用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有無N1A2AM既同學仔
樓主: vp071229
go

請問有無N1A2AM既同學仔 [複製鏈接]

1.  Prudence  - 大角咀
2. Bryan ,將軍澳
3.  Eunice  - 土瓜灣

Miss Lit 話沛鈞同曈曈係同一組, 坐對面架!  今晚俾曈曈睇左沛沛既 blog, 佢一睇就話 "沛沛呀! 我想同佢 sir 滑梯呀!"

原帖由 vp071229 於 10-9-30 11:04 發表
不如我地做個同學仔list呀!

1.  Prudence 何沛鈞 - 大角咀
2.  

4. Jeslyn - 長沙灣

好呀! 星期六多數要學野,可能約星期日大家方便o的!

沛沛媽媽,呢幾日我湊阿囡上車,你個囡成日望住我呀! 哈哈!

今日Ms Lam 打電話俾我,話阿囡鬧情緒,唔開心,話掛住ee (即我細妹)。

Ms Lam / 學校真係好,咁細微都打電話黎通知!

我 upload 左10月餐單係版面, 你地有無去睇呀?

我呢2個星期都唔得閒, 睇吓24或者31號大家得唔得閒, 如果ok既, 可以約出黎食個 tea 都好喎!

睇左喇,唔該晒!

我10月份都較忙,11月free 好多,10月中/尾再約?
可以去呢度,我成日同其他媽媽約呢度gathering, 有一個波波池&slide俾小朋友玩,媽媽們就可以好free 咁吹水,哈哈!
http://www2.hk-pub.com/forum/viewthread.php?action=printable&tid=1743973

http://ol.mingpao.com/cfm/photo3.cfm?&File=20071230/sta01/oca1.txt&Mode=2&PhotoNo=2

原帖由 Carman1112 於 10-10-4 14:25 發表
我 upload 左10月餐單係版面, 你地有無去睇呀?

我呢2個星期都唔得閒, 睇吓24或者31號大家得唔得閒, 如果ok既, 可以約出黎食個 tea 都好喎!

我想問你最近果次係幾時去?我朋友早一、兩個月去, 話好污穢, d slide 黑蚊蚊, 嚇到佢同個囡即走。

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-4 14:48 發表
睇左喇,唔該晒!

我10月份都較忙,11月free 好多,10月中/尾再約?
可以去呢度,我成日同其他媽媽約呢度gathering, 有一個波波池&slide俾小朋友玩,媽媽們就可以好free 咁吹水,哈哈!
http://www2.hk-pub.com/forum/viewthread.p ...

我都係兩個月前左右去過。:loveliness:

比起playtown,當然唔算乾淨,係一般可接受啦。反正佢地依家大個左,唔太污穢我覺得可以囉。最緊要玩完食野前先洗手清潔就ok啦。(上次我迫囡囡食完先去玩 )

$50左右一個lunch連飲品+小朋友可以玩,差不多啦!

如果大家有其他提議都可以呀!

原帖由 Carman1112 於 10-10-4 15:10 發表
我想問你最近果次係幾時去?我朋友早一、兩個月去, 話好污穢, d slide 黑蚊蚊, 嚇到佢同個囡即走。

2. Bryan - 將軍澳
4. Jeslyn  - 長沙灣
5. Vincess  - 樂富

醒目開學勳章

My son and I want to join too.

1.  Prudence 何沛鈞 - 大角咀
2. Bryan 蔡瑋賢,將軍澳
3.  Eunice 周映曈 - 土瓜灣
4. Jeslyn 朱凱蕎 - 長沙灣
5. Vincess 李希姸 - 樂富
6. Oliver - Ma On Shan

hi all..

諗諗下大家都係唔好post 中文全名,免得出問題太揚。
麻煩大家edit 番自己個post,只出英文名或暱親,好嗎?

原帖由 Lok-Lok 於 10-10-4 19:54 發表
My son and I want to join too.

4. Jeslyn - 長沙灣
5. Vincess - 樂富
6. Oliver - Ma On Shan ...

幾日無上黎, 要追返d post先得 ^_^

post英文都好呀, 只要大家知道係邊個就ok啦!

想問下各位媽媽, 你地屋企有無clus house架? 如果有, 其實係屋企club house搞gathering都ok架, 我屋企都有club house, 不過小朋友玩既地方唔算太大,但尚算可以, 如果有媽媽想join, 我都可以安排book房, 玩完club house, 屋企樓下亦有個遊樂場畀小朋友玩

如果大家都有興趣, 不如我地fix個日子搞個gathering呀?可以每個家庭自己帶少少野黎club house, 一齊開大食會

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-5 01:44 PM 發表
hi all..

諗諗下大家都係唔好post 中文全名,免得出問題太揚。
麻煩大家edit 番自己個post,只出英文名或暱親,好嗎?
Please visit 沛沛 blog
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

我唔記得邊個打邊個, 好唔好係旁邊加返我地自己個名.

1. vp071229 - Prudence  沛沛 - 大角咀
2. lihilda - Bryan - 將軍澳
3. Carman1112 - Eunice 曈曈 - 土瓜灣
4. 蚊蚊PIG - Jeslyn  - 長沙灣
5. 小Bmami - Vincess  - 樂富
6. LokLok - Oliver - Ma On Shan

我讚成係 club house 攪 gathering, 我屋企都樓下都有, 去邊個屋苑我都無所謂架! 不過我屋苑既冷氣壞左, 有 d 地方無冷氣, 唔知幾時先整好, 不如今次去其他 mami 既屋苑先, 下次先黎我屋企啦!

每人整一樣野食都好喎! 自己整既野食點都健康過叫外賣, 我11月暫時咁多個星期日都ok, 你地決定日子啦!

原帖由 vp071229 於 10-10-5 18:43 發表

想問下各位媽媽, 你地屋企有無clus house架? 如果有, 其實係屋企club house搞gathering都ok架, 我屋企都有club house, 不過小朋友玩 ...

yeah! 咁樣好呀! 記得邊個user係邊個小朋友!!!

原帖由 Carman1112 於 10-10-5 23:30 發表
我唔記得邊個打邊個, 好唔好係旁邊加返我地自己個名.

1. vp071229 - Prudence  沛沛 - 大角咀
2. lihilda - Bryan - 將軍澳
3. Carman1112 - Eunice 曈曈 - 土瓜灣
4. 蚊蚊PIG - Jeslyn  - 長沙灣
5. 小Bmami - Vin ...

好呀! 去club house都好呀! 11月暫時每個星期日都可以!

原帖由 vp071229 於 10-10-5 18:43 發表

想問下各位媽媽, 你地屋企有無clus house架? 如果有, 其實係屋企club house搞gathering都ok架, 我屋企都有club house, 不過小朋友玩 ...

Good! So far 11月咁多個星期日我都ok, 只係朝早要同沛沛返sunday school, 下午就free啦

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-6 10:27 AM 發表
好呀! 去club house都好呀! 11月暫時每個星期日都可以!
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

咁麻煩沛沛媽媽 book 房啦! 我地暫定11月7日好嗎? 大家覺得幾多點好呢?

另外我想問沛沛媽媽, 會所有兒童遊玩既 facility 嗎? 我想小朋友去到要 warm up, 如果有野俾佢地玩就好啦, 先玩一輪才食 lunch, 之後又可以去你家樓下既遊樂場玩.

11月7 我都ok呀!

我提議10:30-11:00 (反正小朋友唔駛番學都係早起身),可以玩一陣,12:00左右食野,再玩一陣2:00左右就可以各自歸家訓午睡,哈哈!

原帖由 Carman1112 於 10-10-6 13:33 發表
咁麻煩沛沛媽媽 book 房啦! 我地暫定11月7日好嗎? 大家覺得幾多點好呢?

另外我想問沛沛媽媽, 會所有兒童遊玩既 facility 嗎? 我想小朋友去到要 warm up, 如果有野俾佢地玩就好啦, 先玩一輪才食 lunch, 之後又可以 ...

11月7號我ok呀, 不過我要下午2點先得wor, 因為朝早要同沛沛返sunday school, 12:30先完, 返到屋企都已經要1:15了, 所以2點先開始就會比較好些

我可以book定karaoke 房, 到時如果大人想唱歌又ok, 係房食野又ok, 當tea啦, 間房就係playroom對面

playroom唔算好大間, 或者我第日post d club hse既相畀大家睇下, 小朋友可以玩爬山, 滑梯, 射波波(但唔知整返好未),同埋仲有電腦仔捉蒼蠅,可惜的是playroom 沒有玩具可以借玩,但玩完食完野,可再到樓下playground再玩都得

如果時間同日子都無問題,大家請報名以及寫底會帶什麼食品到gathering一同分享,Thanks

原帖由 Carman1112 於 10-10-6 01:33 PM 發表

另外我想問沛沛媽媽, 會所有兒童遊玩既 facility 嗎? 我想小朋友去到要 warm up, 如果有野俾佢地玩就好啦, 先玩一輪才食 lunch, 之後又可以 ...
‹ 上一主題|下一主題