用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有無N1A2AM既同學仔
樓主: vp071229
go

請問有無N1A2AM既同學仔 [複製鏈接]

深水埗都有得買啦..如你要地址我可以pn你.我今日先買咗.全間鋪都係買中國服,有夏天,冬天,如果係女仔d祺袍仲好Q添.
原帖由 lihilda 於 10-9-15 09:28 發表
Carman, 我在淘寶睇中一件,會送香港嗎?郵費會不會好貴。

原帖由 elisliu 於 10-9-15 23:23 發表
深水埗都有得買啦..如你要地址我可以pn你.我今日先買咗.全間鋪都係買中國服,有夏天,冬天,如果係女仔d祺袍仲好Q添.  

可以pm我地址嗎?thx~

請你都pm我深水埗地址

我已pm咗你
原帖由 lihilda 於 10-9-16 09:50 發表
請你都pm我深水埗地址

我pm咗你,你睇吓收唔收到
原帖由 manman6966 於 10-9-16 07:46 發表

可以pm我地址嗎?thx~

原帖由 elisliu 於 10-9-16 11:07 發表
我pm咗你,你睇吓收唔收到

收到了!thanks

我都收到了,謝謝。

我地N1A2 既post 沉左去p.2了

星期五開完生日開,Ms Lit 打電話俾我,話囡囡唔乖,浪費食物。佢話食完第一round 腸仔同魚蛋,問佢仲要唔要,阿囡就話要,點知老師俾完佢之後,佢又唔食仲掉落地下。老師話已經罸左佢,不過見佢有少少喊,驚佢唔開心,所以通知我地,等我地配合安撫番佢。

之後晚上我問阿囡,佢將"事發"經過再講我知,話"Ms. Lit 罸我企黑板下面,我同佢講sorry, Ms. Lit 話我成日講完sorry 都再曳,跟住我就喊喇!"

我覺得老師都好細心,同獎罸分明,希望阿囡可以乖乖啦!

我個囡近排成日講 sorry, 佢一做錯野, 見我地大人想話佢, 佢就即講 sorry, 不過佢又係呢頭講完 sorry, 轉頭又再曳, 所以成日都將 sorry 掛係口邊, 我同老公覺得佢已經唔將道歉當係一回事, 同埋係濫用, 因為佢知道只要講 sorry, 佢再曳, 大人都會原諒佢。

我估 Miss Lit 係比較嚴既, 因為囡囡話唔鍾意 Miss Lit, 但係就鍾意 Miss Lam & Mr. Win。

miss lit 嚴o的好.....

反正我阿囡唔聽自己人教,俾外人教或者會聽話o的...

琴日佢做功課油顏色,我聽到佢好似"念口訣"咁... "up and down" "up and down",支筆真係由上至下咁油顏色,可能係老師教佢地既方法。

原帖由 Carman1112 於 10-9-27 10:50 發表
我估 Miss Lit 係比較嚴既, 因為囡囡話唔鍾意 Miss Lit, 但係就鍾意 Miss Lam & Mr. Win。

我囡囡又係成日講 up to down.

點解仲未有通告講黎緊呢幾個星期要帶咩書架, 阿女又話今日miss lit病左, 明天打電話去學校開下先
Please visit 沛沛 blog
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

我想問大家有無興趣係假期約出黎一齊玩呀?琴晚囡囡同我講 "我好鍾意 Yvonne 呀, 佢著裙架, 係女孩子。" 我估 Yvonne 應該係佢既同學。我希望囡囡平時都可以同多 d 小朋友一齊玩呢!如果係同學既, 大家又可以交流一吓。

好主意,我都想他同多啲同學仔玩。

我女女今日唔舒服, 無返學, 想問吓今日有無通告呢?

好主意呀, 我舉腳贊成!
唔知各位同學仔住邊區呢? 或者搵日星期六日我地約埋一齊出黎一齊玩呀, 我估d小朋友如果出到黎見到自己既同班同學一定好興奮 hehe ^_^

原帖由 Carman1112 於 10-9-29 11:03 AM 發表
我想問大家有無興趣係假期約出黎一齊玩呀?琴晚囡囡同我講 "我好鍾意 Yvonne 呀, 佢著裙架, 係女孩子。" 我估 Yvonne 應該係佢既同學。我希望囡囡平時都可以同多 d 小朋友一齊玩呢!如果係同學既, 大家又可以交流一吓。 ...
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

星期六難約D啦!因為下星期六上午開始要上興趣班, 下午又要學芭蕾舞, 我估星期日或者係假期會好D。

我住土瓜灣架, 你地又住係邊處呀?

原帖由 vp071229 於 10-9-29 16:18 發表
好主意呀, 我舉腳贊成!
唔知各位同學仔住邊區呢? 或者搵日星期六日我地約埋一齊出黎一齊玩呀, 我估d小朋友如果出到黎見到自己既同班同學一定好興奮 hehe ^_^

...

不如我地做個同學仔list呀!

1.  Prudence 何沛鈞 - 大角咀
2.  

原帖由 Carman1112 於 10-9-29 04:29 PM 發表
星期六難約D啦!因為下星期六上午開始要上興趣班, 下午又要學芭蕾舞, 我估星期日或者係假期會好D。

我住土瓜灣架, 你地又住係邊處呀?

2. Bryan 蔡瑋賢,將軍澳
‹ 上一主題|下一主題