做左要黎執書包既 timetable? 我想整, 不過好懶, 如果你地整左, 唔該 e 俾我一用啦!

醒目開學勳章

第一次同學仔聚會

出席人數:
3. vp071229 (Prudence 沛沛) 2A1B
4. Lok-Lok (Oliver) 2A2B (with Oliver's brother)

第一次同學仔聚會

出席人數:
4. Lok-Lok (Oliver) 2A2B (with Oliver's brother)
5.  小Bmami (Vincess) 2A2B (with vincess sister)

Hi

Hi, I am the mother of twins girls.
they are also in N1C2 am.
Nice to meet you all.....
‹ 上一主題|下一主題