用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 N1C am 同學仔,大家傾下計
樓主: rosebud
go

N1C am 同學仔,大家傾下計 [複製鏈接]

我個女有時都會講下Issac..不過我唔想喺呢度講呀... 好好笑....

原帖由 ck07hk 於 10-10-7 20:08 發表
我個女有時都會講下Issac..不過我唔想喺呢度講呀... 好好笑....

係呀, 不過可能d 野只係做過一次, 佢地就不停講...咁我地又會以為d 事成日都發生....都真係好好笑的...

醒目開學勳章

我成日問我囡其他小朋友叫咩名....佢次次都話係"男仔", 係"女仔"

原帖由 ck07hk 於 10-10-7 17:01 發表
Denise 都話有新小朋友, 叫Alton....(佢好大聲咁讀 Alton), 笑死我!!

亞仔呢兩日我一走就喊...一喊就有同學仔圍佢~好好笑!!

原帖由 babycreamy 於 10-10-7 17:26 發表

chloe 成日話issac "蚊"人地d 頭夾, 唔知有冇你阿女份呢? 我覺得好攪笑...

係呀~果日我都見到issac"蚊"chloe 個髮夾呀~不過就細細用斯文蚊o既,miss cheung見到就話~[哎呀夾得咁靚,唔好攪人啦~!!]

醒目開學勳章

原帖由 milkkids2008 於 10-10-8 17:42 發表

係呀~果日我都見到issac"蚊"chloe 個髮夾呀~不過就細細用斯文蚊o既,miss cheung見到就話~[哎呀夾得咁靚,唔好攪人啦~!!]
今晚我問我囡係咪有小朋友叫issac 同 chloe, 佢話有2個chole, 一個粉紅色夾夾, 一個綠色夾夾

醒目開學勳章

我想問下今日係咪派返溫暖的家 ?  

我見有一張通告寫住派回溫暖的家, 但我囡書包無派回任何書, 我諗漏了在學校無攞返黎

我個仔上星期返黎成日話我知有同學推佢...琴日又講,今次仲講埋推佢個同學仔個名,當然我聽唔清楚叫咩名,但係覺得好好笑,佢終於都識up下人地d名,好開心,證明佢都有同小朋友溝通,平時佢出街見人好怕羞唔出聲...

我個仔係pm班~

Before We learn piano ,we can meet "pui yee"frist time,she is a good girl,I like her
:oops: :oops: :oops: :oops:

long time no see!呀仔病左2 weeks,今日可以番學la!好多notice office都無俾,問左幾次,次次都only得功課,早上請左假,之後又打嚟問我有無請假,個office又大人又多,但係真係5係好掂....

原帖由 rosebud 於 10-10-8 21:48 發表
我想問下今日係咪派返溫暖的家 ?  

我見有一張通告寫住派回溫暖的家, 但我囡書包無派回任何書, 我諗漏了在學校無攞返黎

有我陪你,我個仔無番學,都味攞番...

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-10-18 08:44 發表
long time no see!呀仔病左2 weeks,今日可以番學la!好多notice office都無俾,問左幾次,次次都only得功課,早上請左假,之後又打嚟問我有無請假,個office又大人又多,但係真係5係好掂.... ...
mokstick,你囝囝今日返學, 我囡又係呀!自從返了學之後,睇好多醫生,我囡上星期又係成個星期病了無返!之前好返哂,返幾日又惹返,我今次都係,等佢完全清哂先比佢返,費事惹到其他小朋友之餘未好返又惹到新菌就麻煩。

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-10-18 08:45 發表

有我陪你,我個仔無番學,都味攞番...
原來係我自己攪錯了,上次我囡病了,本來放了入書包,結果之後又執返出黎,原來一直都無帶返學,我無收到字條話我囡無帶,所以一直都無留意,結果日日都無書用,攪到同同學SHARE,真係麻煩了其他同學仔。  

醒目開學勳章

10月29日家長陪同的”木偶節目”大家去嗎?

我請了假,會去,但見到Notice寫家長要特別打份...

果日小朋友係唔係坐校車返屋企先,過幾個小時又自己搭車返學校呢?幾個小時,都唔知去邊好,話長唔長,話短唔短。

原帖由 rosebud 於 10-10-18 09:31 發表
mokstick,你囝囝今日返學, 我囡又係呀!自從返了學之後,睇好多醫生,我囡上星期又係成個星期病了無返!之前好返哂,返幾日又惹返,我今次都係,等佢完全清哂先比佢返,費事惹到其他小朋友之餘未好返又惹到新菌就麻煩。 ...

我個仔一樣,之前又係病下好下,仲住左3日e院,最後請左2weeks病假,其實上個星期已經好番,我索性請埋成個星期,怕佢抵抗力5夠又嚟病過...

原帖由 rosebud 於 10-10-18 09:38 發表
10月29日家長陪同的”木偶節目”大家去嗎?

我請了假,會去,但見到Notice寫家長要特別打份...

果日小朋友係唔係坐校車返屋企先,過幾個小時又自己搭車返學校呢?幾個小時,都唔知去邊好,話長唔長,話短唔短。 ...

呢個咩節目嚟架,我都想去呀,但我完全5知咩嚟,因為我呢2個weeks都無notice呀,可5可以講我知呀?要特別打扮?要我特別扮靚d就話姐,5係要我扮鬼呀?咁要5化妝出街wor...haha

My husband and me join together go to "Charlie the Naughty Monkey" Day
:oops: :oops: :oops: :oops:

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-10-18 11:18 發表

我個仔一樣,之前又係病下好下,仲住左3日e院,最後請左2weeks病假,其實上個星期已經好番,我索性請埋成個星期,怕佢抵抗力5夠又嚟病過...
抖好了,再返,抵抗力好一點。

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-10-18 11:22 發表

呢個咩節目嚟架,我都想去呀,但我完全5知咩嚟,因為我呢2個weeks都無notice呀,可5可以講我知呀?要特別打扮?要我特別扮靚d就話姐,5係要我扮鬼呀?咁要5化妝出街wor...haha ...
 我見通告話10月29日下午5時開始,有學校dvd成日見到果隻monkey出現學校,叫一或2個家長陪同回校,到時大人同小朋友可以有點特別打份 (我估類似萬聖節果啲,但就話不是萬聖節活動)

其實小朋友請病假時,校務處有問我,如有坐開校車,功課同通告可經校車ee幫手取回的,我囡功課都係由校車ee處取回。

醒目開學勳章

原帖由 Joan_Man 於 10-10-18 23:42 發表
My husband and me join together go to "Charlie the Naughty Monkey" Day
到時見了。
‹ 上一主題|下一主題